Uutiset & Artikkelit

23.05.2022 13:00
Vilpasvikings.fi

Vilpas ja Roope Ahonen vuoden jatkopahviin

Vilppaan kotimainen pelaajarunko ensi kauden Korisliigaan vahvistuu jälleen yhdellä jäsenellä, kun seura solmi vuoden pituisen sopimuksen takamies Roope Ahosen kanssa. 31-vuotias Ahonen palasi kasvattajaseuraansa viime kesänä kahdeksan ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen ja saavutti uransa toisen SM-hopean kevään finaaleissa Kauhajokea vastaan.

Ahonen nousi Vilppaan edustusmiehistöön jo 15-vuotiaana ja ympyrä sulkeutui viime kaudella, joka oli Roopelle seitsemäs Vilppaan tutussa paidassa. Näiden vuosien väliin on mahtunut kaikenlaista. Ensiksi kaksi kautta ToPossa, paluu Vilppaaseen ja saman tien nousu Korisliigaan. Kolmen Salon liigakauden jälkeen ovi avautui ulkomaille. Alkuun kaksi kautta Ruotsissa (Solna, Borås), sitten kaksi vuotta Kreikassa (Rhodos) ja lopuksi neljä vuotta Espanjan kakkostasolla (Ourense, Oviedo, Breogan). Ja mahtuihan väliin vielä VTB-kausi Loimaalla. Breoganissa Ahonen kärsi vakavan polvivamman, joka koronan ohella vaivasi  pitkälle kevääseen takamiehen otteita.
- Todella hyvä fiilis jatkosopimuksesta täällä Salossa. Viime kausi oli henkilökohtaisesti vaikea, sillä koko kausi oli jatkuvaa ala- ja ylämäkeä. Pelini parani loppua kohden, mutta paljon jäi hampaankoloon. Meillä oli hyvät keskustelut valmennusjohdon kanssa ensi kaudesta ja mikäs sen hienompaa kuin jatkaa Vilppaassa. Täällä on oma koti, ystävät ja perhe. Vaikka ulkomailla pelaamisessa on oma hohtonsa, kyllä tänne on kaivannut kovasti, myöntää Espanjassa LEB Goldin mestaruuden voittanut Ahonen.

Oliko ulkomaat vaihtoehtona?
- En edes miettinyt sellaista vaihtoehtoa. Kausi ei realistisesti ollut sellainen, jolla ulkomaille mennään. Viime kesänä oli kiva tulla Saloon ja Vilppaaseen ja nyt on hienoa jatkaa tutussa porukassa. Nyt pääsen ensi kertaa kahteen vuoteen treenaamaan ehjänä kesän ajan. Se antaa ihan uutta draivia itselle, sanoo 55 miesten ja pitkälle yli sata nuorten maaottelua pelannut Ahonen.
Ahonen on Vilppaan seitsemäs sopimuspelaaja ensi kaudelle, sillä aiemmin seura on tehnyt sopimukset Mikko Koiviston, Juho Nenosen, Riku Laineen, Perttu Blomgrenin, Niilo Kärkkäisen ja Tuukka Juntusen kanssa.
- Hienoa, että saatiin Roopelle jatkosopimus. Päättynyt kausi ei ollut hänelle henkilökohtaisesti helpoin, mutta valmennusstaffissa oli iso halu saada Roope jatkamaan Vilppaassa. Meillä on kova luotto siihen, että Roope tulee olemaan tärkeä palanen ensi kauden joukkueessa, toteaa uusi päävalmentaja Jussi Savolainen.

 

Roopen jatkosopimusta mahdollistamassa

 

 

Yhteistyökumppanit