Uutiset & Artikkelit

16.02.2023 15:43
#korisliiga #vilpaskataja
Vilpasvikings.fi

Kolme hyvää jaksoa siivittivät Vilppaan voittoon

Viime lauantain raskaan Karhubasket tappion jälkeen keskiviikkoilta tarjosi Viikingeille mahdollisuuden perusteelliseen kasvojen pesuun kotiyleisön edessä. Ottelua oli saapunut seuraamaan Salohallin lehtereille kunnioitettavat 1514 katsojaa. Vaikka kyseessä olikin ilmaispeli Salon Seudun Sanomien kestotilaajille, niin silti neljän pisteen kotivoittoon (85–81) päättynyt ottelu tarjosi yleisölle viihdettä sanan mukaisesti koko rahan edestä.  
 
Vierasjoukkue Kataja Basket oli matkustanut susirajalta Etelä-Suomeen jo edellisenä päivänä, ja joukkue majoittui tiistain ja keskiviikon välisen yön Kisakallion urheiluopistolla. Tällä joensuulaiset halusivat varmistaa, että pelaajien jalat eivät jäisi bussiin pitkän ajomatkan jäljiltä. Samalla joukkue otti varaslähdön myös tulevia Korisliigan pudotuspelejä ajatellen. 
 
- Haluttiin kokemusta siitä, millä tavoin valmistaudutaan otteluihin tulevissa playoffseissa. Painotin ennen peliä myös puheessa, että suhtaudutaan tähän kuten playoff-otteluun, taustoitti Katajan päävalmentaja Petri Virtanen. 
 
Taktiikka näytti toimivan, sillä Kataja Basket aloitti ottelun energisesti. Varsinkin koko kentän paikkapuolustus tuotti ongelmia Vilppaan hyökkäykselle ja siitä aiheutuneet seitsemän menetystä ensimmäisellä jaksolla olivat myrkkyä. Kataja Basket paineli parhaimmillaan jo 12 pisteen karkumatkalle ja varsinkin loistavan ottelun pelannut Amanze Ekegeze (25/11) pääsi heiluttamaan Salohallin korisukkaa.

Toisella jaksolla kentälle marssi kuitenkin sisuuntunut Viikinkilauma. Ensimmäiset kolme minuuttia merkittiin Vilppaan nimiin 6–0 ja siihen päälle Katajan isomies Galin Smith jyräsi hyökkäyspäässä itselleen jo kolmannen virheensä. Jakson loppua kohden Vilpas hivuttautui hiljalleen tasoihin ja Juho Nenosen (3/4) illan ainoan kolmosen turvin puoliajalle lähdettiin lukemissa 41–43. 
 
Erityismaininnan kotijoukkueen sytyttäjänä ensimmäisellä puoliskolla ansaitsee itse taistelun ilmentymä Niilo Kärkkäinen (8/0). Aloitusviisikossa ollut Muuramen Mufloni ei tapansa mukaan iskuja vältellyt ja ajoi korille ennakkoluulottomasti, kaihtamatta mustelmia. 
 
- Jos peli näyttää tuolta, niin eivät muutamat mustelmat haittaa. Ensimmäisen jakson jälkeen ei luovutettu vaan jatkettiin taistelua ja uskottiin siihen, mitä treeneissä on tehty, kertoi Kärkkäinen ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. 
 
Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin vasta viimeisellä kympillä, kun pelikellossa oli aikaa 3:22. Ensin Quentin Goodin (19/3/6 syöttöä) taituroi korin alta lukemiksi 78–74 ja samalla virhevaikeuksissa ollut Galin Smith sai tilanteesta viidennen virheensä. Ratkaisijanviitan ylleen vetänyt Goodin toisti temppunsa seuraavassa hyökkäyksessä ja upotti tällä kertaa myös bonusvaparinsa. Ero kasvoi 7 pisteeseen ja kantoi loppuun saakka.  
 
Loppunumerot merkittiin Vilppaan hyväksi 85–81. Quentin Goodin palkittiin myös ottelun parhaana pelaajana Salkkarin toimesta. Tilastoharvinaisuutena vierasjoukkueesta voidaan nostaa esiin Tuomas Hirvosen 0/9 heittopäivä kaaren takaa. 
 
Vilppaan päävalmentaja Jussi Savolainen oli luonnollisesti tyytyväinen voittoon, mutta myös joukkueen levypallopelaaminen sekä koko kauden ajan päänvaivaa aiheuttanut palloscreen-puolustus antoivat aihetta vienoon hymyyn. Varsinkin jälkimmäisessä Vilpas otti askeleen eteenpäin verrattuna edellisiin otteluihin. 
 
- Niilo ja Quentin antoivat tänään loistavia esimerkkejä siitä, mitä me voimme parhaimmillaan olla palloscreen-puolustuksessa, suitsutti päävalmentaja Savolainen. 
 
Vilppaan tuorein vahvistus Remy Abell (9/1) teki myös ensiesiintymisensä Vilppaan paidassa. Abell saapui Saloon vasta myöhään sunnuntaina ja ehti ennen keskiviikkoa vetämään joukkueen kanssa vasta kahdet harjoitukset. Tämä näkyi luonnollisesti miehen pelissä, mutta hän toi jo kokemuksellaan paljon kaivattua rauhallisuutta Vilppaan pelaamiseen. 

- Remy on hieno pelaaja. Kokemus, jota hän tuo joukkueeseen on todella tärkeää. Hän tietää myös omat vahvuutensa ja oppii asioita nopeasti, kertoi päävalmentaja Savolainen uudesta suojatistaan. 

Illan muut Viikingit: Mikko Koivisto 15/3, KeyShawn Feazell 14/8, Ira Lee 7/6, Riku Laine 5/2, Blomgren 3/3 ja Roope Ahonen 2/0.
 
Vilpas ja Kataja Basket ovat nyt kohdanneet toisensa tällä kaudella kolmesti, joista kaikki ovat päättyneet kotijoukkueen voittoihin. Tämä tuo pienen lisämausteensa myös ylemmän jatkosarjan viimeisille kierroksille, sillä Kataja ja Vilpas majailevat sarjataulukossa sijoilla 3. ja 5. Todennäköisyys sille, että joukkueet pääsevät kohtaamaan toisensa pudotuspeleissä kasvaa, joten taistelu kotiedusta kiristyy.  
 
Vilppaan ottelut jatkuvat lauantaina Helsingissä, jossa se kohtaa sarjajohtaja Seagullsin. Helsinkiläisillä on allaan maukas kotivoitto Karhubasketista lukemin 98–70. Vilppaalla on ylempää jatkosarjaa pelaamatta vielä viisi kierrosta. 

Yhteistyökumppanit