Uutiset & Artikkelit

27.01.2023 13:24
#korisliiga #vilpasseagulls
Vilpasvikings.fi

Seagulls jatkosarjan avaukseen Salohalliin

Perjantai on Salohallissa GAME DAY! Korisliigan 12 joukkuetta on saatu jaettua kahteen jatkosarjaan ja ylemmän lohkon avauskierros starttaa Vilppaan osalta perjantaina, jolloin Helsinki Seagulls lähtee haastamaan viikinkejä kello 18:30. Helsinkiläiset lokit liitelivät runkosarjan kakkosiksi 16 voitolla ja kuudella tappiolla ja viimeisiin viiteen otteluun mahtui vain yksi tappio. Nelospaikalta jatkosarjaan lähtevän Vilppaan voittosaldo oli 12/10. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja voitot ovat tasan 1-1. Tervetuloa

Lokakuussa Vilpas oli Salohallissa parempi 102-90. Se ratkaisi pelin jo ensimmäisellä puoliajalla, sillä avauskymppi kirjattiin kotijoukkueelle 27-16 ja kun toinen neljännes meni 23-15, komea 19 pisteen johto piti loppuun saakka. Tammikuun alussa osat kääntyivät Kisahallissa, kun laadukkaasti hyökännyt Seagulls voitti 101-87.

Mitä, missä ja milloin

Salon Vilpas - Helsinki Seagulls Salohallissa perjantaina kello 18:30. Otteluisäntänä on Promopaja, Länsirannan hammaslääkärit ovat paikalla ja anniskelukatsomo Hook Corner palvelee katsojia läpi ottelun.

Illan lähtökohdat

Vilppaan osalta suurin murhe on KeyShawn Feazellin puuttuminen kokoonpanosta. Lahdessa alaraajavamman saanut Feazell oli poissa jo tappiollisessa Korihait-pelissä eikä iso mies ole vielä pelikelpoinen. Siksi toisen donkkihirmun (Zena Edosomwan) kohtaaminen jää näkemättä ja Seagullsin vahvan sisäpelaajan vartiointi jää Ira Leen ja Juho Nenosen harteille. Kokoonpanoon nousee Feazellin poissaollessa PeU Basketin LaDavius Draine.

Seagulls ei ole liigan kookkaimpia joukkueita eikä heiltä löydy Edosomwanin lisäksi perinteistä sentteriä, mikä helpottaa tilannetta salolaisten näkökulmasta. Lassi Nikkarisen ja Edosomwanin palloskriinipelaaminen on tuottanut vastustajille ongelmia läpi kauden ja siihen pitää löytää perjantaina lääkkeet. Toinen huomionkohde on monipuolinen Jeffrey Carroll, Korisliigan joulukuun pelaaja. Laidassa viihtyvä Carroll pelasi joulukuun 23.9 pisteen, 7.6 levypallon ja 3.0 syötön keskiarvoilla ja on osoittanut vaarallisuutensa myös Vilpasta vastaan. Salohallissa mies pussitti 26 pinnaa ja myös Kisahallissa laituri oli joukkueen ykköstykki (19).

Vilppaan leirissä viime viikonloppu selkeytti pelaajatilannetta. Hyökkäysorientoitunut Isaiah Crawley vapautettiin Unkarin Honvediin ja puhtaan vitospaikan pelaajan Ira Leen kanssa sorvattiin loppukauden mittainen sopimus. Perjantaina kahden sentterin (Feazell-Lee) peluutus ei vielä ole mahdollista, mutta jatkossa se voi olla hyvinkin mielenkiintoinen asia.

Huomionarvoista

Joukkueiden aiemmat kohtaamiset ovat olleet varsin eri muotista. Salohallissa Vilpas juhli Mikko Koiviston (26) ja Roope Ahosen (20) johdolla, mutta Kisahallissa Koivisto (4) jäi lähes työttömäksi ja Ahonen oli kokonaan sivussa. Lassi Nikkarinen jäi Salossa yhteen pelitilannekoriin, mutta oli ratkaisevassa roolissa Kisahallissa 16 pisteellä ja kuudella syötöllä. Samaa voi sanoa heittokone Antti Kanervosta, joka jäi Salossa viiteen pinnaan, mutta Helsingissä kuudesta kolmosesta upposi neljä ja pisteitä syntyi 17. Salossa Gullseilta puuttui Rene Rougeau ja Vilppaalta Quentin Goodin, Helsingissä Vilpas taisteli ilman Feazellia ja Ahosta.

Kokoonpanot

Vilpas: 0 Pipkins, 1 Goodin, 3 Blomgren, 4 Koivisto, 5 Poutiainen, 7 Nenonen, 8 Ahonen, 10 Mäkynen, 11 Draine, 14 Kärkkäinen, 21 Laine, 23 Lee.
Seagulls: 1 Edosomwan, 4 Rougeau, 8 Heinonen, 9 Kanervo, 10 Laakso, 13 Nikkarinen, 14 Järvi, 15 Rautasalo, 30 Carroll Jr, 33 Hall II.

Poissaolot

Vilpas: Feazell, Juntunen.
Seagulls: Mennander, Leskinen.

Tilastokärjet (pisteet/levyt/syötöt)

Vilpas: Goodin 17.3 / Feazell 9.1 / Blomgren 5.2.
Seagulls: Carroll Jr 19.1 / Edosomwan 12.1 / Nikkarinen 15.7.

Päävalmentajien mietteet

Jussi Savolainen: "Jatkosarja käyntiin kotona ja vastaan heti hyvin joukkueena hyökkäävä Seagulls. Ollaan varmasti otettu opiksi edellisen kotipelin virheistä ja nyt on aika tehdä tosissaan hommia yhdessä."

Jussi Laakso: "Vilppaan vieraaksi ylemmän loppusarjan avauskierroksella. Hieman uusiutunut Vilpas on kotonaan aina vaarallinen vastus ja nyt se on myös hieman uudistuneella kokoonpanolla liikenteessä. Tietyt samat vanhat asiat ovat kuitenkin avainasemassa: Goodinin, Ahosen ja Blomgrenin palloscreenpelaaminen sekä Koiviston vapauttavien pallottomien screenien puolustaminen."

Päivän tietokilpailukyssäri

Viimeksi kysyttiin, ketkä ovat Korisliigan kolme Jacksonia ja kyseessähän olivat Korihaiden Jalen Jackson, Kouvojen Quan Jackson sekä Lapuan KJ Jackson. Nyt uusi kysymys: Antti Kanervo tunnetaan tarkkana kolmen pisteen heittäjänä, jonka kolmoset ovat uponneet tällä kaudella 33.0 prosentin tarkkuudella. Kenellä on kuitenkin Seagullsin tarkin osumatarkkuus kaaren takaa?

 

 

Yhteistyökumppanit