Uutiset & Artikkelit

12.02.2023 14:07
#korisliiga #karhuvilpas
Vilpasvikings.fi

Yksipuolinen näytös Pohjanmaalla

Paikallislehti SSS otsikoi Vilppaan vierailun Pohjanmaalle kahdella sanalla - totaalinen nöyryytys. Sitähän se oli ja harvoin on hävettänyt niin paljon kuin IKH Areenalla loppusummerin törähdettyä murskaaviin numeroihin 101-60 (51-32). Janne Koskimiehen luotsaama Karhubasket puristi aggressiivisella puolustuksellaan mehut Vilppaasta ja ilotteli jälleen kerran yli sata pistettä Vilppaan päätyyn. Ylemmän jatkosarjan voitto on enää kahden kauppaa, sillä kaksikkoa Karhubasket (21/4) ja Seagulls (20/6) ei enää kiinni oteta. Vilpas (13/13) on liigassa viidentenä tasapisteissä Kouvojen kanssa ja Kataja Basket on yhden voiton edellä, KTP Basket yhden voiton perässä. Jatkosarja päättyy maaliskuun 22. päivä ja pudotuspelit käynnistyvät kolme päivää myöhemmin.

Vilpas pääsi pitkästä aikaa ykkösmiehistöllään kehiin, mutta komealla IKH Areenalla kävi nopeasti selväksi, kenen juhlissa ollaan. Karhubasket laittoi jatkuvaa painetta Vilppaan takamiehiin ja teki hyökkäämisestä todella vaikeaa. Avauskymppi (24-18) oltiin vielä tuloksellisesti mukana, mutta puoliajalle mentäessä ero repesi 19 pisteeseen ja kasvoi kolmannen jakson puolivälissä jo 30 pinnaan. Katsomosta kuulunut "uudet jaot" huuto kertoi kaiken lauantai-illan murhenäytelmästä. Ainoa positiivinen asia oli, että kaikkien aikojen karhupainia ei lauantaina nähty. Joulukuussa 2010 Karhubasket rökitti salolaisia Jeremiah Woodin (18/23) johdolla Kauhajoen liikuntahallilla 42 pisteellä lukemin 109-67.

- Pahoittelut, että oltiin näin huonoja tänään. Kauhajoki oli yksinkertaisesti niin kova eikä meillä ollut palaa millään osa-alueella. 41 pinnaa on meidän ero sarjakärkeen, harmitteli Jussi Savolainen pressissä.

Vierasonnistujia 1133 katsojan edessä oli vaikea löytää. Ainoana kymmenen pisteen rajan rikkonut Ira Lee (13/12) jatkoi tupla-tuplatahtiaan, mutta vaikeaa oli hänelläkin kotijoukkueen puristuksessa. Perttu Blomgren (9/1) palkittiin parhaana ja muu ryhmä oli tasaista massaa. Pienimmälle miinukselle jäi Niilo Kärkkäinen (1/0, -11), suurimman otti KeyShawn Feazell (9/4, -28). Lauantain heittoprosenteilla on vaikea voittaa, sillä kakkoset osuivat 43.6%, kolmoset 29.4% ja vaparit 64.7%.

- Kauhajoki oli kaikessa parempi ja näytti tasonsa eikä meillä ollut tänään mahdollisuuksia, totesi kippari Mikko Koivisto (6/0) rehellisesti. 

Muut salolaiset Kauhajoella: Juho Nenonen 8/2, Quentin Goodin 5/2/5 syöttöä, Jalon Pipkins 4/0, Riku Laine 3/2, Roope Ahonen 2/1.

Kovassa otteluruuhkassa painineelle Karhubasketille on nostettava hattua, sillä peli on nautittavan helpon näköistä. Koko Koskimiehen kymmenikkö sai tasaisesti vastuuta ja olikin aivan sama, kenet päävalmentaja heitti kentälle. Koko kentän aggressiivinen pakki toimi ja Vilpas sai liian harvoin pelattua palloa sisäpelaajille ja suti lukuisia heittoja ohi aivan korin läheisyydestä. Kun irtopallojen kanssa ei oltu hereillä, kotijoukkue noukki 13 hyökkäyslevypalloa ja teki niistä 23 pistettä. 12 sekuntia peliä johtanut Vilpas sai haalittua viisi irtopalloa Karhun korilta ja heitti niistä viisi pistettä.

Kotijoukkueen parhaana raati palkitsi toisen ottelunsa Karhupaidassa pelanneen Simeon Carterin (13/7), mutta palkintokassin olisi voinut antaa kenelle vaan miehistöstä Lee Skinner 15/6, Severi Kaukiainen 14/3/8 syöttöä, Cameron Jones 13/3, Daniel Dolenc 13/3, Joona Hakamaa 10/1, Jaye Crockett 8/9, Henri Kantonen 7/3/5 syöttöä, Eero Innamaa 5/2, Miikka Marttinen 3/4.

- Meiltä ehjät 40 minuuttia. Roolit loksahtivat paikoilleen ja Simeon Carter tuo meille asioita lisää. Puolustukseen keskittyminen oli parempaa ja Vilpas heitti paljon vapaita heittoja alta ohi, totesi tyytyväinen päävalmentaja Janne Koskimies.

Vilppaan kausi jatkuu keskiviikkona kotiottelulla Kataja Basketia vastaan kello 18:30 ja lauantaina vieraillaan Seagullsin luona Kisahallissa. Jokainen tietää, mitä osa-aluetta pitää saada parempaan kuosiin. Vilpasta vastaan on tehty yli sata pistettä neljässä viidestä viimeisessä pelissä. Karhubasket kohtaa Seagullsin keskiviikkona vieraissa ja päättää urakkansa ennen maajoukkuetaukoa kotona Kouvoja vastaan. 

Yhteistyökumppanit