Uutiset & Artikkelit

22.01.2023 16:36
#korisliiga #vilpaskorihait
Vilpasvikings.fi

Bojanilla maukkaat synttärit Salohallissa

11 vuotta ja lähes kolme kuukautta on pitkä aika. Sen verran kesti, että Korihait otti voiton Salohallin sokerivaahteraiselta parketilta. Edellinen voitto on lokakuulta 2011 ja tällä kertaa vierasvoittoon tarvittiin jatkoaika. Se päättyi vakkasuomalaisten 98-101 (37-40, 91-91) voittoon ja vieraiden sankariksi nousi 35-vuotissynttäreitään viettänyt ja tripla-tuplaa lähennellyt Bojan Sarcevic. Vilppaan ylemmän jatkosarjan paikka ei ollut tappiollakaan enää vaarassa, mutta häviön myötä hyppysissä ollut runkosarjan kolmossija vaihtui neloseksi ja jatkopelit alkavat näillä näkymin perjantaina Salohallissa Seagullsia vastaan.

Mikäli Vilpas olisi Korihait kaatanut, se olisi ohittanut sarjataulukossa Kataja Basketin. Ylempään jatkosarjaan jatkavat Karhubasket, Seagulls, Kataja Basket, Vilpas, KTP Basket sekä Kouvot. Tilanne voi vielä muuttua, sillä Kouvot on tehnyt valituksen liittohallitukselle luovutukseksi päätetystä ottelusta Kouvot-BC Nokia. Mikäli ottelu uusitaan ja Kouvot voittaa, se nousee Vilppaan ohi neljänneksi, Vilpas on viides ja KTP kuudes. Nyt odotellaan, mitä liittohallitus päättää.  

Korihaiden historia Vilpasta vastaan on karu. Edellinen voitto salolaisista on vuodelta 2013 (Pohitulli 90-71) ja viimeisestä vierasvoitosta on aikaa vierähtänyt yli 11 vuotta. Lokakuussa 2011 Tom Westerholmin Korihait haki pisteet Salosta 75-86 ja voiton takaa löytyy nimet Mikko Jalonen (21), Petri Heinonen (14), Jerice Croach (13), Cedric Latimer (13), Cory Johnson (11), Nigel Moore (8) sekä Pyry Rainamaa (6). Mikko Tupamäen valmentamalta Vilppaalta Roope Ahonen (14) oli jo tuolloin mukana ja pisteille ylsivät myös Emmanuel Holloway (22), Junior Hairston (19), Samu Kaaresvirta (10) sekä John Fields (10). Nykyinen päävalmentaja Jussi Savolainen viiletti kentällä vajaan kuuden minuutin verran.

Lauantaina Korihait oli kuskin paikalla suurimman osan ottelusta. Vilpas aloitti jälleen kerran heikosti ja Korihait johti toisen jakson alussa jo 15 pisteellä (14-29). Kolmannen jakson jälkeen (69-64) ottelu näytti kääntyvän kotijoukkueelle, mutta Korihait ei luovuttanut ja trillerin ainekset olivat taas koossa. Minuutti ennen loppua Quentin Goodin nosti Vilppaan neljän pisteen johtoon 89-85, mutta Sarcevic kavensi kaaren takaa eron yhteen. Vilppaan seuraava yritys päättyi ohiheittoon ja vieraille jäi 20 sekuntia aikaa voittoheittoon. Kellossa oli 0:06, kun Joni Herrala heitti kättä vastaan kolmosen pussin pohjaan vieden ukilaiset 89-91 johtoon. Riku Laineen kakkonen ei osunut, mutta Perttu Blomgren haki hyökkäyslevypallon ja tasoitti pelin summerin soidessa vaikeasta asennosta 91-91.

Jatkoajalla Isaiah Crawley teki suihkuseuraa Juho Nenoselle ja se kavensi ison pään rotaatiota. Jatkoajan viimeinen pelitilannekori 97-99 oli Quin Cooperin käsialaa reilu minuutti ennen loppua ja sen jälkeen heiteltiin enää vapareita. Prince Oduro, Quentin Goodin ja Joni Herrala osuivat toisilla yrityksillä. Vilppaan viimeinen tasoitusyritys pelattiin Mikko Koivistolle, mutta kolmonen pomppi renkaasta ulos ja levypallo jäi Korihaille.

Otteluisäntä Nilfisk palkitsi Vilppaan parhaana liigaennätyksensä heittäneen Riku Laineen (20/5) ja kentän korkeimmat pinnat heitti Quentin Goodin (26/5/5 syöttöä). Perttu Blomgren (12/2/5 syöttöä) napsi kolme riistoa ja uusi hankinta Ira Lee aloitti liigauransa tupla-tuplalla 10/11. Jäähyväispelinsä Vilppaassa pelannut Isaiah Crawley tilastoi 9/2. Muut: aikaisin suihkuun lentänyt Juho Nenonen 7/3, Mikko Koivisto 6/0/5 syöttöä, Jalon Pipkins 5/2, Niilo Kärkkäinen 2/0 ja Roope Ahonen 1/1.

- Kiva oli pelata kun kroppa on terve. Oltiin onnekkaita, kun päästiin jatkoajalle, mutta tänään ei ansaittu voittoa. Saatiin sitä mitä tilattiin, myönsi "Kaarinan barbaari" Laine.

Päävalmentaja Jussi Savolainen ihmetteli paketin hajoamista.

- Lähtökohdat oli hyvät ja valmistauduttiin hyvin. Monta kertaa tultiin peliin takaisin, mutta kaikki kunnia Korihaille. 20 menetystä tekee pelistä tosi hankalan ja tänään nähtiin enemmän yksilöurheilua. Ei maltettu toteuttaa ja sählättiin omiamme, harmitteli Savolainen.

Korihait on rakennettu Bojan Sarcevicin ympärille ja kun kenraali on kentällä, hyvää tapahtuu. Sarcevic oli poissa seitsemästä ottelusta ja se näkyi. Nyt 35-vuotispäiviään juhlinut takamies oli paikalla ja esitys oli mainio. Reilussa 35 minuutissa syntyi 21 pinnaa, kahdeksan levypalloa ja 12 koriin johtavaa syöttöä. Teholuku +31 oli kentän korkein. Otteluisäntä palkitsi imurilla yhden kauden parhaista peleistään pelanneen Nick Stampleyn (17/9) ja myös Prince Oduro (22/5) voi olla iltaansa tyytyväinen. Toisen pelinsä haipaidassa pelannut Jalen Jackson heitti 12 pistettä.

- Voitto tuntuu hyvältä etenkin vieraskentällä. Vaikka ollaan oltu isoissa tappioputkissa, tämä joukkue treenaa tosi hyvin eikä tappiot näy treeneissä. Tänään voiton avain oli periksi antamaton taistelu. Hienoa, että Bojan on takaisin. Näen, että tässä ryhmässä on paljon upsidea. Lähdemme joka peliin tappelemaan ja ainoa asia mikä motivoi on se, että Korihait säilyy sarjassa. Uskomme, että menemme vielä 7-8 paikalta pudotuspeleihin. Matka on iso, naurakoon kuka nauraa kauden jälkeen, arvioi hyvää työtä tehnyt päävalmentaja Tero Vasell.

Yhteistyökumppanit