Uutiset & Artikkelit

18.04.2023 09:19
#korisliiga #playoffs #vilpaskarhu
Vilpasvikings.fi

Menetykset Vilppaan turmio Salohallissa

Välieräsarja Karhubasketin ja Vilppaan välillä on nyt 2-0 kauhajokisille. Vilpas pelasi kotiottelunsa aivan eri ilmeellä kuin avauspelissä, mutta siltikään suurin mestarisuosikki ei ollut lyötävissä. Karhubasket otti toisen voittonsa lukemin 74-82 (36-41) samoilla eväillä kuin Pohjanmaalla eli hyökkäyslevypalloilla ja pakottamalla Vilpas menetyksiin. Kolmas välierä pelataan torstaina Kauhajoella ja mikäli Vilpas aikoo venyttää sarjaa, IKH Areenalta on haettava se ensimmäinen vierasvoitto. Muuten lauantain kotipelissä ollaan selkä seinää vasten.

Vilppaan päävalmentaja Jussi Savolainen myönsi, että suurin syy kotitappioon löytyy omasta menetyssarakkeesta. Avauspelissä menetykset kirjattiin luvuin 19-11 ja eilen 14-9.

- Suurin turmio oli taas pallonmenetykset. Meidän 14 menetystä ei ole aivan älytön luku, mutta Kauhajoki teki niistä 24 pinnaa, muistutti Savolainen.

Ottelusarjan toinen murheenkryyni on ollut pehmeys oman korin irtopalloissa ja sulkupeli loisti taas poissaolollaan. Kauhajoella Karhu teki 17 pistettä rohmuamistaan hyökkäyslevyistä ja Salossa se pisti vielä kahdella paremmaksi.

- Karhun levypallopelaaminen tulee selkäytimestä ja he ovat tehneet sitä koko kauden. Levypallot on tahtokysymys ja kahdessa pelissä Karhu on halunnut levypalloja enemmän, myönsi Savolainen.

 

Vilppaan parhaan palkittu Perttu Blomgren ujutti pallon koriin ohi Daniel Dolencin. (Kuva: Markus Moisio)

 

Maanantain ottelu alkoi jälleen murheellisesti. Cameron Jones upotti kolmosen ja kakkosen ja kun Karhun parhaana palkittu Jaye Crockett säesti kahdella kakkosella, vieraat johtivat hetkessä 0-9. Vilppaalta vei peräti 4 minuuttia ja 40 sekuntia rikkoa kuparinen ja se selittää avauskympin karun 10-21 tilanteen. Tuttu kaava nähtiin myös levyritilastoissa, sillä kympin aikana Vilpas ei saanut yhtään irtopalloa Karhun korilta vieraiden kahdeksaa vastaan.

- Vaikka alun tärkeyttä painotettiin, alussa meille tuli muutama nukahdus ja oltiin aika kauan nollassa pisteessä, Savolainen harmitteli.

Toisella kympillä meno muuttui ja se voidaan laskea Juho Nenosen ansioksi. Kovista skreeneistään tunnettu Nenonen näytti mallia iskunkestävyydestään ja sai koko kotijoukkueen syttymään. Puoliajalle ero oli kaventunut viiteen pinnaan 36-41 ja osasyy nousuun oli myös Mikko Koiviston kolmella kolmosella. Nenosen nuottien myötä Salohallin yleisö heräsi ja olikin hieno todistaa todellista playoff-tunnelmaa 1404 katsojan edessä.

 

Juho Nenonen oli tapansa mukaan monessa mukana ja viimeisteli 9 pistettä. (Kuva: Markus Moisio)Kolmas jakso mentiin tasan 20-20, joten päätösjaksolla kaikki oli vielä mahdollista. Sillä vieraat karkasivat aluksi 11 pisteen johtoon 59-70, mutta Vilpas tuli vielä taistoon mukaan. Loppuhetket kokenut vierailija pelasi järjellä ja maltilla eikä Vilpas päässyt enää kuutta pistettä lähemmäksi. Loppunumerot 74-82 naulasi vapariviivalta illan tehomies Crockett.

Otteluisäntä Astrum Auto palkitsi Länsirannan hammaslääkäreiden ohella hyvän ottelun pelanneen Perttu Blomgrenin (14/0) ja kymppirajan rikkoivat myös Quentin Goodin (11/3), Mikko Koivisto (11/2) ja Remy Abell (11/0). Isot miehet KeyShawn Feazell (6/7) ja Ira Lee (8/7) eivät päässeet dominoimaan korin alustaa. Muut: Juho Nenonen 9/5, Riku Laine 4/4, Roope Ahonen 0/2.

- Pyrittiin pelaamaan kovaa ja siinä petrattiin avauspelistä. Levypalloja kaverille ja omia menetyksiä oli yhä liikaa, mutta juostiin tänään kenttää paremmin kuin Kauhajoella, totesi Blomgren.

 

Näyttävästä donkista huolimatta KeyShawn Feazell ei päässy dominoimaan korinalustaa. (Kuva: Markus Moisio)

 

Greg Gibsonin lakonisia kommentteja mukaillen voisi todeta: "Kauhajoki on erittäin hyvä koripallojoukkue." Se on tottunut voittamaan ja se näkyy suoritusvarmuutena. Vilpas on heittänyt kummassakin pelissä vastustajaa paremmin, mutta se on laiha lohtu, kun sarja on 2-0. Karhubasketin menoa hyökkäyslevypalloihin on pakko ihailla ja se on ollut iso faktori voittoihin.

- Meidän pelitapa vaatii, että kaikki viisi pelaajaa menee hyökkäyslevypalloihin. Se on vaativaa, mutta siihen meidän peli kulminoituu. Vaikka kolmen pisteen heittopeli oli edelleen nihkeää, pisteet pallonmenetyksistä ja hyökkäyslevyistä menivät selvästi meille. Vilpas oli parempi kuin Kauhajoella, mutta meidän puolustus kesti riittävän hyvin tänään, kommentoi päävalmentaja Janne Koskimies.

Karhun parhaana palkittiin Jaye Crockett, jonka menoa on hienoa katsella. Sulavasti liikkuva iso laituri heitti 25 pistettä kovalla prosentilla ja kaapi päälle 12 levypalloa. Teholuku +34 kertoo Crockettin illasta kaiken. Kun listaan lisätään Cameron Jones (18/4), Dikembe Dixson (11/5), Severi Kaukiainen (10/5), Lee Skinner (9/4) ja Daniel Dolenc (7/4), Karhun ykkösnyrkki hoiti homman kunnialla kotiin.

- Salo tuli peliin kovaa ja hyvällä ilmeellä. Fyysinen peli ja tällaista playoff-pelaaminen on. Jos halutaan voittaa mestaruuksia, täytyy voittaa myös vieraissa ja nyt on hyvä palata kotiin, totesi Daneil Dolenc.

Ottelusarja jatkuu torstaina Kauhajoella kello 18:30, mutta sitä ennen saadaan seurata miten Seagullsin ja Katajan sarja jatkuu Joensuussa tiistaina kello 18:30.

Yhteistyökumppanit