Uutiset & Artikkelit

12.02.2023 17:27
#korisliiga
Vilpasvikings.fi

Remy Abell korvaa Jalon Pipkinsin Vilppaassa

Salon Vilpas on vapauttanut Jalon Pipkinsin sopimuksestaan kuusi kierrosta ennen ylemmän jatkosarjan loppua ja 193-senttinen takamies on vapaa etsimään uutta seuraa. Pipkins ehti pelata Vilppaan paidassa kaikki kauden 26 ottelua tehoilla 10.4 pistettä ja 2.4 levypalloa. Pipkinsin korvaaja on ennestään tuttu Suomen kentiltä, sillä 30-vuotias Remy Abell pelasi kaksi kautta Helsinki Seagullsissa kausina 2016-2018.

Pipkinsin sopimuksen päättämistä ei tehty Vilppaassa hetken mielijohteesta, vaan asia on ollut pohdittavana jo jonkin aikaa. Taso ei vaan ole ollut riittävä. Korisliigan pudotuspelien alkuun on aikaa enää kuusi viikkoa ja siksi vaihto haluttiin tehdä nyt. Näin uudelle pelaajalle jää riittävästi aikaa sopeutua liigaan ja uuteen joukkueeseen. Vilpas on tasaisessa ylemmässä jatkosarjassa sijalla viisi ja vaikka se on jo varmistanut pudotuspelipaikkansa, loppukauden tavoite on saavuttaa kotietu playoffseihin. Vilpas haluaa osoittaa Jalon Pipkinsille kiitokset kuluneesta kaudesta ja toivottaa kaikkea hyvää tuleviin koitoksiin. 

Vaihdoksen myötä Vilppaan alkusyksyn vahvistuksista on jäljellä enää KeyShawn Feazell. Bo Hodges vaihtui ensiksi Quentin Goodiniin, sitten Ira Lee korvasi Isaiah Crawleyn ja nyt Pipkins sai tehdä tilaa Abellille. Vaihdot eivät ole koskaan mukavia, mutta Karhubasketin ja Seagullsin etumatkaa on yritettävä kuroa umpeen ja Vilppaan on valmistauduttava kohtaamaan suosikit pudotuspeleissä.

- Remy on kokenut pelaaja, joka tuntee Suomen tavat ammattilaisuransa alkuvaiheilta. Kontakteillamme saaduista tiedoista ja hänen kanssaan käymistäni puhelinkeskusteluista sai selkeän kuvan todellisesta joukkuepelaajasta, joka tekee kaikkensa auttaakseen joukkuetta voittamaan. Urheilullisuudessa tässä vaihdossa ehkä hävitään, mutta kokemuksessa sekä hyökkäyspään vaarallisuudessa voitetaan ja myös puolustuspelaaminen maistuu uudelle viikingille, toteaa päävalmentaja Jussi Savolainen. 

Remy Abell saapuu Turkista Saloon lähiaikoina ja hyppää joukkueen vahvuuteen heti, kun pelilupa on kunnossa. Suomen kentät ovat tuttuja 195-senttiselle Abellille, sillä kokenut takamies pelasi Korisliigaa 94 ottelun verran Seagullsissa. Ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan 2016-2017 hän tilastoi numerot 7.0/2.2 ja toisella tehot paranivat lukemiin 11.6/3.1. Tuolloin hänet valittiin mm. Korisliigan joulukuun pelaajaksi, jolloin takamies pelasi 19.4 pisteen ja 3.9 levypallon keskiarvoilla.

Louisvillessä syntynyt Abell aloitti yliopistouransa Indiana Universityssä ja siirtyi kahden kauden jälkeen Xavierin yliopistoon. Suomessa vietettyjen vuosien jälkeen Abell pelasi peräti kolme kautta Unkarin pääsarjaa Oroszlanyi Sportegylet Lionsissa, jossa hän tilastoi viimeisellä kaudellaan 2020-2021 tehot 16.0/2.5/2.9 syöttöä. Unkarista tie vei Bosniaan, Spars Realway Sarajevoon. Bosnian pääsarjassa kulki 12.6 pisteen ja 2.2 levypallon tehoilla ja samaan aikaan pelatussa Adriatic Leaguessa numerot olivat 12.1/1.9.

Kuluvan kauden Abell pelasi Kyproksen mahtijengi Keravnos Strovoloun riveissä. Kyproksen liigaa johtavassa (13/1) Keravnosissa Abell heitti 12.0 pinnaa ja haki 1.6 levypalloa. Mestarien liigan karsinnat päättyivät yhteen peliin ja euro-ottelut jatkuivat kahdeksan matsin verran FIBA Europe Cupissa (10.8/2.8). Kun Keravnosin Europelit loppuivat, Abell oli vapaa lähtemään ja paluu Suomeen on nyt tosiasia. Tulevalla viikolla Vilpas kohtaa keskiviikkona kotonaan Kataja Basketin ja lauantaina Seagullsin Helsingissä. 

Yhteistyökumppanit