Uutiset & Artikkelit

02.05.2022 12:11
Vilpasvikings.fi

Finaaliennakko 3: Game time!

Korisliigan 2021-2022 finaalit käynnistyvät tänään kello 18:30 Karhubasketin ja Salon Vilppaan välillä. Viimeiset kuviot on hiottu ja vastustajan tarkkailut on tehty, joten nyt on tekojen aika. Hienoa, että kumpikin joukkue pääsee pantterinmetsästykseen parhaalla kokoonpanollaan. Suomen mestariksi edetään neljällä voitolla - parempi voittakoon!

Missä ja milloin?
Kauhajoen tutussa liikuntahallissa kello 18:30. Finaalisarja pelataan Aninkujan liikuntahallissa viimeistä kertaa, sillä komea IHK Areena valmistuu ensi syksyksi Karhubasketin kotiareenaksi. Toinen ottelu otellaan Salohallissa keskiviikkona kello 18:30 ja perjantaina palataan jälleen Pohjanmaalle. Neljäs peli mitellään varmasti viikon päästä maanantaina Salossa ja sen jälkeen tarkastellaan tilannetta. 
Mikäli kummallakan ei ole koossa neljää voittoa, sarjaa jatketaan tahdilla ke, pe ja ma ja mestari on selvillä viimeistään 16. toukokuuta. Liigapäällikkö Tom Westerholm haki pantteripatsaan jo pois Salohallista, mutta iso kissa otetaan mielellään vielä jatkokaudeksi Saloon. 
Salosta on lähdössä reilun 20 hengen Forza Vilpuran kokoama faniryhmä kohti Pohjanmaata. Mukavaa nähdä hallissa muutakin väriä kuin oranssia... Vilpas kiittää!

Kokoonpanot:
Karhubasket: 1 Jones, 2 Rougeau, 5 Kantonen, 8 Suokas, 11 Kaukiainen, 20 Innamaa, 21 Marttinen, 23 Hakamaa, 33 Carter, 34 Skinner, 95 Peltonen. 
Vilpas: 2 Niemi, 3 Blomgren, 4 Koivisto, 7 Nenonen, 8 Ahonen, 11 Fobbs, 14 Kärkkäinen, 19 Lovett Jr, 21 Laine, 22 Wood, 25 Griffin.

Piste/levyrikärjet pudotuspeleissä:
Karhubasket: Jones 16.4, Rougeau 13.4, Carter 12.6 / Carter 6.5, Rougeau 5.6, Skinner 4.5.
Vilpas: Fobbs 14.3, Lovett Jr 12.8, Griffin 12.6 / Wood 7.9, Griffin 7.6, Fobbs 4.0.

Poissaolot:
Karhubasket: ei poissaoloja.
Vilpas: ei poissaoloja. 

Päävalmentajien puheenvuorot:
Janne Koskimies: "Pitkältä tuntuneen viikon jälkeen saamme Korisliiga-Finaalit 2022 vihdoin maanantaina käyntiin. Vilpas on vaarallinen joukkue usealla pelin osa-alueella, joten meidän puolustuspelaamisen on onnistuttava niin sisäpelaajia vastaan kuin pallollisen ja pallottoman pelaajan screenitilanteissa." 
Sami Toiviainen: "Finaalien aika ja osa 1 maanantaina Kauhajoella. Molemmat joukkueet ovat saaneet palautua ja harjoitella ja ovat sitä myöten varmasti valmiita pantterin metsästykseen. Intensiteettiin vastaaminen sekä maltti ja järki toteuttaa omia asioita. Siinä ne asiat, joiden avulla lähdemme hakemaan avausvoittoa."

Tuomaristo:
Ei tiedossa etukäteen, kolmikko nähdään vasta Kauhajoella.

Tietokilpailukysymys:

Viimeksi kysyttiin syksyllä valmistuvaa Kauhajoen uutta IHK Areenaa, jossa istumapaikkoja korisväelle löytyy reilut 2300. Minä vuonna Kauhajoen nykyinen liikuntahalli valmistui käyttöön? 

Yhteistyökumppanit