Uutiset & Artikkelit

14.02.2023 16:46
#korisliiga #vilpaskataja
Vilpasvikings.fi

Remy Abell Vilppaan mukana Katajaa vastaan keskiviikkona

Eteenpäin, sanoi mummo hangessa. Vilppaan lauantainen Kauhajoen fiasko on syytä unohtaa nopeasti ja opettavaisia videoklippejä saatiin varmasti riittävästi. Keskiviikkona jatketaan kotikentällä ja ryhtiliike on illan pääasia. Lohjan Kisakallion kautta Saloon saapuva Kataja Basket lähtee salolaisten kanssa samoista asetelmista eli viimeisiin viiteen peliin molemmilla on tilillä vain yksi voitto. Vilppaalla se tuli KTP:stä, Katajalla Kouvoista. Joensuulaiset keikkuvat silti ylemmän jatkosarjan kolmosina saldolla 14/11 ja Vilpas on viidentenä yhden voiton vähemmän saalistaneena. Pallo nousee ilmaan kello 18:30 ja nyt viikinkien on palattava voittojen tielle - uuden vahvistuksen Remy Abellin avustuksella. GO VILPAS!

Lauantaina Kauhajoki näytti Vilppaalle, mikä on sarjakärjen taso. Se ei antanut takamiehillemme mitään tilaa ja hyökkäyspelistä tuli enemmän kuin vaikeaa. Katajalta vastaavaa prässiä ei ole tiedossa ja se helpottaa varmasti nelikon Goodin, Blomgren, Ahonen ja Abell iltaa. Odotettavissa on yleisörikas tapahtuma, koska otteluisäntänä toimii Salon seudun Sanomat. Se jakaa kestotilaajilleen kahden hengen lippupaketteja kerran kaudessa ja nyt on se hetki. Liput voi tilata tekstarilla tai käydä noutamassa Salkkarin asiakaspalvelusta. Tervetuloa kannustamaan kotijoukkue kohti pudotuspelien kotietua!
 
Mitä, missä ja milloin

Salon Vilpas - Kataja Basket Salohallissa keskiviikkona kello 18:30. Kannattaa saapua ajoissa paikalle, koska katsojia odotellaan paikalle runsaasti. Korisliigassa joukkueet ovat kohdanneet 73 kertaa ja vaikka itäsuomalaiset ovat olleet niskan päällä voitoin 45-28, viimeisistä kymmenestä pelistä Vilpas on voittanut kahdeksan. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja voitot ovat tasan 1-1.

Lokakuussa Vilpas oli pitkään voitossa kiinni Motonet areenalla, mutta pelasi viimeiset 8,5 minuuttia ilman yhtään pelitilannekoria ja karmaiseva loppu päättyi Tuomas Hirvosen kakkoseen 0:06 sekuntia ennen summeria. Vilpas kosti tappion kotonaan joulukuussa numeroin 88-81 ja voitto irtosi hyvän päätöskympin (28-14) ansiosta. Päävalmentaja Petri Virtanen totesi tuolloin pressissä, että olisi ottanut oikein mielellään ensimmäisen voittonsa Salohallista head coachina. Keskiviikkona siihen olisi jälleen mahdollisuus...

Illan lähtökohdat

Vilpas sai Kauhajoelle ykkösryhmänsä vihdoin kasaan, mutta toivottua lopputulosta ei irronnut. Ottelu jäi samalla Jalon Pipkinsin viimeiseksi ja uusi mies Remy Abell on kokoonpanossa keskiviikkona. 195-senttiseltä Abellilta on turha odottaa parin treenin jälkeen ihmetekoja, mutta Seagullsista tuttua takamiestä on mukava saapua katsomaan. Viisi ottelua Vilppaassa pelannut Ira Lee on ollut isossa roolissa ja ainoastaan Seagulls-peli (20/8) on jäänyt alle tupla-tuplan. 

Kataja Basket valtasi Suomen cupin mestaruuden tammikuun puolivälissä Helsingistä, mutta kärsi sen jälkeen neljä peräkkäistä tappiota liigassa. Se sai ikävän putken poikki vasta viime lauantaina, jolloin raihnainen Kouvot kaatui päätöskympin ryhtiliikkeellä  86-78. Kouvojen karmea terveystilanne sai taas uuden luvun, kun ykkössentteri Hannes Pöllä loukkasi Joensuussa polvensa. Voimia vaan Kouvolan suuntaan!

Katajan peli pyörii vahvasti takamieskaksikon Tuomas Hirvonen (11.1/3.4/5.8 syöttöä) ja Lamonte Turner (17.3/3.6/5.8 syöttöä) harteilla. Ulottuvainen sisäpelaaja Galin Smith (17.3/8.8) on uhka molempien korien läheisyydessä ja laiturit Rahlir Hollis-Jefferson ja Amanze Egekeze tuovat korintekovoimaa. Unohtaa ei voi myöskään hyvään vireeseen päässyttä Thomas Tumbaa, joka rokotti Kouvoja 16 pisteellä. Molemmat joukkueet pääsevät taisteluun kotiedusta täysillä miehistöillä ja Kataja saapuu Saloon Kisakallion kautta eli matka lyhenee huomattavasti...

Huomionarvoista

Kataja Basket on ollut jostain syystä sopinut Vilppaalle jo vuosikausia. Peräkkäisiä kotivoittoja on kasassa kahdeksan ja viimeksi Vilpas on hävinnyt Katajalle Salohallissa 15.12.2018, jolloin Juha Stenin nippu haki 87-97 vierasvoiton Topias Palmin suonenvedon (38) ansiosta. Vilppaasta vain Aatu Kivimäki (23) pystyi pistämään kampoihin ja vahvistusnelikko Skeen, Ballard, Baldwin, Taylor sai kasaan vain 27 pinnaa.

Myös pitkillä vierasmatkoilla on kulkenut mukavasti ja kahdeksasta viime Joensuun vierailuista Vilpas on voittanut viisi. Lokakuussa hävittiin 71-69, mutta viime kauden kolmesta pelistä Vilpas voitti kaksi, koronakauden ainoa peli päättyi Vilppaalle 112-114 ja kolme vuotta sitten voitot tasattiin 1-1.

Kokoonpanot

Vilpas: 1 Goodin, 2 Feazell, 3 Blomgren, 4 Koivisto, 5 Poutiainen, 7 Nenonen, 8 Ahonen, 10 Mäkynen, 14 Kärkkäinen, 18 Abell, 21 Laine, 23 Lee.

Kataja Basket: 2 Tuomala, 4 Hirvonen, 5 Reece (GTD25%), 7 Lommi, 10 Lindberg, 12 Egekeze, 18 Danes, 21 Knihtinen, 23 Tumba, 30 Smith (GTD75%), 32 Hollis-Jefferson, 50 Turner.  

Poissaolot

Vilpas: ei poissaoloja.
Kataja Basket: ei poissaoloja, Smith pelannee, Reece huilannee.

Tilastokärjet (pisteet/levyt/syötöt)

Vilpas: Lee 17.2 / Lee 11.4 / Blomgren 5.4
Kataja Basket: Turner 17.3 / Smith 8.8 / Hirvonen 5.8

Päävalmentajien mietteet

Jussi Savolainen: "Meille kasvojenpesun paikka huonon Kauhajoen vierailun jälkeen. Pelivalmius ja halu yhdessä tehdä hommia joukkueen menestyksen eteen ovat asioita, joiden kautta meidän on mahdollisuus kehittää pelaamistamme. Remy Abell saapui Saloon sunnuntaina ja hän on kokoonpanossa oltuaan alkuviikon joukkueen mukana."

Petri Virtanen: "Tiistaina matkaan ja Kisakallion kautta Saloon. Kisakalliossa nykyisin vaikuttava Vilpas legenda Jukka Kataja tarjoilee viimeisimmät tiedot vastustajan suunnitelmista. Tiukka taistelu top-4 sijoituksista jatkosarjan päätteeksi on käynnissä."

Päivän tietokilpailukyssäri

Viimeksi kysyttiin, ketkä olivat Kauhajoen vahvistukset kevään 2018 kultamitaliin päättyneessä viimeisessä finaalissa ja oikea nelikko oli Kelvin Lewis, Rene Rougeau, Flenard Whitfield ja Greg Mangano. Nyt kysytään heittomääristä eli kuka liigapelaaja on heittänyt eniten kakkosia tämän kauden liigassa?

 

Yhteistyökumppanit