Uutiset & Artikkelit

31.01.2023 15:21
#korisliiga #vilpasktp
Vilpasvikings.fi

Kaatuuko KTP Basket kolmannen kerran tällä kaudella?

Vilppaan viikon ensimmäinen peli on keskiviikkona, jolloin Salohalliin saapuu vanha tuttu Kymijoen alajuoksulta eli Roope Mäkelän KTP Basket. Kotijoukkueen terveystilanne ei ole ihanteellinen, sillä kahdesta viime pelistä sivussa ollut KeyShawn Feazell jatkanee siviileissä ja perjantaina kovan tärskyn päähänsä saaneen Quentin Goodinin pelaaminen on epävarmaa. Kolmen ottelun voittoputkessa reissaava KTP aloitti jatkosarjan kotivoitolla Katajasta ja tasoitti sarjataulukkoa entisestään. Vilpas on voittanut kauden aiemmat kohtaamiset, mutta miten käy kolmannessa? Tervetuloa paikalle kello 18:30, kannustusta tarvitaan. 

Kauden ensimmäinen kohtaaminen Kotkassa päättyi huiman loppukirin ansiosta Vilppaalle 84-85 ja Salohallin AND1-turnauspelissä 1826 katsojan edessä numerot olivat selvemmät 101-84. Kotkalla on päällä kolmen ottelun voittoputki, josta löytyvät Seagullsin, Hongan ja Kataja Basketin päänahat. Vilppaalla kaksi viimeistä peliä ovat olleet tappiollisia (Seagulls, Korihait), joten paluu voittojen tielle olisi enemmän kuin toivottavaa. Koska Karhubasket pelaa keskiviikkona FIBA Europe cupia, ylemmässä jatkosarjassa pelataan Salon ottelun lisäksi vain Seagulls-Kouvot. Alemmassa on täysi kierros eli BC Nokia-Korihait, Kobrat-Pyrintö sekä Honka-Lahti. Vilppaan viikon toinen peli suuntautuu perjantaina Kouvolaan. 

Mitä, missä ja milloin

Salon Vilpas - KTP Basket Salohallissa keskiviikkona kello 18:30. Otteluisäntänä on Olvi ja Länsirannan hammaslääkärit valitsee tuttuun tapaan illan syömähampaan. Hammaskisa on mukavasti tasoittunut Riku Laineen noustua Mikko Koiviston rinnalle kisan kärkipaikalle. Toinen mielenkiintoinen asia on, jatkuuko Mikko Koiviston komea vapaaheittoputki. Koossa on nyt 42 peräkkäistä pussitusta eli kautta aikojen kärki lähestyy koko ajan. Tällä kaudella Koivisto on ollut vapariviivalla 36 kertaa ja joka kerta pallo on löytänyt oikeaan osoitteeseen. Valitettavasti heittomäärä ei oikeuta viralliselle listalle, jota johtaa Jalon Pipkins tarkkuudella 91.3%. Yli 90 prosentin vapaaheittäjiä ovat lisäksi Brandon Tabb, Antti Kanervo sekä Quin Cooper.  

Illan lähtökohdat

Vilppaan terveystilanne näyttelee suurta roolia illan kamppailussa. Mikäli Feazell jatkaa penkillä, isossa päässä mennään kolmikolla Lee-Nenonen-Laine. Jos Goodin liittyy vemppaosastoon, takakentällä mennään Blomgrenin, Ahosen ja Pipkinsin kanssa. Pelaa sitten kuka vaan, tärkein asia on saada puolustukseen pitoa. Peräti neljässä viimeisistä kuudesta pelistä vastustaja on takonut vähintään sata pistettä salolaisten naruihin ja se on kestämätön paikka. Yksi selitys roimiin numeroihin on Feazellin puuttuminen kolmesta noista matseista, mutta silti... Treeneissä on keskitytty erityisesti tälle osastolle ja nyt olisi syytä siirtää se tekeminen myös kentälle. 

- Tarkkaa aikaa siihen, milloin Feazell palaa peleihin ei pysty sanomaan. Se voi olla seuraavassa pelissä, viikon, kahden tai kolmen viikon päästä. Nilkka ei ole vieläkään kivuton, totesi Savolainen Seagulls-pelin jälkeen.

Isaiah Crawleyn tilalle tullut Ira Lee pääsee joka päivä tutummaksi joukkueen kanssa. Uuden sisäpelaajan otteet kahdessa avauspelissä ovat olleet vähintään lupaavia eikä Kotkalta löydy Zena Edosomwanin kaltaista sisäuhkaa. Unkarin pääsarjaan siirtynyt Crawley aloitti muuten kautensa BP. Honvedin riveissä lauantaina ja budapestiläisjoukkue otti kauden viidennen voittonsa, kun nimihirviö Naturdex-SZTE-Szedeak Szeged kaatui 85-72. Crawley tuli peliin penkiltä ja kokosi 23 minuutissa tilastot 20/8.
 
KTP Basket varmisti paikkansa ylemmässä jatkosarjassa kierros ennen runkosarjan päätöstä ja jatkosarja alkoi kolmen pisteen kotivoitolla Katajasta. Brandon Sly nosti kakkosellaan kotkalaiset johtoon 20 sekuntia ennen loppua ja jatkoaika vältettiin, kun Rahlir Hollis-Jeffersonin viime hetken kolmonen kolahti rautaan. Kotkan tehot lepäävät vahvasti viisikon Sly-Tabb-Brown-Nyman-Giles varassa. Se on tehnyt KTP:n 2032 pisteestä 1559 eli muille on jäänyt 473 pinnaa. Alaraajavammasta kärsivä Joonas Lehtoranta on edelleen sivussa, mutta Katajaa vastaan huilannut Mubashar Ali on mukana Mäkelän yhdeksikössä.      

Huomionarvoista

KTP on liigajoukkueista ainoa, joka ei ole tehnyt yhtään vaihtoa ulkomaalaisosastolla eli nelikko Brandon Sly, Brandon Tabb, Roydell Brown ja Jordan Giles on ollut mukana alusta lähtien. Viime kaudella vastaavaan temppuun pystyi ainoastaan Lapuan Kobrat kvartetilla Andre Wesson, Christian Lutete, BJ Raymond ja Stockley Chaffee. Tällä kaudella Vilpas ja Kouvot ovat käyttäneet kahdeksaa eri vahvistusta joukkueessa ja viime kaudella eniten yrittäjiä nähtiin Uudessakaupungissa (11).

Kokoonpanot

Vilpas: 0 Pipkins, 1 Goodin (GTD25%), 2 Feazell (GTD25%), 3 Blomgren, 4 Koivisto, 5 Poutiainen, 7 Nenonen, 8 Ahonen, 10 Mäkynen, 11 Draine (GTD75%), 14 Kärkkäinen, 21 Laine, 23 Lee.
KTP Basket: 2 Sly, 3 Tabb, 5 Timonen, 10 Nyman, 17 Henttonen, 21 Ali, 22 Brown, 23 Giles, 32 Kuukkanen.

Poissaolot

Vilpas: todennäköiset Feazell, Goodin + Juntunen. 
KTP Basket: Lehtoranta + juniorit

Tilastokärjet (pisteet/levyt/syötöt)

Vilpas: Goodin 16.9 / Feazell 9.1 / Blomgren 5.2.
KTP Basket: Tabb 17.0 / Brown 7.9 / Sly 5.8.

Päävalmentajien mietteet

Jussi Savolainen: "Puolustus = selvä kehityksen kohde. Voitto = tavoite. Siinä se kaikessa yksinkertaisuudessa vs. KTP."

Roope Mäkelä: "Kolmessa viimeisessä pelissä olemme pelanneet kotikentällä erittäin hyvin ja tärkeät pisteet ovat jääneet Kotkaan. Kyse on siitä saammeko hyvän taisteluvireen siirrettyä myös vieraskentälle."

Päivän tietokilpailukyssäri

Viimeksi kysyttiin, kenellä on Seagullsin tarkin osumatarkkuus kaaren takaa ja kyseessähän oli Rene Rougeau. Nyt Kotkaan ja kysymys kuuluu: kuka on KTP:n kärkinimi plus/miinustilastossa?

Yhteistyökumppanit