Uutiset & Artikkelit

02.03.2023 16:44
#korisliiga #ktpvilpas
Vilpasvikings.fi

Vilpas palaa parketille perjantaina Karhuvuoressa

Maajoukkuetauko on ohi ja jatkosarjojen ratkaisut nähdään seuraavien kolmen viikon aikana. Vilppaalla on jäljellä neljä ottelua ja runkosarjan kolmossija on edelleen saavutettavissa. Ensimmäinen mahdollisuus pistepussin kartuttamiseen avautuu perjantaina Kotkassa, jossa viikingit ottavat neljännen kerran yhteen KTP Basketin kanssa. Kauden aiemmat kohtaamiset ovat kaikki päättyneet Vilppaan voittoihin, joten samaa lopputulosta lähdetään hakemaan myös perjantaina. KTP tuskin on asiasta samaa mieltä.

Kuten lopputulokset osoittavat, KTP Basket on sopinut Vilppaalle hyvin tällä kaudella. Marraskuussa Vilpas haki niukan 84-85 voiton Steveco Areenalta, tammikuisessa Salohallissa voittonumerot olivat selvemmät 101-84 ja ylemmän jatkosarjan ensimmäinen kohtaaminen Salossa päättyi Vilppaalle 100-89. Ylemmässä jatkosarjassa jännitys säilyy edelleen. Karhubasket ja Seagulls ovat toki omilla teillään ja ratkaisevat runkosarjan ykköstilan päätöskierroksella Kauhajoella. Kaksikon takana kaikki onkin sitten auki. Kataja Basket, Kouvot ja Vilpas ovat kaikki 50 prosentin voittosuhteessa 14/14 ja KTP Basket yhden voiton päässä kuudentena. Jokainen voitto on siis tärkeä kotietua ajatellen.

Mitä, missä ja milloin

KTP Basket - Salon Vilpas perjantaina kello 18:30 historiaa hehkuvassa Karhuvuoressa. KTP Basket on voittanut kauden 14 kotiottelustaan yhdeksän ja viimeisistä kymmenestä ottelusta voittoja on koossa neljä. Vilppaan vieraspelaaminen näyttää saldoa 4/10 ja viimeiset kymmenen peliä ovat samaa luokkaa kuin Kotkalla. Joukkueet ovat kohdaneet liigahistoriansa aikana 84 kertaa ja voitot ovat tasan 42-42. Kumpi nousee keulille perjantain jälkeen? 

Illan lähtökohdat

Vilpas lähtee Kotkaan ilman Perttu Blomgrenia, jonka sairasloma jatkuu vielä jonkin aikaa. Muuten rosteri on normaali ja takakentällä mennään kolmikolla Goodin, Ahonen ja Abell. Kotkalaiset ovat pitäneet hyvää huolta pallosta läpi kauden ja ovat liigan toiseksi vähiten palloja menettävä joukkue Kauhajoen jälkeen. Levypalloissa kotijoukkue on ollut Vilpasta aktiivisempi ja siinä on varmasti yksi asia, joka näyttelee isoa roolia lopputulosta ajatellen. Etenkin Roydell Brownin 3.2 hyökkäyslevypalloa ottelua kohti on hyvä luku.   

Huomionarvoista

Viimeksi kun Vilppaan miehet nousivat Salon Tilausmatkojen bussiin, se poiki ryhmälle vajaat 26 000 euroa Turun Metsämäeltä. Nyt ei rahabonuksia ole tulossa vaan kotimatkan bonuksena on kaksi arvokasta sarjapistettä ja kotiedun mahdollisuuksien parantamiseen. Kotkalta Joonas Lehtoranta tekee paluun kentälle 11 ottelun ja tasan kahden kuukauden tauolta tuoden leveyttä vihreäpaitojen takakentälle.  

Kokoonpanot

KTP Basket: 2 Sly, 3 Tabb, 5 Timonen, 10 Nyman, 17 Henttonen, 22 Brown, 23 Giles, 32 Kuukkanen, 44 Lehtoranta.

Vilpas: 1 Goodin, 2 Feazell, 4 Koivisto, 5 Poutiainen, 7 Nenonen, 8 Ahonen, 14 Kärkkäinen, 18 Abell, 21 Laine, 23 Lee.

Poissaolot

KTP Basket: Ali + juniorit 
Vilpas: Blomgren + Perniön trio Draine, Mäkynen, Juntunen.

Tilastokärjet (pisteet/levyt/syötöt)

KTP Basket: Tabb 17.6 / Brown 7.6 / Sly 5.8
Vilpas: Lee 16.3 / Lee 9.9 / Blomgren 5.3

Päävalmentajien mietteet

Roope Mäkelä: "Jonttu Lehtoranta saatu sairastuvalta mukaan ja paljon 5vs5 harjoitusta alla tauolla. Hyvistä lähtökohdista lähdetään siis metsästämään kauden avausvoittoa Salosta."

Jussi Savolainen: "Neljä peliä jatkosarjaa jäljellä ja taistelu pleijareiden kotiedusta on kovaa. Perjantaina Kotkasssa nähdään miten maajoukkuetauon aikana saatiin kehitettyä pelaamistamme. Vieraspelien aluissa on ollut haasteita koko kauden, muutos tähän on tapahduttava nyt."

Päivän tietokilpailukyssäri
Viimeksi kysyttiin, kuka liigapelaaja on heittänyt eniten kakkosia tämän kauden liigassa ja oikea vastaus on Pyrinnön Ike Smith (327). Nyt jatketaan samalla linjalla eli kenellä on eniten kolmosyrityksiä tämän kauden liigassa?

Yhteistyökumppanit