Uutiset & Artikkelit

11.03.2023 13:59
#korisliiga #vilpaskouvot
Vilpasvikings.fi

"Miiiikko Koivisto, Mikko Koivisto..."

Näin lauloi Vilppaan fanikatsomo perjantai-illan sankarille, kun Korisliigan vapaaheittoennätystä rustattiin uuteen uskoon Salohallissa toisella puoliajalla. Jeb Iveyn peräkkäisten vapareiden ennätys (51) on nyt historiaa ja uusi ennätys kirjataan lukemaan 57 Koiviston toimesta. Vilppaan kapteeni oli muutenkin isossa roolissa, kun salolaiset astuivat askeleen lähemmäksi pudotuspelien kotietua. Kouvolan Kouvojen raju alkurypistys ei lamaannuttanut kotijoukkuetta, joka nousi hienon toisen puoliajan ansiosta selvään 109-86 voittoon. Pääarkkitehtina toimi Korisliigan piste-ennätystään (31) sivunnut Koivisto ja mikä hienointa, 23 pisteen voitolla Vilpas otti edun keskinäisissä otteluissa.

Aloitetaan Koivarin ennätysjahdista, jossa Mikolla oli koossa ennen illan ottelua 48 peräkkäistä onnistunutta vapaaheittoa. Toisella kympillä mies astui ensimmäistä kertaa viivalle ja onnistui molemmissa tasoittaen ottelun numeroihin 38-38. Samalla Vilpas kipusi ylös kuopasta, joka näytti pahimmillaan 15 pisteen takamatkaa (7-22). Kun jaksoa oli jäljellä 1:58, Koivistoa rikottiin kolmen pisteen heitossa. Ensimmäinen sisään, toinen samaan reikään ja kun kolmaskin yritys upposi, entisen joukkuekaverin Jeb Iveyn ennätys oli lyöty. Eikä siinä kaikki. Päätöskympillä Koivistoa rikottiin taas kolmen pisteen heitossa ja Jyri Lehtosen teknisen virheen siivittämänä Koivisto kasvatti ennätyksen 57 heittoon. Pari minuuttia myöhemmin Salohallissa saatiin todistaa, että kaikki putket katkeavat joskus. Deshon Taylorin teknisestä virheestä tuomittu vapari lipsahti ohi ja pitkä putki oli poikki.

- Pistän Jebille viestiä tänään. Oli se kiva, että ennätys tuli ja ehkä ihan kiva, että se putki nyt katkesikin. Olin vaan niin väsynyt lopussa, totesi peräti 18 minuuttia toisella puoliajalla raatanut ennätysmies.

Sitten itse peliin, joka päättyi riemukkaisiin tunnelmiin. 23 pisteen kotivoitto tiesi, että Kouvot tarvitsee yhden voiton enemmän loppupeleistä noustakseen Vilppaan edelle. Voitot ovat nyt tasan 2-2 ja koriero on Vilppaalle +10. Kilpajuoksussa kotiedusta etu löytyy myös KTP Basketia vastaan voitoin 3-1 ja tilanne Katajaa vastaan ratkeaa vasta päätöskierroksella Joensuussa. Vilpas johtaa voitoin 2-1 ja koriero on plussalla +9.

- Heikon alun jälkeen en olisi uskonut 23 pisteen voittoon, mutta ei meillä mitään paniikkia ollut missään vaiheessa. Pidettiin Kouvot 35 pisteessä toisella puoliajalla ja liikutettiin palloa hienosti. Mikon ohella Roope oli tänään kokeneena pelaajana tosi tärkeä etenkin Kouvojen paikkapuolustusta vastaan. Kotietu on meille tosi tärkeä, vahvisti päävalmentaja Jussi Savolainen.

Alku ei lupaillut tälläkään kertaa hyvää. Kouvot paukutti kolmosia sisään erehtymättömästi tai vaihtoehtoisesti pyöritti takakentällä tuttua kahdeksikkoaan ja ajeli korille ilman suurempaa estelyä. Salolaisten 7-4 johto vaihtui nopeasti 0-18 runilla numeroihin 7-22 ja koko Kouvojen viisikko oli päässyt pisteille. Kotijoukkue sai pikkuhiljaa ajatuksesta kiinni ja puoliajalle mentiin enää neljän pisteen päässä 47-51. Vilppaan pinnoista KeyShawn Feazell heitti 12 ja Remy Abell 10, Kouvoista tarkimmat olivat Joel Mäntynen 16 ja Quan Jackson 13.

- Alussa saatiin hyviä kolmen pisteen heittoja ja päästiin ajamaan korille. Peli oli tänään meille liian hidasta, Vilpas on meitä parempi toteuttamaan hyökkäyksiä ja siihen peli kaatui, myönsi hyvää kautta pelaava Mäntynen.

Toiselle puoliajalle saapui erilainen ja Vilpas vei 20 minuuttisen murskaavasti 62-35. Ottelu kääntyi jakson puolivälissä kotijoukkueen kolmosrumballa. Ensiksi Roope Ahonen kaarelta 61-59, sitten Koivisto kertaa kaksi 67-61 ja kun Riku Laine nosti perään korin alta kahdeksan pisteen johdon, Kouvot ei siitä enää nousut. Päätösjaksolla ero kasvoi Ahosen neljännellä kolmosella 16 pisteeseen ja kun ero oli pari minuuttia ennen loppua 20 pisteessä, tunnelmat olivat hallissa vähintään helpottuneet. Loppunumerot 109-86 niittasi kolmosella Quentin Goodin.

Länsirannan hammaslääkärit palkitsivat kotijoukoista ansaitusti Mikko Koiviston, jonka saldo näytti lukemia 31/1/5 syöttöä. Koivarin lisäksi peräti viisi miestä kasasi kaksinumeroiset lukemat: Quentin Goodin 15/2, KeyShawn Feazell 14/3/5 syöttöä, Roope Ahonen 14/1/6 syöttöä, Ira Lee 13/10 ja Remy Abell 12/2. Lisäksi tehoille pääsivät Juho Nenonen 7/3 ja Riku Laine 3/5.

Kouvojen ennätysvaikea kausi sai taas uuden luvun, kun lähtöhetkellä John Meeks putosi lähtijöistä. Korikuningas Deshon Taylor (18/5) teki paluun leukamurtuman jälkeen, mutta samaa säihkyvyyttä ei vielä kentällä nähty. 12 heitosta osui vain viisi ja vaparit 6/10. Parhaana palkittiin kovakätinen Joel Mäntynen (19/2) ja tarkinta työtä teki Quan Jackson (18/6, heitot 8/10). Viimeksi Vilppaan kaataneen Austin Butlerin (15/5/5 syöttöä) sihti ei ollut kohdillaan, sillä 19 heitosta upposi vain kuusi.

- Meeksin poissaolo näkyi, mutta en usko että se olisi lopputulosta muuttanut. Mikko Koivisto uitti meidän nuoret pojat hienosti screeneihin. Tämä oli ensimmäisellä puoliajalla meidän näköinen peli, toisella Vilppaan näköinen. Mentiin liian paljon Vilppaan ehdoilla, myönsi Jyri Lehtonen.

Vilppaan kausi jatkuu ensi lauantaina, jolloin eurokentillä vakuuttavaa työtä tehnyt Karhubasket saapuu vierailulle Salohalliin. Jatkosarjan viimeisen kierroksen Vilpas viettää Joensuussa. 

Yhteistyökumppanit