Uutiset & Artikkelit

23.03.2023 20:15
#korisliiga #katajavilpas
Vilpasvikings.fi

Vilppaalle Murphyn lakia Joensuussa

Kapteeni Edward A. Murphyn kehittämä Murphyn laki on monelle tuttu. Lakipykälää "jos jokin voi mennä pieleen, se menee pieleen" noudatettiin keskiviikkona Joensuussa Vilppaan leirissä huolella. Hyppysissä ollut kolmossija vaihtui loppuminuuteilla sijaan neljä ja Kotkan sijasta puolivälierät pelataan Kouvolan Kouvoja vastaan. Kun vielä mahdolliseen välieräsarjaan Seagulls vaihtui viime hetkillä Kauhajokeen, iltaa ei voi pitää kovinkaan onnistuneena. Raskaan Itä-Suomen reissun jälkeen pudotuspelit käynnistyvät jo lauantaina kello 17:00 ottelulla Vilpas-Kouvot eli palautusaikaa on suhteellisen vähän. Onneksi play-offavaus on kotoisessa Salohallissa, jossa pelaaminen on ollut huomattavasti helpompaa kuin vieraskentillä.

Lähtökohdat keskiviikon kamppailuun olivat Vilppaan puolella, sillä pakkovoittoa ei ollut ja kolmossijaan olisi riittänyt yhdeksän pisteen tappiokin. Kaikki näyttikin salolaisittain hyvältä vielä kuusi minuuttia ennen loppua Motonet Areenan 1186 katsojan edessä. Kauden parhaan ottelunsa vetänyt Remy Abell nosti toiveet ensiksi kolmosellaan (79-74), sitten lay-upilla 81-76 ja jälleen kolmosellaan 81-79. Kun samaan aikaan Seagulls johti Kauhajoella seitsemällä pinnalla ja Kouvot oli karannut Kotkassa kahdeksan pisteen karkumatkalle, jatkokuviot näyttivät tuolloin ottelupareja Vilpas-KTP Basket ja Kataja-Kouvot. 

No eihän se sopinut Murphylle. Tuomas Hirvonen osui kahdesti peräkkäin kaaren takaa ja hirmuheitossa läpi ottelun ollut Amanze Egekeze kerran ja hups! Kataja Basket kirmasi hetkessä 90-81 johtoon ja Vilppaan peli meni kipsiin. Kotijoukkue vei viimeiset viisi minuuttia 21-14 ja otti tärkeän kolmosruudun loppunumeroin 111-95. Kolmossija meni siihen ja kun Kouvot rallatteli Kotkassa vahvasti vajaamiehisenä 80-94 vierasvoittoon, jatko-ohjelma muuttui muotoon Kataja-KTP ja Vilpas-Kouvot. Kun Seagulls menetti vielä runkosarjan ykköstilansa viime hetkien 86-84 tappioon, Vilpas siirtyi kaaviossa Kauhubasketin puolelle.
 
No näitä on enää turha pohtia ja kaikki keskittyminen on suunnattava nyt Kouvojen kuvioihin. Vilppaan bussi kaarsi Salohallin parkkipaikalle aamuneljän jälkeen, joten torstai sujui palauttavan treenin, videon ja lihashuollon merkeissä. Kouvot on toki tuttu vastustaja jo kauden aiemmista neljästä (Hanhivaara mukaanlukien viidestä) kohtaamisesta ja Kouvojen röyhkeä hyökkäyspelaaminen ja puolustusmuotojen vaihtelu ovat kyllä tiedossa. Vastustajana Kotka olisi ehkä ollut vähän mieluisampi ja toisaalta onko vahvaa kautta pelaava Seagulls yhtään helpompi vastus kuin Karhubasket mahdollisissa välierissä? Näillä mennään.

Joensuussa Vilppaan parhaana palkittiin ennätyspisteensä 26 heittänyt Remy Abell. Lähes 30 minuuttia parketilla viihtynyt takamies teki täydellistä työtä vapariviivalla (3/3), osui kakkosensa 7/9 ja kuudesta kolmosesta upposi kolme. Takakentältä Quentin Goodin teki tilastot 15/3/5 syöttöä, sairastuvalta palannut Perttu Blomgren 7/0/4 ja Roope Ahonen 6/2/5.

Isojen miesten kerhon ykkönen oli KeyShawn Feazell (16/6), Ira Lee tilastoi 13/6, Juho Nenonen 5/4 ja Riku Laine 7/1. Kapteeni Koivisto jätettiin tällä kertaa tylysti nollille, kun kuudesta heitosta ei uponnut yksikään.

- Ottelu ratkesi henkiseen kovuuteen emmekä olleet niin sanotusti pelin sisällä. Jätettiin vääriä kavereita vapaaksi eikä saatu hyökkäyspeliäkään rullaamaan. Meillä on treeneissä hyvä meininki ja kurssi on kuitenkin ylöspäin, totesi päävalmentaja Jussi Savolainen.

Kataja Basket pelasi kauden parhaan pelinsä kauden neljästä kohtaamisesta ja ansaitsi voittonsa. Sinipaitojen kaukoheittopeli on ailahdellut kauden aikana, mutta keskiviikkona siitä ei ollut tietoakaan. Puoliaikaan (55-44) mennessä se säkitti 20 kolmosestaan puolet ja kukkona heilui Egekeze (6/8). 203-senttinen iso laituri kasasi komeat 31 pistettä upottaen 16 heitostaan 11.

Yksi esimerkki Savolaisen mainitsemista vapaiksi jätetyistä kavereista oli melko vähälle vastuulle kauden aikana jäänyt Joona Tuomala, joka heitti 12 pistettä. Vahvaa peliä pelasivat myös Lamonte Turner (22/3), Tuomas Hirvonen (14/2/5 syöttöä), Rahlir Hollis-Jefferson (14/4/7) ja Galin Smith (13/6).

- Erittäin tyytyväinen meidän nousevaan pelaamisen tasoon lähiaikoina. Iloista koripalloa ja haluttiin tehdä joukkuekaveria vapaaksi ja luoda näin hyviä heittopaikkoja, tuumi Petri Virtanen.

Vilpas aloittaa puolivälierät Kouvoja vastaan Salohallissa lauantaina kello 17:00 ja samaan aikaan Karhubasket kohtaa Kauhajoella Pyrinnön. Kataja Basket kohtaa KTP Basketin sunnuntaina kello 18:00 ja tuntia aiemmin aloittavat Seagulls ja BC Nokia.

Yhteistyökumppanit