Uutiset & Artikkelit

09.03.2023 15:20
#korisliiga #vilpaskouvot
Vilpasvikings.fi

Kilpajuoksu kotiedusta jatkuu perjantaina Kouvoja vastaan

Korisliigan ylempää jatkosarjaa on jäljellä kolmen kierroksen verran ja kaikki on vielä auki. Vilpas hävisi vajaa viikko sitten Kotkassa jatkoajan jälkeen, mutta nousi sarjataulukossa kolmannelle sijalle. Sijoituksella ei tosin ole vielä merkitystä, koska kolme muuta kilpakumppania Kataja Basket, Kouvot ja KTP Basket majailevat samassa pistemäärässä ja lopulliset sijat ratkaistaan vasta 22. maaliskuuta. Vilppaan seuraava mahdollisuus pistelisäykseen on edessä perjantaina, jolloin aina vaarallinen Kouvot saapuu Salohalliin. Ottelu käynnistyy kello 18:30 ja mielenkiintoisin kysymys kuuluu: palaako Deshon Taylor kentälle Salossa? 

Ylemmän jatkosarjan tilanne on lievästi sanoen kutkuttava. Karhubasket ja Seagulls ratkaisevat päätöskierroksella, kummalle runkosarjan voitto ja kotietu loppuun saakka kuuluu. Gullsien peli on ollut nousujohtoista kohti kevättä ja stadilaisten voiman ovat joutuneet kokemaan niin Karhubasket (-28), Vilpas (-29) kuin Kouvotkin (-31). Kotietuun oikeuttavat sijat kolme ja neljä ratkaistaan loppujen kesken. Kotka nousi Vilpas-voitollaan tasapisteisiin Vilppaan, Kouvojen ja Katajan kanssa, mutta kotkalaisten loppuohjelma ei ole helpoimmasta päästä. Se kohtaa vielä vieraskentällä sekä Karhubasketin että Seagullsin. Vilpas hakee pistelisäystä Kouvojen jälkeen lauantaina 18.3. kotonaan Kauhajoesta ja päättää jatkosarjan Joensuussa.  

Mitä, missä ja milloin

Salon Vilpas - Kouvolan Kouvot perjantaina kello 18:30 Salohallissa. Otteluisäntänä toimii Länsirannan hammaslääkärit, jonka Syömähammaskisa jatkuu normaaliin tapaan ja anniskelukatsomo Hook Corner on auki läpi ottelun. 

Illan lähtökohdat

Kovia kokenut Kouvot sai helpotusta tilanteeseensa jo viime kierroksella, kun Quan Jackson teki paluun parketille Seagullsia vastaan. Jacksonin paluu (22/4) ei tosin auttanut, sillä huimassa vireessä viilettävä lokkilauma haki MLL Areenalta vakuuttavan 73-104 voiton. Nyt Kouvolassa odotellaan vesi kielellä, saako tuleva korikuningas Deshon Taylor lääkäriltä peliluvan perjantaiksi. Useita otteluita Kouvoille ratkaissut Taylor mursi leukansa helmikuun alussa Seagullsia vastaan ja on ollut sivussa seitsemästä ottelusta. Takamiehen paluu on kouvolalaisille enemmän kuin sata jänistä, koska kausi on ohi kolmikolta Henri Permanto, Hannes Pöllä ja Emil Uotila ja Vilppasta tuttu Bo Hodges on myös sairaslomalla. Vielä torstaina 26.4 pisteen keskiarvolla pelanneen Taylorin osanottoprosentti oli 25%, mutta se tullee nousemaan kohti perjantaita.

Viimeksi kohdattiin helmikuun alussa Kouvolassa ja tuolloin pisteet jäivät Kymeenlaaksoon koriluvuin 109-103. Austin Butleria ei saatu kuriin millään, sillä Kouvo-laituri pussitti läheltä ja kaukaa komeat 41 pinnaa 25 yrityksellä. Hyvää tukea antoivat John Meeks (29/8) ja Joel Mäntynen (22/2).  

Huomionarvoista

Lopulliset sijoitukset tulevat todennäköisesti ratkeamaan keskinäisten otteluiden perusteella ja Vilppaalla on etu Kotkaan nähden voitoin 3-1). Katajan kanssa tilanne ratkeaa päätöskierroksella Joensuussa (voitot Vilppaalle nyt 2-1, koriero +9) ja Kouvolan kanssa ollaan nyt häviöllä voitoin 1-2. Se tarkoittaa, että 14 pisteen kotivoitolla Vilpas on vahvoilla keskinäisessä vertailussa. Siinä on tavoitetta perjantaille.

Kokoonpanot

Vilpas: 1 Goodin, 2 Feazell, 4 Koivisto, 7 Nenonen, 8 Ahonen, 14 Kärkkäinen, 18 Abell, 21 Laine, 23 Lee.
Kouvot: 1 Meeks, 3 Jackson, 4 Butler, 7 Airenne, 8 Helakorpi, 18 Mäntynen, 21 Taylor (GTD25%), 22 Korkiatupa, 41 Toikkanen.

Poissaolot

Vilpas: Blomgren + Perniön pojat 
Kouvot: Permanto, Pöllä, Uotila, Hodges, Kristeri, Rantapaju, epävarma Taylor.

Tilastokärjet (pisteet/levyt/syötöt)

Vilpas: Lee 16.3 / Lee 9.9 / Blomgren 5.3.
Kouvot: Taylor 26.4 / Butler 8.5 / Taylor 4.2.

Päävalmentajien mietteet

Jussi Savolainen: "Iso peli molemmille joukkueille. Salohallissa tullaan näkemään siis kova kamppailu ja varmasti hieno tunnelma. Olemme olleet vaikeuksissa aiemmissa peleissä Kouvojen aggressiivisen hyökkäyksen kanssa ja heidän hidastamiseen täytyy löytyä lääkkeet."

Jyri Lehtonen: "Seagulls-peli oli meiltä peilikuva kahden edellisen viikon harjoittelusta. Ei oltu minkäänlaisessa rytmissä. Vilppaalla on hurja rosteri. On hämmentävää, että kilpailemme samoista sijoituksista näin jatkosarjan lopussa."

Päivän tietokilpailukyssäri

Viimeksi kysyttiin, kenellä on eniten kolmosyrityksiä tämän kauden liigassa ja oikea vastaus on Lahden Michael Ertel (235). Tällä kertaa kysytään liigan ahkerinta vapaaheittäjää. Kuka se on?

 

Yhteistyökumppanit