Uutiset & Artikkelit

08.01.2023 14:06
#korisliiga "vilpasktp
Vilpasvikings.fi

Vilppaalle tärkeät pisteet Salohallista

Vilpas otti lauantaina helpottavan voiton KTP Basketista 101-84 (56-50) ja nousi sarjataulukossa neljännelle sijalle. Voitto nosti salolaiset ylemmän jatkosarjan porteille, sillä viivan alapuolella olevan Kotkan pitää voittaa kaikki kolme otteluaan ohittaakseen viikingit. Vilppaalla on jäljellä kaksi ottelua eli Lahti vieraissa ja Korihait kotona. Yksikin voitto varmistaa paikan ylemmässä kastissa.

Vanha toteamus "voita oikeat ottelut" pätee tälläkin kertaa. Kun Kotka kaatui, keskinäiset pelit ovat Vilppaalle 2-0 ja KTP:n on otettava yksi voitto enemmän loppupeleistä ohittaakseen salolaiset. Pienen ihmeen edessä ovat Pyrintö vieraissa sekä Seagulls ja Honka kotona.

- Me ei pelata tällä hetkellä kovin hyvää korista. Totta kai me halutaan ylempään loppusarjaan, mutta pitää saada peli kuntoon ja siihen on aika kiire. Tämä oli iso tappio, mutta Salo oli selvästi parempi tänään. Seuraavaan matsiin helpointa on parantaa omaa asennetta, pelillisiin asioihin on vaikea vaikuttaa muutamassa päivässä, myönsi Kotkan päävalmentaja Roope Mäkelä.

 

Ottelua seurasi kauden ennätysyleisö! (Kuva: Ville Vuorinen)

 

Salohalliin oli saapunut runsaasti AND1-junioriturnauksen joukkueita ja tärkeää kamppailua pääsi seuraamaan 1826 katsojaa. KTP aloitti hyvin ja johti 11. minuutin kohdalla jo 12 pisteellä 27-39. Sitten Savolainen päästi penkiltä Riku Laineen irti ja peli kääntyi hetkessä. Vilpas vei loppujakson 29-11 ja marssi kuuden pisteen taukojohtoon.

- Täytyy nostaa ensiksi Laineen Riku esiin. Ekat 12 minuuttia eivät olleet meiltä kovin hyvää koripalloa, mutta Riku toi sen energian penkiltä isoon päähän. Kaikki syttyivät siitä ja saatiin meidän puolustusta aktiivisemmaksi. Saatiin rikottua Kotkan hyökkäystä ja päästiin stoppien jälkeen juoksemaan kenttää, kehaisi Savolainen duunari-Lainetta.

 

Riku Laine oli illan +/- tilaston ykkönen. (Kuva: Ville Vuorinen)

 

Laine teki melko harvinaisen tilastorivin, sillä joukkueen paras plus/miinusluku +26 syntyi ilman pinnan pinnaa (heitot 0/2), kahdella levyrillä, yhdellä syötöllä ja yhdellä riistolla. Oiva esimerkki sydämellä pelaamisesta paikalla olleille junnuille.
Toinen iso voitontekijä oli Seagulls-pelin huilannut KeyShawn Feazell (23/9), jonka otteluisäntä Eläinklinikka EHYT palkitsi illan parhaana.

- Key on tosi iso palanen meille molemmissa päissä kenttää. Skreenit osui, rollaili hyvin ja Goodin löysi hänet hienosti. Puolustuspäässä hän oli blokkiuhkana ja levypallopelaamisessa erittäin tärkeä, kehui Savolainen neljään upeaan vasaradonkkiin intoutunutta sentteriään.

Toki parhaan pelaajan palkinnon olisi voinut ojentaa myös Quentin Goodinille, joka upotti 26 pistettä (10/15), napsi viisi levypalloa ja palkitsi joukkuekavereitaan kymmenellä syötöllä.

 

Quentin Goodin pujahtamaan ohi KTP:n sentteri Mubashar Alin. (Kuva: Ville Vuorinen)

 

- Valmistauduimme peliin hyvin koko viikon. Huono alun jälkeen koottiin joukot ja aloimme kommunikoimaan paremmin. Tykkään syötöistä enemmän kuin pisteistä ja on kiva saada kaverit mukaan peliin, Goodin totesi pressissä.

Suihkukomennuksen rajamailla taistellut Juho Nenonen (14/2) oli Länsirannan hammaslääkärien syömähammas ja Mikko Koiviston (14/4) vapariprosentti pysyi sadassa edelleen. Koivari on päässyt viivalle 34 kertaa ja joka kerta pallo on löytänyt oikeaan osoitteeseen. Heittomäärä ei kuitenkaan riitä liiton viralliselle listalle, jonka ykkösenä on Vilppaan Jalon Pipkins (92,86%). Yli 90% vaparimiehiä ovat myös Korihaiden Quin Cooper ja Pyrinnön Osku Heinonen.

Suurimmat minuutit kellotti jälleen Perttu Blomgren tilastorivillä 6/6/6 ja muut tehot kirjattiin Isaiah Crawleylle (9/4), Jalon Pipkinsille (9/3), Niilo Kärkkäiselle (0/1) ja Onni Mäkyselle (0/1). Vilpas voitti lopulta levypallot 41-39 ja syötöt murskaavasti 27-14. Myös kaukoheittopelissä oli valtava ero, sillä Vilpas osui kaarelta 9/22, Kotkan tarkkuus jäi vaivaiseen 9.1 prosenttiin (2/22).

- Oltiin joukkueena hyvin latautuneita ja torstaista lähtien on ollut hyvät vibat tähän peliin. Ero kotiotteluiden ja vierasmatsien välillä on liian suuri ja siihen pitää keksiä jotain. Nyt saadaan täyden viikon treenit ja kaksi tärkeää peliä on jäljellä, pohti  Savolainen.

 

Perttu Blomgren kellotti illan suurimmat minuutit. (Kuva: Ville Vuorinen)

 

KTP Basketille (9/10) tappio taisi olla ratkaiseva Vilppaan suhteen, mutta toivo ylemmästä jatkosarjasta elää edelleen. Sillä on jäljellä kolme peliä (Pyrintö, Seagulls, Honka) ja yläpuolella olevat BC Nokia (10/9) ja Kouvot (10/9) ovat vielä tavoitettavissa. BC Nokia kohtaa viimeisissä peleissään vieraissa Katajan ja Kobrat sekä kotona Pyrinnön. Keskinäiset pelit ovat tasan 1-1 ja koriero Kotkalle +16. Kouvojen listalla on tänään Kauhajoki Kouvolassa sekä Honka kotona ja Kataja vieraissa. Keskinäiset ottelut ovat Kotkalle 2-0. Jännitys säilyy siis edelleen. 
Tilastosekoilun Korihait-Pyrintö jäätyä voimaan Pyrinnön kausi tullee jatkumaan alemmassa jatkosarjassa Korihaiden, Hongan, Lahden ja todennäköisesti yhdeksän ottelun tappioputkessa seilaavan Kobrien kanssa.  

Salossa KTP aloitti pirteästi ja oli kuskin paikalla toisen jakson puoliväliin saakka (44-45). Sitten Vilpas vyöryi ohi, kasvatti eron kolmannella kympillä 13 pisteeseen (74-61) ja lopullinen niitti tuli hermojen menetykseen. Brandon Tabb rikkoi korin alla Feazelliä ja otti perään teknisen virheen. Penkillä Tabb kaatoi Salohallin mainosaidat ja toinen tekninen perään. Goodin pisti kaksi vaparia sisään ja upotti perään kakkosen, jolla Vilpas siirtyi 20 pisteen johtoon 81-61. 

- Se oli viimeinen niitti. Olimme vielä jonkinlaisella iskuetäisyydellä, mutta tuollaisen käytöksen jälkeen ei ollut ajatustakaan laittaa Tabbia enää kentälle. Täytyy kunnioittaa peliä ja tuomareita ja homma meni liian pitkälle. Ei tässä mitään jatkokäsittelyjä tarvita, totesi Mäkelä.

Kotkan parhaana palkittiin Vili Nyman (12/5) ja kaksinumeroisiin ylsivät myös Roydell Brown (15/4), Jordan Giles (15/4), Brandon Sly (12/5/8 syöttöä) sekä loppupelin huilannut Brandon Tabb (11/0). Joonas Timosta (0/2) lukuun ottamatta kaikki jäivät miinukselle ja viime pelissä loukkaantunut Joonas Lehtoranta on sivussa vielä pitkään.

 

Mikko Koiviston ilta piti sisällään muun muassa hänelle harvinaiset kolme torjuntaa. (Kuva: Ville Vuorinen)

 

Tulevalla viikolla liigapelit ovat kortilla. Tiistaina pelataan Pyrintö-KTP ja Kataja-BC Nokia ja viikonloppua vietetään Suomen cupin merkeissä. Perjantain välierissä kohtaavat Karhubasket-Seagulls sekä Kataja-BC Nokia ja cupin finaali alkaa lauantaina kello 17:00. Vilpas pääsee nyt tehokkaalle treenitauolle, sillä seuraava peli on vasta 18. päivä Lahdessa.

- Treeneissä keskitytään puolustuspään asioihin ja toivotaan ettei lisää loukkaantumisia tule. Nyt saadaan Feazell täyteen kuntoon ja ajettua Roopea paremmin sisään, totesi voittopizzalle lähtenyt Savolainen.

Yhteistyökumppanit