Uutiset & Artikkelit

04.02.2023 17:50
#korisliiga #kouvotvilpas
Vilpasvikings.fi

Mansikka-aholla oli lupa heittää

Kouvolan MLL Areenalla nähtiin todella erikoinen Korisliigaottelu perjantaina. Vilpas esitti kauden parasta heittopeliään ja teki  35 syötöllään voittoon tarvittavat 103 pistettä. Kouvot pelasi ilman Deshon Tayloria ja Quan Jacksonia, mutta vähät välitti siitä. Mustapaidat repivät Vilppaan puolustuksen hajalle joko kaaren takaa tai jatkuvilla ajoillaan ja upotti 109 pistettä Vilppaan päätyyn. Yksi asia vahvistui taas kerran - Jyri Lehtosen haavoittuneita Kouvoja ei voi koskaan aliarvioida

Päävalmentaja Lehtonen ei antanut tälläkään kertaa vastoinkäymisten vaikuttaa tekemiseen. Jackson oli alaraajavammaisena poissa jo aiemmista peleistä ja Helsingissä keskiviikkona loukkaantunut Taylor tyytyi palauttelemaan palloja joukkuekavereille alkuverryttelyssä. Kotijoukkue pelasi suurimman osan pelistä paikkapuolustusta ja se antoi vieraille heittotilaa kaarelle.

- Piti miettiä, miten pystytään huilaamaan puolustuksessa, että jaksetaan hyökätä. Käytiin miehessä, käytiin paikassa ja viimeiset 35 minuuttia pallo liikkui ja miehet liikkuivat, totesi tyytyväinen Lehtonen pressissä. 

Hyökkäyksen toteuttamisesta Vilppaan esitys ei jäänyt kiinni, sillä se onnistui kaaren heittopelissään erinomaisesti. Ensimmäisen kympin osumat bonuskaaren takaa olivat 8/12, toisella 5/6, kolmannella 4/7 ja päätöskympillä 2/8. Koko ottelun osumat 19/33 antoivat prosentiksi 57.6% ja sillä pitäisi kyllä voittaa. 

- Erittäin villi ottelu. Saatiin paljon vapaita heittoja ja heittoprosenttimme oli korkea. Palloskriinipuolustus ei ole ollut meidän vahvuus tällä kaudella. Kaverit pääsivät kuumaksi ja pistivät kovia heittoja sisään, tultiin vähän perässä koko ajan, myönsi seitsemän kolmosta säkittänyt Mikko Koivisto. 

Kolikon kääntöpuolella olikin se pakkipää. Kouvojen hyökkäys on yksinkertaisuudessaan ihailtavaa. Kahdeksikkoa pyöritetään ensiksi kaarella ja odotetaan kenen vuoro on joko heittää tai ajaa sisälle. Palloa voidaan tarvittaessa pelata myös sisälle suomitorneille Pöllä-Toikkanen, mutta sille ei perjantaina ollut suuremmin tarvetta. Lehtoselta löytyy tähän pelitapaan ihanteellisia pelaajia, sillä Austin Butleria (heitot 16/25), John Meeksiä (10/18) ja Joel Mäntystä (6/16) ei kylmää ottaa ratkaisuja, kun paikka tulee. 

Etenkin pyörremyrskymäinen Butler oli elementissään 494 kouvolalaiskatsojan edessä. Avauskympillä 15 pistettä tehnyt laituri ei heittänyt kertaakaan ohi ja puoliajalla kasassa oli jo hurjat 26 pinnaa. Kahdeksasta kolmosesta upposi kuusi ja osa lähti hävyttömän kaukaa. Kolmannen jakson jälkeen taululla komeili 33 pistettä ja päätöskympillä saalis kasvoi peräti 41 pisteeseen. Bonuksena seitsemän levypalloa ja neljä syöttöä eli mukavaa materiaalia miehen CV:lle tuleviin sopimusneuvotteluihin...

Myös iowalaiselta maissifarmarilta vaikuttava John Meeks nautti iltapuhteestaan (29/8/5 syöttöä) ja vuonna 2002 syntynyt Joel Mäntynen (22/2/7 syöttöä) pelaa kuin kokeneempikin liigakonkari. Vilppaasta syksyllä siirtynyt Bo Hodges (11/4) ja iso Hannes Pöllä (6/9) vastasivat lopuista tehoista eli Kouvolan vaihtopenkki ei tehnyt pinnan pinnaa! Lienee myös jonkin sortin liigaennätys. 

- Tämä peli voitettiin vapariviivalta, myönsi Lehtonen ja näinhän se meni. 

Kouvot pääsi viivalle 26 kertaa ja onnistui niistä 19. Vilpasta ei suosittu korin alla ja yrityksiä tuli vain viisi. Levypalloissa Kouvot oli niskan päällä 39-36 ja menetykset menivät 10-8 eli pallonmenetyksiin peliä ei hävitty. Vilppaan 35 syöttöä on seuraennätys ja ahkerimmin kaverit löysi oman enkkansa tehnyt Perttu Blomgren 11 passilla.

Vilppaalla riittää petrattavaa puolustuspäässä, sillä jälleen kerran vastustaja rokotti viikinkejä yli sadalla pisteellä.

- Kurinalaisuus on huolestuttava tällä hetkellä ja kaveri rankaisi transition tilanteista kovalla kädellä, harmitteli Savolainen. 

Heittopelissään onnistunut Mikko Koivisto (21/1, kolmoset 7/11) palkittiin parhaana ja tarkkaa työtä teki myös Roope Ahonen (17/2/6 syöttöä, kolmoset 5/6). Isossa päässä Ira Lee jatkoi vakuuttavia otteitaan tupla-tuplalla 21/13/6 syöttöä, mutta KeyShawn Feazell (11/5) ei ole vielä siinä iskussa kuin ennen loukkaantumistaan. Jalon Pipkins (2/0) jäi virattomaksi Kouvolan paikkaa vastaan ja Juho Nenosen (11/2) peli päättyi viiteen virheeseen jo neljännen jakson alussa. Muut: Niilo Kärkkäinen 9/1, Riku Laine 8/2, Ladavius Draine 3/0, Perttu Blomgren 0/3/11.

Vilpas saa treenata koko viikon, koska seuraava peli on edessä vasta lauantaina. Vastus on tosin kova, sillä matka kohdistuu Kauhajoen komealle IKH Areenalle ja ottelu on nähtävissä myös JIM-kanavalta.

Yhteistyökumppanit