Uutiset & Artikkelit

21.01.2023 08:31
#korisliiga #vilpaskorihait
Vilpasvikings.fi

Ira Leen debyytti Salohallissa lauantaina

Korisliigan runkosarjan piti päättyä lauantaina, mutta liittohallituksen päätöksen myötä sarja jatkuu vielä ensi viikolle. Väärän lopputuloksen myötä Korihait - Pyrintö uusitaan ja uusi pelipäivä on määrätty tiistaiksi. Tässä vaiheessa on vielä hämärän peitossa, mitä tapahtuu ottelulle BC Nokia - Kouvot. Kouvolassa ajetaan liittohallituksen päätöksen myötä uutta pelipäivää myös tälle ottelulle, joten odotellaan mitä kabinetissa tapahtuu. Vilppaan runkosarja päättyy joka tapauksessa lauantaina, jolloin Korihait saapuu Salohalliin kello 17:00 käynnistyvään otteluun. Vilpas esittelee parketilla uuden pelaajan, kun 203-senttinen Ira Lee korvaa Lahdessa loukkaantuneen KeyShawn Feazellin. Tervetuloa tutustumaan uuteen sentteriin ja kannustamaan Vilpas voittoon!

Lauantain kierros päättää pitkään jatkuneen jännitysnäytelmän siitä, ketkä pelaavat ylemmässä jatkosarjassa. Varmoja joukkueita on tällä hetkellä Kauhajoen Karhubasket (18/3), Helsinki Seagulls (15/6), Joensuun Kataja Basket (13/8), Salon Vilpas (12/10) sekä Kotkan KTP Basket (11/11) eli yksi paikka on vielä vapaana. Kotka varmisti paikkansa auringossa kaatamalla perjantaina Tapiolan Hongan Karhuvuoressa 91-78. 

Lauantain mielenkiintoisin kamppailu jatkopaikkojen suhteen käydään Lapualla, jossa Kobrat (10/11) kohtaa BC Nokian (11/10) kello 17:00. Mikäli BC Nokia hakee vierasvoiton, se nousee 12 voittoon ja pelaa loppukauden ylemmässä jatkosarjassa. Kobrien saumat ovat voitossa Nokiasta ja Kouvojen tappiossa Joensuussa. Kouvojen pitää voittaa Kataja vieraissa ja BC Nokian hävitä Kobrille. Tämäkin tilanne voi muuttua, mikäli luovutusvoittoon päättynyt BC Nokia-Kouvot päätetäänkin pelata... Mielenkiintoinen ilta tulossa!   

Mitä, missä ja milloin

Salon Vilpas - Uudenkaupungin Korihait lauantaina kello 17:00 Salohallissa. Ovet avataan kello 16 ja anniskelukatsomo Hook Corner on auki läpi ottelun. Otteluisäntänä on Nilfisk, jonka lahjoittama imuri arvotaan 500 ensimmäisen arvontalapun jättäneiden kesken kolmannella tauolla. Myös Länsirannan hammaslääkärit ovat paikalla valitsemassa kotijoukkueen syömähammasta.
 
Illan lähtökohdat

Voittamalla Vilpas varmistaa nelostilansa ja katseet kääntyvät pikaisesti Joensuuhun. Jos samaan aikaan pelattava Kataja Basket-Kouvot päättyy vierasvoittoon, Vilppaan sijoitus nousisi kolmanneksi paremman korieron turvin Katajaan. Karhubasket voittaa runkosarjan ja Seagulls on varma kakkonen, muut sijat ovat vielä auki. Salolaiskatsojien suurin mielenkiinto kohdistuu taatusti tuoreimpaan hankintaan, Ira Leehen. 203-senttinen Lee pääsee näyttämään taitonsa KeyShawn Feazellin kävellessä toistaiseksi kepeillä Lahden nilkkavamman takia. Eli isossa päässä Vilpas menee nelikolla Lee-Crawley-Nenonen-Laine. Perttu Blomgrenin pelaaminen ratkaistaan aamutreenien jälkeen, muuten joukkue on terve.

Korihaiden runkosarja ei pääty Salohalliin, sillä tiistaina on vielä edessä Pohitullin uusintaottelu Tampereen Pyrintöä vastaan. Korihait ei todellakaan ole ollut onnettaren suosiossa, sillä hyvistä esityksistä huolimatta turhan moni ottelu on päättynyt niukkaan tappioon. Se on hävinnyt kymmenen peliä kymmenellä pinnalla tai vähemmällä ja kahden pisteen tappioita on peräti kolme. Vakkasuomalaisten uusin hankinta Jalen Jackson (198) pelasi ensimmäisen ottelunsa Kobria vastaan ja heitti 14 pistettä osuen 14 heitostaan neljä. Kovan hyökkäyskauden pelannut Trey Niemi on sivussa, mutta seitsemän peliä sivussa ollut Bojan Sarcevic on mukana.

Huomionarvoista

Korihaiden paras pistemies on todella poikkeavasti kotimainen eli Vilppaan paidassa SM-hopeaa saavuttanut Trey Niemi. Paljon peliaikaa (30:50) saanut Niemi on pelannut kauden 15.9 pisteen keskiarvolla ja 20 pisteen raja on ylittynyt viisi kertaa kauden aikana. 24-vuotias Niemi on Korisliigan paras kotimainen pistemies sijalla 20.

Kokoonpanot

Vilpas: 0 Pipkins, 1 Goodin, 3 Blomgren (GTD75%), 4 Koivisto, 5 Poutiainen, 7 Nenonen, 8 Ahonen, 14 Kärkkäinen, 21 Laine, 23 Lee, 53 Crawley.

Korihait: 1 Oduro, 3 Nikula (GTD25%), 5 Stampley, 6 Eräkangas, 8 Herrala, 10 Sarcevic, 11 Barnes, 23 Hyvönen, 24 Lehtonen, 27 Cooper, 40 Jackson, 50 Aalto.

Poissaolot

Vilpas: Feazell out, Blomgren epävarma, poissa PeU Basketin Draine, Mäkynen, Juntunen.
Korihait: Niemi, Lahti, Arvoset.

Tilastokärjet (pisteet/levyt/syötöt)

Vilpas: Goodin 16.7 / Feazell 9.1 / Blomgren 5.2.
Korihait: Niemi 15.9 / Oduro 8.0 / Sarcevic 6.8.

Päävalmentajien mietteet

Jussi Savolainen: "Vaikka ylemmän jatkosarjan paikka varmistui Lahdessa, jokainen peli merkitsee. Varaa lepsuiluun tai heikkoon pelisuunnitelman toteutukseen ei ole, muuten käy kylmät Korihaita vastaan. Pari viikkoa joukkueen mukana ollut Ira Lee pelaa ensimmäisen ottelunsa Vilppaan paidassa. Blomgrenin pelaaminen selviää lauantain aamuharjoitusten jälkeen."

Tero Vasell: "Lauantaina Saloon vierailulle laadukasta kotijoukkuetta vastaan. Voittoja tarvitaan ja sitä lähdemme taistelemaan kynsin hampain."

Päivän tietokilpailukyssäri

Viimeksi kysyttiin, millä sijaluvulla Lahti on Suomen kaupunkien keskuudessa asukasluvun perusteella ja oikea vastaus oli yhdeksäs, reilut 120 000 asukasta. Uusi kysymys: Korihaiden Jalen Jackson on kolmas Jackson tämän kauden Korisliigassa. Ketkä ovat kaksi muuta?

 

 

Yhteistyökumppanit