Uutiset & Artikkelit

28.01.2022 14:53
Vilpasvikings.fi

Kovakuntoinen Pyrintö Salohalliin lauantaina

Vilpas pääsi treenaamaan tällä viikolla oikein urakalla, sillä torstain kotipeli BC Nokiaa vastaan peruttiin vastustajan koronatartuntojen vuoksi. (Kuva: Ville Vuorinen)

 

Korjaus juttuun 28.1. kello 17:00

Yleisö pääsee Salohalliin. Lue lisää täältä

 

Koronarajoitukset eivät edelleenkään salli katsojia Salohalliin, mutta Ruudun seuraajille on tarjolla mielenkiintoista viihdettä lauantai-illan ratoksi. Runkosarja kallistuu loppusuoralle ja kilpailu kuuden parhaan joukkoon pääsystä jatkuu tiukkana. Ylempään loppusarjaan mielivät Salon Vilpas ja Tampereen Pyrintö iskevät yhteen Salohallissa kello 17:00 todellisessa neljän pisteen kamppailussa. Illan kysymys on, nähdäänkö tamperelaisilta miesvartiointia vai perinteistä paikkaa.

Mitä: 
Korisliigan kierros 18/22. Tasapisteissä majailevat Vilpas (9/7) ja neljän ottelun voittoputkessa surffaava Pyrintö (10/8) kohtaavat toisen kerran tällä kaudella. Ensimmäistä Salossa ei haluta muistella, sillä ilman Jeremiah Woodia pelannut Vilpas sai oikein isän kädestä Pyynikillä. Pyrintö veti 40 minuuttia paikkaa eikä Vilpas saanut sitä rikki millään. Kotijoukkue johti jo avauskympin jälkeen 36-20 ja se oli alkusoittoa viikinkien kauden suurimpaan tappioon 107-79. Tuore vahvistus Emanual Shepherd rankaisi salolaisia 25 pisteellä, Vilppaasta kunnostautui Brian Fobbs (16). Liigahistorian aikana Pyrintö on ollut niskan päällä niukasti voitoin 41-38. Viimeisistä kymmenestä pelistä Vilpas on voittanut seitsemän.

Missä ja milloin: 
Salohalli, Pormestarinkatu 5. Lauantaina kello 17:00. Valitettavasti hallin ovet pysyvät yleisöltä kiinni ja katsojille ottelu avautuu vain Ruutu+ palvelun kautta. Otteluisäntänä toimii Finnparttia ja Länsirannan hammaslääkärit palkitsevat tuttuun tapaan Vilppaan syömähampaan. 

Lauantain asetelma: 
Pyrintö on viihtynyt bussissa, sillä vierailu Salohalliin on jo viides vieraspeli kuudesta viimeisestä ottelusta. Se ei ole Miikka Sopasen joukkojen tahtia haitannut, vaan Pyrintö on Kauhajoen jälkeen liigan kuumin joukkue neljällä peräkkäisellä voitollaan. Joulukuun puolivälissä Korihaille kärsityn 88-81 tappion jälkeen kasvojen pesu onkin ollut täydellistä. Lahti kaatui ensiksi vieraissa 85-94, sitten Kobrat kotona 100-90 ja lisää vierasvoittoja irtosi Kouvolasta (95-103) ja Helsingistä (Seagulls 76-79).
Pyrinnön nousu voidaan yhdistää kahteen asiaan. Valmennusjohto nieli ylpeytensä ja otti käyttöönsä miespuolustuksen toisena vaihtoehtona pitkään jatkuneelle paikkapuolustukselle ja toisena pointtina on Ike Smithin hankinta Pirkanmaalle. Smith on ollut erinomainen ja hänen kuudesta pelaamastaan ottelusta Pyrintö on poistunut kentältä voittajana viidesti.
Muu vahvistustrio on pitkäraajainen Devonte Foster, monipuolinen Emanual Shepherd sekä Suomen kenttiä pitkään kolunnut David Gonzalvez. Kotimaisista etenkään Osku Heinosta ei kannata jättää vapaaksi kaarelle.
Kummatkin illan joukkueista osaavat korinteon. Vilpas on tehdyissä pisteissä liigan kakkonen (91.5), Pyrintö kolmas (89.8). Kärkipaikkaa tamperelaiset pitävät riistoissa (9.4), Vilpas on taas kunnostautunut heittoprosenteissa. Kakkoset ovat liigan parasta (60.1%), kolmosissa joukkue on toiseksi tarkin (37.3%). Vilppaan lopullinen kokoonpano ratkeaa vasta pelipäivänä, sillä Juho Nenosen ja Riku Laineen perässä on pieni kysymysmerkki. Varmaa on kuitenkin Mikko Koiviston poissaolo. 

Huomionarvoista:
Georgia Southern -yliopiston kasvatti Ike Smith (24/193) lähti koulun jälkeen kokeilemaan siipiään Saksan Bundesliigan Giesseniin, mutta sopimusta ei syntynyt koeajan jälkeen. Tällä kaudella mies pelasi alkukauden NBA:n kehitysliigaa Texas Legendsin riveissä ja siirtyi punapaitaan joulukuun alussa. Silloin ei vielä tiedetty, että Floridan mies pelaa kuuden pelin jälkeen Korisliigaa 24 pisteen keskiarvolla ja johdattaa alavireistä Pyrintöä kohti ylempää loppusarjaa. Pinnojen ohella käsiin on tarttunut 6.3 levypalloa ja syöttöjä Smith on jaellut 1.3 peliä kohden, joten Shaquille Keithin lähtöä tuskin Tampereella surraan. Nappihankinta, voisi sanoa.

Vuoroin vieraissa
Pelaajarintamalla joukkueiden polut eivät ole kohdanneet, mutta Sami Toiviainen toimi Pyrinnön päävalmentajana kolmen kauden ajan 2017-2020. 

Kokoonpanot:
Vilpas: 2 Niemi, 3 Blomgren, 7 Nenonen (75%), 8 Ahonen, 11 Fobbs, 14 Kärkkäinen, 19 Lovett Jr, 21 Laine (75%), 22 Wood, 25 Griffin.
Pyrintö: 0 Shepherd, 2 Foster, 3 Smith, 7 Leppänen, 9 Kilpinen, 10 Heinonen, 12 Gonzalvez, 14 Lehtonen, 16 Peltokangas.

Piste/levyrikärjet:
Vilpas: Griffin 16.2, Lovett Jr 14.9, Fobbs 13.6 / Wood 7.8, Griffin 6.5, Fobbs 5.2.
Pyrintö: Smith 24.0, Heinonen 14.7, Shepherd 12.2 / Foster 8.4, Smith 6.3, Shepherd 5.8.

Poissaolot:
Vilpas: Koivisto, kysymysmerkkejä Nenonen, Laine
Pyrintö: Pihlajamäki, Williams.

Päävalmentajien puheenvuorot:
Sami Toiviainen: "Pyrintö on pelannut tämän vuoden puolella erittäin hyvin. Heidän suht simppeli hyökkääminen on tuottanut vastustajille vaikeuksia. Tähän päälle heidän puolustuspää on ollut erittäin aktiivista ja rotaatiot ovat toimineet hyvin. Meidän 1vs1 puolustus sekä yksittäisten pelaajien vahvuuksien poisottaminen ovat niitä, joissa on pärjättävä." 
Miikka Sopanen: "Elisan iloiset korismatkat jatkuvat, kun Punainen Bussi suuntaa tällä kertaa Varsinais-Suomen sydämeen Saloon. Härkämäisen vahva Jeremiah Wood rakentaa tehokkaasti Vilppaan peliä korin läheisyydestä, tähän on puolustuksemme oltava valmis vastaamaan."

Tuomaristo:
Ville Selkee, Elias Anttonen, Karolina Andersson.

Päivän tietokilpailukysymys:
Viime ennakon kysymys koski Katajaa ja vastaus oli Erik Vänttinen. Uusi kysymys tulee Tampereelta. Mikä on ainoa pelinumero, jonka Pyrintö on jäädyttänyt pois käytöstä?

 

Osta kannatuslippu matsiin tästä!

 

Otteluisäntänä

 

Yhteistyökumppanit