Uutiset & Artikkelit

16.01.2022 19:54
Vilpasvikings.fi

Seagulls otti kolmannen pytyn putkeen

Marcus LoVett Jr. upotti lauantain finaalissa 24 pistettä. (Kuva: Ville Vuorinen)

 

Onnittelut Helsinki Seagullsille kolmannesta peräkkäisestä cupmestaruudesta. Se varmistui lauantaina uudessa Urhea-hallissa, kun pääkaupunkilaiset kaatoivat Salon Vilppaan jännittävien loppuvaiheiden jälkeen 101-94 (46-42).  Vilppaalle pujotettiin hopeamitalit kaulaan nyt kolmannen kerran historian aikana. Tappiosta huolimatta oli upeaa, että päästiin pitkästä aikaa pelaamaan ja uusi tuttavuus Urhea-halli oli oiva paikka tapahtumalle. Finaalijoukkueet iskevät yhteen uudestaan heti keskiviikkona. Pelipaikka vaihtuu Kisahalliksi ja panoksena ovat Korisliigan runkosarjan pisteet.

Vilppaan ainoa mestaruus tuotiin Saloon Tampereelta maaliskuussa 2019 ja hopeat ovat jääneet käteen Joensuusta 2003 sekä Helsingistä 2020 ja 2022. Seagulls hakee edelleen ensimmäistä Suomen mestaruuttaan, mutta cupissa on kulkenut. Kolme peräkkäistä ykkössijaa (2020, 2021, 2022) on kova juttu. Historian kirjoissa ylhäisessä yksinäisyydessä on KTP yhdeksällä mestaruudellaan.

Uudessa ja viihtyisässä Urhea-hallissa pelattu ottelu osoittautui yllättävän hyvätasoiseksi finaaliksi pitkään pelitaukoon nähden.  Seagulls sai pelituntumaa jo perjantain välierästä, Vilppaalla viimeiseen otteluun oli aikaa lähes kuukausi. Vaikea sanoa, kumpi asiasta hyötyi enemmän. Vieraat olivat takaa-ajajana lähes koko ottelun ajan, mutta nousivat viimeisellä minuutilla Juho Nenosen kolmosella pisteen päähän (93-92) ja peli meni trilleriksi. Loppuhetket Seagulls pelasi fiksusti ja kasvatti eron lopulta vapareista seitsemään pisteeseen.
Jos haetaan ottelun ratkaisijoita, ensiksi täytyy nostaa esiin Kenny Manigault (18/4). Kokenut laituri pussitti toisella puoliajalla 13 pistettä Vilppaan naruihin ja hän oli Lassi Nikkarisen (15/1/8 syöttöä) ohella niitä harvoja, jotka pystyivät puhkomaan Vilppaan puolustusta ajoillaan. Seagullsin tavaramerkki kolmen pisteen korit onnistuivat 41.4% tarkkuudella ja tällä kertaa pallo löysi 12 kertaa pussiin kaarelta. Vilppaan vastaavat lukemat olivat 10/27 eli tarkkuus oli 37.0%.
Isojen miesten taistossa Joe Lawsonin (22/8) ja Jeremiah Woodin (19/10) väännön voisi luonnehtia menneen tasan ja takamiesosastolla Nikkarinen vs. Marcus Lovett Jr samoin. Nikkarinen oli edellä pelinjohdossa, Lovett (24/2/4 syöttöä) skoraajana.

Vilppaasta Lovett ja Wood keräsivät suurimmat pisteet, mutta eniten töitä teki erinomaisesti läpi ottelun puolustanut Perttu Blomgren (10/5). Hiljaisella liekillä aloittanut Juho Nenonen (10/5) nousi toisella puoliajalla esiin ja hänellä oli mahdollisuus muuttaa loppuhetket erinäköisiksi. Viiden pisteen tappioasemassa (0:20) Vilpas pelasi heittopaikan Nenoselle, jonka nopea kolkki kolahti raudasta ulos Shawn Huffin rikkoessa. Heitto sisään ja vapari päälle ja ero olisi ollut yhdessä pisteessä. Nyt kolmesta vaparista upposi kaksi ja Seagulls pääsi rokottamaan voittoon tarvittavat pisteet vapariviivalta. Pienestä se on kiinni!   
Ilahduttavaa on myös Roope Ahosen pelillinen muutos alkukauteen. Finaalissa Ahonen (13/1) säkitti kolmesti kaaren takaa ja paikkaili hienosti kokoonpanosta puuttuneen Mikko Koiviston tonttia. Brian Fobbs (12/5) aloitti vahvasti, mutta hävisi hieman kuvasta loppua kohden. Bryan Griffin (9/8) puolestaan paransi esitystään toisella puoliskolla.
Seagullsista uudeksi kapteeniksi nostettu Shawn Huff teki normaalin päivätyön (14/7), samoin kokenut Petteri Koponen (12/0). Heittokone Antti Kanervon (3/5) Vilpas sai puolustettua mainiosti kuriin ja Zaccheus Darko-Kelly (2/3) jäi täysin näkymättömäksi.

 

Roope Ahonen (13/1) paikkaili hienosti kokoonpanosta puuttuneen Mikko Koiviston tonttia ja vartioi koko illan Petteri Koposta. (Kuva: Ville Vuorinen)

 

Miten sitten kentällä olleet näkivät finaalin.
- Tappio tietysti harmittaa, mutta ei tämä rehellisesti sanoen tuntunut cupin finaalilta. Se miten tänne päästiin ja kuukauden pelaamattomuus. Mutta jätkistä näki, että he halusivat voittaa. Peli ratkesi muutamiin henkilökohtaisiin vääriin valintoihin molemmissa päissä kenttää, mutta en ole huolissani. Tämä ei ollut niin sekavaa kuin vähän pelkäsin. Antaa Seagullsin nauttia tästä ja nautitaan me sitten keväällä, naurahti Sami Toiviainen.
- Oltiin mielestäni vähän niskan päällä koko ajan. Kaikki tittelit ovat tärkeitä ja tämä kolmas mestaruus putkeen jää historiaan. Tätä ei kukaan ota meiltä pois. Juhlat jää näinä aikoina aika kevyiksi. Joukkueen kanssa mennään saunomaan ja polskimaan altaaseen, totesi Jussi Laakso. 
- Meille tuli liikaa nukahduksia itse kullekin ja Seagulls rokottaa niistä välittömästi. Omassa pelissä oli vähän hakemista alkuun, mutta tokalla puoliajalla alkoi löytyä rytmi. Jalat ja puolustus tuntuivat ihan hyvältä. Keskiviikkona tapaamme taas Korisliigassa ja  lähdemme uudelleen kaatamaan heitä, pohti parin kuukauden tauolta palannut Juho Nenonen.
- Pystyimme tekemään omia asioitamme hyvin emmekä lähteneet sähläämiseen. Peli oli hallussa. En ole aiemmin voittanut mitään, joten en oikein tiedä miten tätä juhlitaan, arvioi Lassi Nikkarinen. 

Yhteistyökumppanit