Uutiset & Artikkelit

04.01.2023 14:11
#korisliiga #seagullsvilpas
Vilpasvikings.fi

Tappiosta huolimatta hyvä kierros Vilppaalle

Helsinki Seagulls ei antanut ilman KeyShawn Feazelliä pelannelle Vilppaalle avaimia voittoon Kisahallissa. Se otti 14 pisteen kotivoiton lukemin 101-87 (54-46) ja varmisteli runkosarjan kakkossijaansa. Vilppaan kannalta tiistain täysi kierros oli tappiosta huolimatta hyvä, sillä pahimmista kilpailijoista BC Nokia, KTP ja Kobrat hävisivät vuoden ensimmäisen pelinsä.

Uuteen nousuun valmentajavaihdoksen jälkeen lähtenyt Lahti Basketball (6/13) kaatoi BC Nokian jatkoajan jälkeen 94-90, KTP (9/9) jäi kotonaan Karhubasketin raatelemaksi 89-111 ja kahdeksannen peräkkäisen tappion kärsinyt Kobrat hävisi Espoossa 104-98. Ainoan "tahran" aiheutti MLL Areenan korijuhlissa Kouvot, joka voitti Pyrinnön 128-103 ja nousi jatkosarjaviivan yläpuolelle.
 
Jostain syystä Vilppaan ongelmaksi ovat muodostunut surkeat alut eikä hurraa-huutoja aiheutunut Töölössäkään. Jussi Savolainen joutui kutsumaan joukkonsa aikalisälle jo kolmen minuutin pelin jälkeen, kun Kisahallin taululla komeili kotijohto 13-2. Lassi Nikkarinen avasi korijuhlan kakkosella, Rene Rougeau jatkoi kolmosella, Jeffrey Carroll kakkosella, Zena Edosomwan kahdella donkilla ja sinetiksi Nikkarinen purjehti Vilppaan avoimelle korille. 

 

Perttu Blomgrenin jakoi 7 syöttöä ja viimeisteli 8 pistettä. (Kuva: Ville Vuorinen)

 

Se paljasti samalla illan ongelman eli torjuntapelote nimeltä Feazell loisti poissaolollaan ja se oli kuin syömään käsky Seagullsin vikkelille takamiehille. Erityisesti Lassi Nikkariseen ei saatu otetta ja lokkidynamo pääsi aivan liian helposti organisoimaan kotijoukkojen peliä ja ajouhkaahan Nikkariselta on aina löytynyt. Vaikkei Seagulls ole mikään monsterikokoinen joukkue korin alla, Feazellin puute näkyi juuri apupuolustuksessa ja kotijoukkue löysi liikaa avoimia väyliä Vilppaan korille. 
Seagulls vei avausjakson 27-19 , toisella kympillä Vilpas pääsi mukaan peliin ja se mentiin tasatahtiin 27-27. Energisesti paininut Juho Nenonen viihtyi Kisahallin tunnelmassa 13 pisteen arvoisesti ja samaan ylsi Isaiah Crawley. Kahdeksan pisteen puoliaikajohto ei ollut vielä katastrofi.

 

Isaiah Crawley osui kaaren takaa vain kerran. (Kuva: Ville Vuorinen)

 

Vilppaan huonot alut jatkuivat pitkän tauon jälkeen ja kolmessa minuutissa ero tuplaantui 16 pisteeseen 65-49. Vilppaan kolmoset pomppivat raudasta ulos eikä tilannetta helpottanut Nenosen neljäs virhe. Kolmas kymppi oli huono myös levypallojen kanssa, jotka Seagulls voitti 11-2. Päätöskympillä Vilpas nosti puolustuksen aggressiivisuutta, sai stoppeja ja kavensi reilussa minuutissa eron yhteentoista pisteeseen. Ottelu näytti saavan uuden ilmeen, mutta kun vapaat kolmoset roiskittiin ohi, lokit ottivat pelin uudestaan hallintaan. 12 pisteen kotivoitto kääntyi 14 pisteen vierastappioksi eikä runkosarjan keskinäiseen vertailuun ole tarvetta. Viidennen peräkkäisen voittonsa napannut Seagulls ei enää Kauhajokea tavoita, mutta juna jyskyttää vakaasti kohti kakkostilaa. Kolmessa viimeisessä pelissään se kohtaa kotonaan Kouvot ja Lahden ja vieraissa KTP:n. Vilppaan loppuohjelmassa ovat KTP Basket, Lahti Basketball ja Korihait.

Vilppaan parhaana palkittiin Kisahallissa jälleen mainiosti viihtynyt Juho Nenonen (17/5), jolta tuomaristo pyyteli välillä kierrosten laskua. Pistenikkareina häärivät myös Isaiah Crawley (22/7), Quentin Goodin (16/3/4 syöttöä) ja Jalon Pipkins (13/2). Kaksi upeaa torjuntaa esittänyt Perttu Blomgren (8/3) jakeli seitsemän syöttöä ja taistelumallia näytti +10 kaksikko Riku Laine (5/6) - Niilo Kärkkäinen (2/0). Vain muutaman treenin mukana ollut PeU Basketin LaDavius Draine ei vielä avausminuutteja liigassa saanut eikä Mikko Koivisto (4/3/4 syöttöä) heittotilaa.

 

Kovan onnen soturi Riku Laine suoritus oli tiistaina tappiosta huolimatta plusmerkkinen. (Kuva: Ville Vuorinen)

 

Kisahallin raati oli ajan tasalla palkitsemalla keltapaidoista Lassi Nikkarisen (16/4/6 syöttöä, +25). Tasaisen varma Jeffrey Carroll (19/10) oli ykkönen pisteissä, Zena Edosomwan (11/13) levyreissä. Robert Hall heitti 11 pinnaa yhdellä ohiheitolla, Antti Kanervo 17 pistettä neljällä kolmosella.

Vilppaan kauden tärkein ottelu on edessä lauantaina, jolloin AND1-junioriturnauksen päätöspeliin vieraaksi saapuu KTP Basket kello 17:00. Vilpas haki marraskuussa Kotkasta 84-85 vierasvoiton, joten kotivoitto pitää keskinäisissä kohtaamisissa Vilppaan edellä.   

Yhteistyökumppanit