Uutiset & Artikkelit

18.01.2022 09:35
Vilpasvikings.fi

Vilpas kohtaa cupmestari Seagullsin toistamiseen keskiviikkona

Jeremiah Wood oli jälleen Vilppaan tehokkain viikonlopun Cup-finaalissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

 

Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas iskevät toistensa kimppuun toisen kerran viiden päivän sisällä. Lauantaina Seagulls venyi seitsemän pisteen voittoon Urhea-hallin cupfinaalissa ja tällä kertaa kilpakumppanit kohtaavat tutussa Kisahallissa. Ottelu on ainakin valmentajien mieleen, sillä tuoretta videomateriaalia on tarjolla ja vastustajan scouttaaminen helpottuu.

Mitä: 
Korisliigan kierros 17/22. Sarjavitonen Vilpas (9/7) on neljän ottelun voittoputkessa ja matkalla ovat kaatuneet vuorollaan Kauhajoki, Korihait, Kobrat sekä Kouvot. Tuore cupvoittaja Seagulls keikkuu sarjataulukon kolmantena (11/4), mutta edellinen voitto on kaukaa tammikuun alusta. Kuuden pisteen Bisons-voiton jälkeen takkiin on tullut kotihallissa BC Nokialta (-5) ja vieraissa Kotkasta (-16). Marraskuussa joukkueet kohtasivat Salohallissa ja tuolloin Wooditon Vilpas kärsi 81-85 tappion. Brian Fobbs (22) ja Bryan Griffin (18) olivat isossa roolissa kotijoukoilta ja lokeilta korisukkaa ahkerimmin kuluttivat Zaccheus Darko-Kelly (17), Antti Kanervo (15) sekä Kenny Manigault (14).  

Missä ja milloin: 
Keskiviikkona kello 18:30, Kisahallissa. Siinä Mannerheimintien varrella, Etu-Töölössä. Käynti myös Paavo Nurmen kujan puolelta, mutta yleisölle siitä ei ole paljoa hyötyä, koska koronarajoitusten vuoksi ottelu pelataan ilman katsojia. Mutta ei hätä, Ruutu+ palvelu pelittää ja tarjoaa taiston suorana. Salon Tilausmatkojen bussi starttaa Salohallilta kello 15.15 eikä 115 kilometrin matkalla tarvita taukoja. Illan muut kamppailut ovat BC Nokia-Bisons, Pyrintö-Kobrat, Kataja-Karhubasket ja Lahti-Korihait. Kymeenlaakson derbyssä KTP ja Kouvot ottavat yhteen jo tiistaina.

Keskiviikon asetelma: 
Vilpas lähtee cupmestarin kaatoon kymmenellä miehellä. Pitkään sivussa olleet Juho Nenonen ja Riku Laine ovat mukana, Mikko Koivisto ei. Illan joukkueet ovat kohdanneet liigassa 36 kertaa, Vilpas on voittanut niistä 22, Gulls 14. Viimeiset kymmenen peliä Vilpas on niskan päällä 6/4. Kisahallin ilta tulee olemaan täynnä mielenkiintoisia match-uppeja. Lawson/Kotti vs. Wood/Griffin, Nikkarinen vs. Lovett Jr, Kanervo vs. Blomgren, Manigault vs. Fobbs... Tai sitten valmennus on keksinyt uusia juonia. Kuka tietää? Ja mitä Juho Nenonen on tällä kertaa kuittaillut Petteri Koposelle?
Seagulls on sarjan vaarallisin ryhmä kolmen pisteen kaarella. Se ottaa eniten kolmosyrityksiä sarjassa eli reilut 32 kertaa peliä kohti. Ja miksei ottaisi, koska tarkkuus on myös liigan parasta (39.3%). Eikä Vilppaankaan tarvitse hävetä heittopeliään. Se on sarjan toiseksi tarkin kolkkijoukkue (38.4%) ja kakkosten osumatarkkuudessa koko liigan ykkönen (59.9%). Toinen Seagullsin vahvuus on aktiivisuus puolustuslevyreissä, joita se on vienyt enemmän kuin kukaan muu - 29.5 ottelua kohti. Kisahallissa kohtaavat myös liigan kaksi parasta syöttöjoukkuetta eli varsinainen herkkupala on luvassa Ruudun katsojille. 

Kokoonpanot:
Seagulls: 2 Darko-Kelly, 3 Manigault, 7 Huff, 9 Kanervo, 10 van Andringa, 11 Kotti, 13 Nikkarinen, 14 Koponen, 24 Skyttä, 30 Laakso, 31 Lawson, 33 Makkonen.
Vilpas: 2 Niemi, 3 Blomgren, 7 Nenonen, 8 Ahonen, 11 Fobbs, 14 Kärkkäinen, 19 Lovett Jr, 21 Laine, 22 Wood, 25 Griffin.

Piste/levyrikärjet:
Seagulls: Nikkarinen 12.4, Huff 11.5, Manigault 11.3 / Kotti 7.7, Manigault 5.8, Huff 5.3.
Vilpas: Griffin 16.3, Lovett Jr 14.9, Fobbs 14.1 / Wood 7.5, Griffin 6.6, Fobbs 4.9.

Poissaolot:
Seagulls: Timo Heinonen
Vilpas: Mikko Koivisto

Päävalmentajien puheenvuorot:
Jussi Laakso: "Cup-finaalin uusinta, mutta tällä kertaa pelipaikkana Kisahalli. Molempien hyökkääminen oli suhteellisen ok lauantain taistossa, mutta puolustuspäässä on petrattavaa. Meidän tulee huomioida Woodin erinomainen kyky syöttää palloa leikkauksiin ja muutenkin jättää uhkapelaaminen kasinoille. Ottelussa on playoff-pelaamisen makua, kun kohtaamisten väliin jää kolme päivää."
Sami Toiviainen: "Keskiviikkona saadaan hieman esimakua keväälle ja playoff-pelaamiseen, kun kohtaamme lyhyen ajan sisällä Seagullsin toistamiseen. Molemmilla on parannettavaa lauantailta erityisesti puolustuspäässä, joten kiva nähdä mitä coachit Laakso ja Vertio ovat miettineet. Meillä on varmasti karstat saatu pois koneesta pitkän pelitauon jälkeen ja pääsemme Mikkoa lukuunottamatta täydellä miehistöllä revanssin makuun."

Vuoroin vieraissa
Vilppaan pelaajista yksikään ei ole esiintynyt lokkipaidassa, Gullsilta Tuukka Kotti pelasi Vilppaassa kaudella 2000-2001 ennen siirtymistään NCAA:n Providencen paitaan.

Tuomaristo:
Johannes Sarekoski, Henri Hilke, Joona Haaja.

Päivän tietokilpailukysymys:
Viime ennakon kysymys koski Greg Gibsonia ja sitä kuinka monta kautta herrasmies on valmentanut Korisliigassa. Vastaus on 12. Tällä kertaa kysytään Seagullsista. Kuka lokkipelaajista on heittänyt tällä kaudella eniten vapaaheittoja?

Yhteistyökumppanit