Uutiset & Artikkelit

20.01.2022 16:46
Vilpasvikings.fi

Kauden kolmas tappio Seagullsille

(Kuva: Ville Vuorinen)

 

Vilpas ja Seagulls ovat iskeneet yhteen kolmesti tällä kaudella ja joka kerralla helsinkiläiset ovat poistuneet estradilta niukasti parempina. Salohallissa Gulls oli voittaja neljällä pisteellä, viikonlopun cupfinaalissa eroa oli seitsemän pinnaa ja keskiviikkona Kisahallissa taululla komeili kuuden pisteen kotivoitto 85-79 (39-38). Vaikka tulosta täytyy kunnioittaa, jokainen otteluista olisi voinut kääntyä kumpaan suuntaan tahansa eli jännitystä on luvassa kevättä kohti mentäessä. Eilinen kohtaaminen tuskin jää kauden viimeiseksi.

Keskiviikkona peli oli ilman Mikko Koivistoa pelanneen Vilppaan hallussa pitkään, mutta reisille mennyt päätösjakso tuhosi toiveet vierasvoitosta. 
- Meillä oli hyviä runeja, johtoja ja pieni mahdollisuus voittaakin, mutta kolmen pisteen heittäminen oli melko kamalaa. Kaksi asiaa miksi hävittiin: hyökkäyksen toteutus ja järkevyys katosi siinä vaiheessa kun peliä ratkaistiin eikä puolustus yksittäisissä tilanteissa ollut niin hyvää kuin alussa. Olen pettynyt tappioon, tyytyväinen tiettyihin asioihin. Aika paljon katsotaan videoilta niitä juttuja, joista joulukuussa oli jo päästy eroon, totesi Sami Toiviainen ottelun tauottua.

Ilman Timo Heinosta ja Shawn Huffia pelannut Seagulls vei avauskympin 23-19 ja etupäässä onnistuneilla kolmosillaan (6/11). Vilpas aloitti erinomaisesti pelaten järjestelmällisesti palloa sisään ja Bryan Griffin kiitti tarjoilusta. Sitten jostain syystä sisäpeli unohtui ja aloitettiin tykittää kolmosia - huonolla menestyksellä (1/7). 
Toisella jaksolla Vilpas nousi piikkipaikalle ja lopulta pitkälle tauolle mentiin lokkien 39-38 johdossa Lassi Nikkarisen viime hetken kolmosella. Vilpas johti peliä yli 14 minuuttia, vaikka tupeloi kaarella 2/13. Pakkipäässä homma toimi ihan kohtalaisesti ja etenkin Antti Kanervo saatiin pidettyä (Ahonen, Kärkkäinen) täysin ilman heittoja. Kolmannen jakson jälkeen Vilpas oli kivunnut 55-56 johtoon, vaikka jakson kaikki viisi kolmosta kolisivat rautoihin ja tarkkuus kaarella oli surkuhupaisa 11.1%.
Päätösjakson alussa Vilpas roikkui vielä kiinni voitossa ja hommaa helpotti, että kotijoukoista Zaccheus Darko-Kelly (10/7) ja Kenny Manigault (5/5) saivat neljännet virheensä. Kotivoiton arkkitehdiksi nousi tällä kertaa takamies Lassi Nikkarinen (15/5/10 syöttöä), joka löysi useaan otteeseen joukkuekaverit oikeassa paikassa, upotti ratkaisevan kolmosen (81-73) ja ajoi pari kertaa helposti pohjaan saakka. Raati palkitsi silti kotijoukkueen heikoimman plus/miinuksen tilastoineen Joe Lawsonin (16/3, -12). Petteri Koposen 13 pistettä tulivat tärkeisiin paikkoihin.

Vilppaasta ykköseksi nousi neljä komeaa donkkia esitelleen Bryan Griffin (18/4). Raatajan palkinnon olisi voinut antaa Riku Laineelle (8/0) ja tupla-tuplaan ylsi energinen Brian Fobbs (13/10/5 syöttöä). Päätösjakson puolustuspään nukahdukset ja viisi menetystä tuhosivat mahdollisuudet voittoon. Kolmesta onnistuneesta kolmosesta ei ollut enää suurempaa iloa, kun koko ottelu kivitettiin 5/24 (20.8%). Muut: Marcus Lovett Jr 12/2, Jeremiah Wood 12/9/7 syöttöä, Roope Ahonen 7/4, Perttu Blomgren 6/0, Niilo Kärkkäinen 2/0, Juho Nenonen 1/2.

 

(Kuva: Ville Vuorinen)

 

Keskiviikon kierros oli tuloksellisesti yllätyksellinen ja murskajaisia nähtiin usealla paikkakunnalla. Ilman kolmikkoa Jones-Rougeau-Skinner pelannut kärki-Karhubasket jyräsi Katajan 78-106 ja joensuulaisille jäi käsiin vaivaiset 18 levypalloa! Vilpas kohtaa Katajan lauantaina Salohallissa kello 17:00. Suurvoittoihin ylsivät myös BC Nokia (Bisons +39) ja Lahti Basketball (Korihait +47) ja viidennessä pelissä Pyrintö kaatoi kotonaan Kobrat 100-90. 

Yhteistyökumppanit