Uutiset & Artikkelit

Vilpas suoraan Suomen cupin loppuotteluun

Salon Vilpas nähdään kolmatta kertaa Suomen cupin finaalissa huomenna lauantaina. Finaalipaikka aukesi tällä kertaa helposti, sillä välierävastustaja Kauhajoen Karhubasket joutui luopumaan paikastaan joukkueessa esiintyneiden koronatapausten vuoksi. Perjantain ainoaksi välieräksi jää siten Helsinki Seagullsin ja Lahti Basketballin kohtaaminen ja ottelun voittaja asettuu Vilpasta vastaan lauantain finaalissa kello 17:45. YLE2 televisio ottelun suorana lähetyksenä.

Odotettu välierä Karhubasket-Vilpas siis valitettavasti peruuntui perjantailta ja syy on täysin ymmärrettävä. Korisliigaa alkukauden hallinneen Karhubasketin (15/2) joukkueessa todettiin maanantaiaamun kotitestissä yhden pelaajan puolisolla positiivinen tulos. Koko joukkue asetettiin välittömästi karanteeniin, koska se oli harjoitellut yhdessä maanantaina. Keskiviikkoaamun kotitestit osoittautuivat positiivisiksi Cameron Jonesin ja Rene Rougeaun osalta ja myös muita pelaajia altistui. Kauhajoelle annettiin aikaa joukkueen testitulosten valmistumiseen perjantaihin kello 10 saakka, mutta tuloksia niistä ei saatu määräaikaan mennessä ja liitto vahvisti kilpailusääntöjen mukaisesti Vilppaan voittajaksi 0-40.
- Neljä joukkueemme pelaajaa oli altistunut viikonloppuna illanvietossa. Tällä hetkellä harmittaa pirusti, koska olimme ladanneet Suomen cupiin paljon. Olimme rakentaneet koronakuplaa ja joukkueella on selvät ohjeet, mutta ei ihan kaikkea pysty rajoittamaankaan, harmitteli Karhubasketin puheenjohtaja Vesa Ojala YLE uutisille. 

Kauhajoki ei ole ainoa liigajoukkue, joka on kärsinyt pahentuneesta koronatilanteesta. Toisen Pohjanmaan joukkueen Lapuan Kobrien liigamiehistössä todettiin maanantaina useita tartuntoja ja koko joukkue asetettiin karanteeniin 15. tammikuuta asti. Perjantaiksi kaavailtu Kataja-Kobrat peli siirtyi sen vuoksi pelattavaksi 25. tammikuuta ja tartuntoja on todettu usealla muullakin liigapaikkakunnalla. 
Nyt täytyykin toivoa, että 18. tammikuuta jatkuva runkosarja saataisiin pelattua ilman suurempia ottelusiirtoja. Jatkosarjojen on tarkoitus käynnistyä helmikuun 9. päivä, mutta koronatartuntojen määrä on noussut aivan uusiin ennätyksiin. Esimerkiksi torstaina todettiin koko maassa yli 14 000 tartuntaa ja siksi pelko keskeytyksen jatkumisesta on aiheellinen. Toivotaan parasta.

Vilppaan leirissäkään koronasta ei ole selvitty kuivin jaloin ja tartuntoja on ollut viidellä joukkueen jäsenellä. Tilanne on kuitenkin rauhoittunut ja torstaiset Salohallin treenit päästiin vetämään 13 pelaajan voimin. Valmistumista cup-viikonloppuun tosin haittasi se, että treeneissä ei ollut vielä tietoa, ketä vastaan pitää valmistautua. Asettuuko perjantaina vastaan Karhubasket vai lauantaina voittaja välierästä Seagulls-Lahti. 
- Onhan se erilaista valmistautua, kun ei ole varmuutta vastustajasta. Valmistauduimme normaalisti sillä tiedolla, että ketä vastaan mahdollisesti voidaan pelata. Olemme päässeet treenaamaan kohtuu hyvin melkein viikon verran, mutta toki peli on aina eri asia kuin treenit. Luotan siihen, että saamme vähintään kymmenen tervettä pelaajaa kentälle ja saadaan pidettyä tempoa sellaisena, mikä on meille hyvä. Tavoite on tuoda toinen cupin mestaruusviiri Salohallin kattoon, pohti päävalmentaja Sami Toiviainen vielä torstaina.

Nyt on varmaa, että Salon Tilausmatkojen bussi starttaa kohti Helsinkiä vasta lauantaina. Suomen cupin voittajalle on tarjolla 10 000 euron palkinto ja hopealle jäänyt palkitaan 3000 eurolla. 
Vilpas lähtee lauantain finaaliin seuraavalla kokoonpanolla: Trey Niemi, Perttu Blomgren, Juho Nenonen, Roope Ahonen, Onni Mäkynen, Brian Fobbs, Niilo Kärkkäinen, Marcus Lovett Jr, Riku Laine, Jeremiah Wood, Bryan Griffin.

YLE2 televisioi cuptapahtuman valtakunnallisella kanavalla. Perjantain ainoassa välierässä kohtaavat Helsinki Seagulls-Lahti Basketball kello 18:05 ja lauantaina jatketaan heti aamupäivällä naisten cupin välierillä ToPo-HBA Märsky (11:15) ja PeKa-EBT (14:30). Miesten finaali alkaa TV2:lla kello 17:45 ja naisten mestaruus ratkaistaan sunnuntaina kello 17:15.

Korisliiga jatkuu ensi viikolla ja Vilpas kohtaa keskiviikkona Seagullsin Kisahallissa kello 18:30. Sen jälkeen viikingit pääsevät kolmen ottelun kotiputkeen. Tammikuun 22. päivä kohdataan Salohallissa Kataja 17:00, 26. päivä BC Nokia 18:30 ja 30. päivä Pyrintö 18:30. Viimeinen ottelu voi vielä siirtyä lauantaiksi, sillä Salohalliin ilmaantui vapaata tilaa peruuntuneen showtanssikilpailujen vuoksi. Tästä tiedotetaan tarkemmin, kun asia selviää.

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit