Uutiset & Artikkelit

02.01.2023 17:23
#korisiiga #seagullsvilpas
Vilpasvikings.fi

Vilpas tiistaina Seagullsin vieraaksi

Korisliigan runkosarja alkaa lähestyä loppuaan ja Vilppaalla on jäljellä neljä ottelua ennen jakoa ylempään ja alempaan jatkosarjaan. Viikingeille pääsy ylempään kastiin tarkoittaa ainakin kahta voittoa ja niistä ensimmäistä lähdetään hakemaan tiistaina Mannerheimintieltä. Helsinki Seagulls isännöi viikinkejä kello 18:30 alkaen ja Jussi Laakson lokkiparven jatkopaikka ylemmässä jatkosarjassa voidaan pitää varmana, sillä se on voittanut 18 ottelustaan 13. Perjantain kierroksella lokit hakivat 78-104 vierasvoiton Hongasta ja Vilpas taipui Kouvoille MLL Areenalla 100-89.

Jo viime kaudelta tuttu sarjajärjestelmä takaa, että jännitys tulee säilymään tammikuun 21. päivän päätöskierrokselle saakka. Karhubasketin (15/2) ykkössijaa ei kukaan pysty haastamaan, mutta Seagullsin (13/5) jälkeen on tasaista. Kolmantena olevalla Katajalla on koossa 11 voittoa, mutta neljään viimeiseen peliin mahtuu ikäviä vastustajia (Korihait, BC Nokia, Karhubasket, Kouvot) ja kolmossijaan saa tehdä töitä. Vilppaan (10/8) rinnalla oleva BC Nokia (10/8) ei kohtaa enää kärkikaksikkoa ja ohjelma näyttää hieman helpommalta (Lahti, Kataja, Pyrintö, Kobrat).  Tasaisessa rintamassa yhdeksässä voitossa ovat KTP, Kouvot sekä Kobrat eikä viiden ottelun Pyrintöäkaan (7/10) voi vielä laskea ulos kamppailusta. Vilppaan kausi jatkuu tiistain pelin jälkeen isojen panosten kotiottelulla KTP Basketia vastaan lauantaina kello 17:00 ja lopulliset ratkaisut nähdään Lahti Basketballia ja Korihaita vastaan.

Mitä, missä ja milloin

Helsinki Seagulls - Salon Vilpas tiistaina kello 18:30 legendaarisessa Kisahallissa. Kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Salohallissa 102-90 kotivoittoon ja kiihkeässä pelissä lokeilta ajettiin päävalmentaja Jussi Laakso sekä sisäpelaaja Zena Edosomwan suihkuun kesken ottelun. Kokenut Rene Rougeau ei pelannut tuossa pelissä ja häntä tuurannut Zane Waterman on ehtinyt jo vaihtamaan seuraa. Stadilaisten hahmoksi nousi hienoa kautta pelaava Jeffrey Carroll (26), mutta Lassi Nikkarisen (2 pistettä, heitot 1/10) ja Antti Kanervon (5, 2/8) Vilpas sai mainiosti kuriin. Vilpas pelasi yhden kauden parhaista avauspuolikkaistaan (50-31) ja pistenikkareina häärivät Mikko Koivisto (26) ja Roope Ahonen (20). Ahonen on edelleen sivussa, mutta takamiehen paluu parketille on lähellä.

Illan lähtökohdat

Viime vuodesta vahvasti uusiutuneen Seagullsin kausi alkoi yhtä synkästi kuin Vilppaalla, sillä kuudesta ensimmäisestä ottelustaan se voitti vain kaksi. Sen jälkeen gulls-spora on pysynyt raiteillaan, kuten voittosaldo 11/1 osoittaa ja voittotiliä rasittaa vain Kauhajoella koettu 85-73 tappio.

Syksyllä kahden ottelun jälkeen loukkaantunut Rene Rougeau (11.4/6.9) huilasi 11 peliä, mutta on nyt ollut mukana viidessä ottelussa ja se on nostanut lokkien tasoa entisestään. Kauden ykköstykki on laituri Jeffrey Carroll (19.4/6.4) ja yli kymmenen pisteen keskiarvolla ovat pelanneet myös Rougeaun tuuraajaksi hankittu Zane Waterman (13.4), Zena Edosomwan (12.6), Okko Järvi (10.9) sekä Lassi Nikkarinen (10.4). Kun listaan lisätään nimet Antti Kanervo, Timi Heinonen ja Robert Hall Jr, Vilppaalle on luvassa hikinen ilta Töölössä. Vilpas lähtee reissuun yhdeksän pelaajan ryhmällä, PeU Basketin nelikko Draine-Poutiainen-Mäkynen-Juntunen saa keskittyä treeneihin Perniössä.

Historian saatossa Vilpas on ollut niskan päällä voitoin 16/24 ja viimeiset kymmenen peliä voitot on tasattu 5/5. Seagullsin kotisaldo tällä kaudella on 7/1, Vilppaan vierassaldo 3/6. Kummatkin ovat voittaneet viimeisistä viidestä pelistään neljä. Kisahallissa nähdään liigan kaksi tarkinta kahden pisteen heittojoukkuetta ja kumpikin ryhmä osaa korinteon. Seagulls on Kouvojen jälkeen liigan toiseksi tehokkain (89.7), Vilpas kolmanneksi (89.3). Levypalloissa kotijoukkue on ollut selvästi tehokkaampi (42.4 - 37.3).     

Huomionarvoista

Joukkueiden edellinen kohtaaminen Salohallissa käänsi Vilppaan suunnan vaisusti sujuneen alkukauden (1/4) jälkeen. Sen jälkeen Vilpas on voittanut yhdeksän ottelua, hävinnyt neljä ja noussut taisteluun kolmossijasta. Yksi illan mielenkiintoisimmista match-upeista on kolmospyssyt Antti Kanervo vs. Mikko Koivisto. Kokenut kaksikko on iskenyt yhteen ties kuinka monta kertaa ja kumpikin tuntee toisen metkut tarkkaan. Kanervon kolmosprosentti kaudella on 30.7% (27/88) ja Koivistolla 41.6% (32/77). Yli 40% miehiä Vilppaalta ovat myös Quentin Goodin ja Riku Laine, Seagullsilta Carroll ja Rougeau.

Kokoonpanot

Seagulls: 0 Mennader, 1 Edosomwan, 4 Rougeau, 5 Leskinen, 8 Heinonen, 9 Kanervo, 10 Laakso, 13 Nikkarinen, 14 Järvi, 15 Rautasalo, 30 Carroll, 33 Hall.
Vilpas: 0 Pipkins, 1 Goodin, 2 Feazell, 3 Blomgren, 4 Koivisto, 7 Nenonen, 14 Kärkkäinen, 21 Laine, 53 Crawley.

Poissaolot

Seagulls: ei oleellisia poissaoloja.
Vilpas: Roope Ahonen + PeU Basketin pojat.

Tilastokärjet (pisteet/levyt/syötöt)

Seagulls: Carroll 19.4 / Edosomwan 11.9 / Nikkarinen 5.4.
Vilpas: Feazell 16.3 / Feazell 9.1 / Blomgren 5.0.

Päävalmentajien mietteet

Jussi Laakso: "Kisahalliin marssii seuraavaksi Vilpas Vikings. Ballscreenpuolustus ja Koivistolle tehtyjen off ball -screenien puolustus täytyy saada erinomaiselle tasolle, jos aiotaan sarjapisteet tästä napata. Salossa saimme turpaan ihan reilusti. Nyt tarkoituksena tarjoilla heille sama kokemus. Upeasti Reneä tuurannut Zane Waterman on siirtynyt toiseen sarjaan. Menestystä Zane!"

Jussi Savolainen: "Tiukka vääntö tiedossa tiistaina Helsingissä. Meidän pitää parantaa puolustuksen kommunikaatiota ja hyökkäyksen jatkumoiden toteutusta edellisiin peleihin verrattuna."
 
Päivän tietokilpailukyssäri

Viimeksi kysyttiin paljonko Hongalla on omia kasvatteja kokoonpanolistassaan ja heitähän löytyy peräti yhdeksän kappaletta. Uusi kysymys kuuluu: Mikä joukkue on tehnyt vähiten pisteitä tällä kaudella yhdellä puoliajalla?

Yhteistyökumppanit