Uutiset & Artikkelit

19.01.2023 19:17
#korisliiga #lahtivilpas
Vilpasvikings.fi

Enää ei tarvitse jännittää

Vilppaan keskiviikkoinen vierailu Lahti Energia Areenalle varmisti sen, että Vilpas pelaa tälläkin kaudella ylemmässä jatkosarjassa ja sitä kautta Korisliigakevään pudotuspeleissä. Fyysisessä pelissä Vilpas oli parempi 84-95 (43-45) ja lauantain päätöspeliin Korihaita vastaan jää panokseksi enää jatkosarjaan menevät sarjapisteet. Vilppaan lopullinen sijoitus runkosarjan jälkeen tulee olemaan sijoilla 3-5. Jobin postia Lahdesta tuli KeyShawn Feazellin nilkkavamman muodossa.

Feazellin lisäksi Energia Areenan liukas parketti osoittautui kohtalokkaaksi myös Lahden Karl Gamblelle, joka väänsi polvensa pahannäköisesti toisen jakson puolivälissä. Toivotaan, että Lahden sentterin kausi ei ollut siinä. 

Mikäli ottelun tilastoja katsoo, ei Vilppaan 11 pisteen vierasvoittoa heti uskoisi, sillä Lahti voitti levypallot murskaavasti 52-24. Chris Clarke napsi yksinään 18 irtopalloa Vilppaan miesten keskeltä ja joukkueiden ero hyökkäyslevyreissä (20-3) oli valtava. LaBa teki toisen mahdollisuuden heitoista 19 pistettä Vilppaan neljää vastaan. Lahti voitti myös syöttötilaston 21-16 ja Clarke jakeli kauden toiseen triplatuplaansa 13 passia. Vilppaasta parasta esitti Quentin Goodin kuudella syötöllään.

Miksi ottelu sitten kääntyi salolaisille? Se voitti neljästä jaksosta kolme ja ainoastaan toinen kymppi (29-26) jäi miinukselle. Vilpas viimeisteli tehokkaammin korin läheisyydestä (63,8%) ja pakotti lahtelaiset 19 pallonmenetykseen. Eniten niitä tuli Arttu Saarijärvelle (6) ja Vilpas kuittasi kotijoukkueen menetyksistä 19 pinnaa.

- Oli ainakin vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Ei meiltä mikään fiksuin matsi, mutta onneksi saatiin raavittua kolmannessa erässä eroa. Olen tyytyväinen voittoon ja nyt varmistettiin paikka ylemmässä jatkosarjassa, kommentoi päävalmentaja Jussi Savolainen.

Lahden raati palkitsi oikeutetusti Quentin Goodinin (20/3/6), joka joutui raatamaan parketilla normaalia enemmän Perttu Blomgrenin pitäessä tilastoa penkillä. KeyShawn Feazell (18/9) oli hyvässä iskussa, kunnes nilkutti kentältä kolmannen jakson lopulla. Feazell kävi torstaina tutkimuksissa ja nilkan kunnosta tiedetään enemmän perjantaina. Lauantain päätöskierroksella "Key" ei kuitenkaan pelaa ja Ranskasta koeajalle saapunut Ira Lee pääsee ottamaan ensituntuman Korisliigan vauhtiin. Vilpas ja Lee sopivat loppukauden pituisesta sopimuksesta torstaina.

Roope Ahonen (6/2) alkaa päästä pelirytmiin ja illan positiivisemmasta esityksestä vastasi Niilo Kärkkäinen (6/2). Muut viikingit: Isaiah Crawley 13/7, Jalon Pipkins 12/0, Juho Nenonen 9/3, Mikko Koivisto 6/0, Riku Laine 5/0.

- Alku oli vaikea ja kaveri tuli kovaa hyökkäyslevypalloihin. Luotettiin kuitenkin omaan tekemiseen ja tehtiin hyviä asioita hyökkäyspäässä. Työvoitto, arvioi Niilo Kärkkäinen.

Lahden kaikki kaikessa oli viidettä otteluaan tämän vuoden liigassa pelannut Chris Clarke. Paluumuuttaja kasasi hurjan tilastorivin 28 pistettä, 18 levypalloa ja 13 syöttöä eli kovin paljon enempää ei yhdeltä mieheltä voi vaatia. Michael Ertel II heitti 19 pistettä osuen kolmesti kaaren takaa, mutta muut jäivät kauaksi kaksinumeroisista pisteistä. Joukkueen heittoprosentti 43,2% voisi olla paljon korkeampikin. 

- Vaikea peli, mutta joukkue näytti kentällä, että he välittävät. Haimme tänään 20 hyökkäyslevypalloa ja sillä määrällä pitäisi pystyä ottelu voittamaan, totesi päävalmentaja Tom Cooman.

Vilpas päättää runkosarjan lauantaina Salohallissa kello 17:00 Korihaita vastaan ja suurin mielenkiinto kohdistuu ensimmäistä peliään pelaavaan sentteriin Ira Lee. Karhubasket on jo varmistanut runkosarjan voiton ja Seagulls kakkostilansa. Mikäli Vilpas voittaa ja Kataja häviää kotipelinsä Kouvoille, salolaiset nousevat keskinäisten pelien perusteella sarjakolmoseksi. Sija neljä tulee voitolla Korihaista ja Katajan kotivoitolla ja kolmas vaihtoehto on putoaminen sijalle viisi. Se toteutuu, jos Vilpas häviää ja BC Nokia voittaa Lapualla. Kuudes sija ei ole enää mahdollinen. Taistelu viimeistä ylemmän jatkosarjan paikoista käy joka tapauksessa kuumana ja hurjimmassa skenaariossa on mahdollista, että lauantain jälkeen KTP, Kouvot, Kobrat ja BC Nokia ovat kaikki 11 voitossa.

Yhteistyökumppanit