Uutiset & Artikkelit

04.03.2023 17:36
#korisliiga #ktpvilpas
Vilpasvikings.fi

KTP tasoitti jatkosarjaa entisestään

(Kuva: Mikko Mäkelä / KTP Basket)

 

Korisliigan jatkosarjoja on jäljellä kolmen kierroksen verran ja tilanne ylemmässä kastissa kiristyi entisestään, kun KTP Basket kaatoi perjantaina Karhuvuoressa Vilppaan jatkoajan jälkeen 109-105 (93-93, 46-45). Mikäli kärkikaksikko Karhubasket ja Seagulls voittavat omat ottelunsa lauantaina, koko muu nelikko majailee tasapisteissä. Huikea päätös siis luvassa ennen pudotuspelien alkua.

Karhuvuoressa mentiin taas kerran tutulla kaavalla. Vilpas päästi kotkalaiset 15 pisteen karkumatkalle (77-62), mutta rypisti kolme minuuttia ennen loppua Riku Laineen ajolla 84-86 johtoon. Varsinainen peliaika huipentui viimeiselle minuutille, jolle lähdettiin tasatilanteesta 88-88. Heti alkuun Jordan Giles kiskaisi kotijoukkueen 91-88 johtoon illan ainoalla kolmosellaan ja Remy Abell kosti toisessa päässä illan ainokaisellaan 91-91. 

Kotkan viimeinen hyökkäys päättyi kentälle palanneen Joonas Lehtorannan ohiheittoon kaaren takaa, mutta Brandon Tabb haki irtopallon. Korintekohaluinen laituri ei pelannutkaan hyökkäystä loppuun, vaan nosti kakkosellaan kotijoukkueen 93-91 johtoon ja jätti Vilppaalle kymmenen sekuntia aikaa miettiä vastausta. Pallo pelattiin Mikko Koivistolle, jolla oli helppo työ tasoittaa peli korin alta. Kotkan aikalisän jälkeen Giles pääsi yrittämään voittoheittoa, mutta ei saanut koria aikaiseksi ahdistettuna.

Jatkoajalla Vilpas pelasi järjestelmällisesti palloa korin alle KeyShawn Feazellille, joka heitti salolaisten seitsemän ensimmäistä pistettä kahdella donkilla ryyditettynä. Vihreäpaitojen onneksi Brandon Tabb (27/5/6 syöttöä) pisti vielä pinnalla paremmaksi. Ensiksi kolmosella 102-100, sitten yhdellä onnistuneella vaparilla 103-103 ja perään kahdella 105-105. Loppunumerot Tabb sinetöi vapariviivalta viisi sekuntia ennen summeria eli parhaan pelaajan palkinto meni oikeaan osoitteeseen. Myös Roydell Brownilla (14/9) oli tärkeä rooli voitossa, sillä mies heitti Kotkan jatkoajan pisteistä kuusi. Päiväänsä tyytyväisiä voivat olla myös liukas takamies Brandon Sly (21/4/5 syöttöä) sekä kippari Topias Kuukkanen (14/1). Hyvin aloittanut Vili Nyman (11/5) putosi rosterista jo toisella jaksolla selälleen päättyneen ilmalennon seurauksena.

- Harva kaveri oli ekalla jaksolla mukana pelissä ja Vilin otteiden myötä oltiin pelissä mukana. Toisella puoliajalla Brown ja Tabb nostivat aktiivisuuttaan ja päästiin joukkueena peliin mukaan. Tabb oli tänäänkin päättäväinen ja hänellä on kyllä himo tehdä kori, totesi Roope Mäkelä sankaristaan.

Vilppaan pelissä oli paljon hyvää ja vähemmän hyvää. Tiukan avauskympin (18-19) jälkeen puoliajalla oltiin vielä liki tasoissa (46-45), mutta kolmannella jaksolla palattiin huonoihin tapoihin. Neljä ensimmäistä hyökkäystä olivat jotain aivan muuta kuin oli sovittu eikä itsekkäiden ratkaisujen ja menetysten myötä pysytty omassa konseptissa. Kotka karkasi 15 pisteen johtoon ja sieltä nousu vaatii aina energiaa. Päätöskympillä homma näytti kääntyvän taas Vilppaalle. Joukkue sai hengen päälle ja ero kaventui hyökkäys hyökkäykseltä. Se riitti tällä kertaa jatkoajalle, mutta ei sarjapisteisiin. Koiviston ja Goodinin virhetilien täyttymiset eivät salolaisten tilannetta ainakaan helpottaneet.

- Fyysinen peli. Meillä on ollut koko kauden ongelmia pelien alun kanssa, mutta tänään se oli hyvää. Kolmas ero oli katastrofi. Jäätiin odottamaan vihellyksiä, KTP pääsi iskemään ja kadotettiin peliote, arvioi parhaana palkittu Mikko Koivisto (20/2).

KeyShawn Feazell (21/8/5 syöttöä) oli ykkönen pisteissä, normaalia pienemmille minuuteille jäänyt Ira Lee (11/10) levypalloissa ja Quentin Goodin (13/5/11) syötöissä. Muut: Roope Ahonen 17/3/6 syöttöä, Juho Nenonen 14/6, Remy Abell 5/2, Riku Laine 4/2, Niilo Kärkkäinen 0/3.

- Kovaa tappelua koko matsi ja jatkoajalla kaveri teki tarvittavat korit. Ollaan haettu tasaisuutta otteisiin harjoittelemalla hieman eri tavalla. Tänään pysyttiin konseptissa 30 minuuttia ja askel askeleelta mennään eteenpäin. Hyvien ja huonojen hetkien ero on vain liian suuri, pohti Jussi Savolainen.

Tilanne pudotuspelien kohdalla on mielenkiintoinen. KTP nousi voitollaan tasapisteisiin Vilppaan, Katajan ja Kouvojen kanssa. Kolme peliä on jäljellä, joten liian paljoa ei kannata laskeskella tässä vaiheessa. Kerrataan kuitenkin tilannetta. Vilppaalla on jäljellä kotiottelut Kouvoja ja Karhubasketia vastaan sekä päätösvierailu Joensuuhun. Paljon mahdollista, että jatkosarjan päätteeksi joudutaan tasapisteissä keskinäisiin vertailuihin. Vilpas on vahvoilla Kotkan kanssa eli voitot ovat 3-1 ja koriero +25. Katajan kanssa tilanne on Vilppaan eduksi 2-1 ja koriero +9. Ensi perjantaina Salohalliin saapuva Kouvot johtaa voitoin 1-2 ja koriero on miinuksella -13. Eli 14 pisteen kotivoitolla Vilpas jää edelle vertailussa.

Yhteistyökumppanit