Uutiset & Artikkelit

20.09.2022 11:30
Vilpasvikings.fi

Vilpas ykkönen Tallinna cupissa

Korisliigaan valmistautuva Vilppaan koripallomiehistö pokkasi viikonlopun päätteeksi komean voittopokaalin Tallinnasta. Se kaatoi kolmatta kertaa järjestetyn Tallinna cupin finaalissa lauantaina TalTech Optibetin 64-73 (35-34). Tie finaaliin vei perjantaisella 89-90 (41-52) voitolla Viron mahtiseura Kalev/Cramosta.

Vilpas ei ole päässyt osallistumaan Tallinnan turnaukseen kahteen vuoteen. Ensimmäinen välivuosista johtui vallitsevista koronarajoituksista ja viime vuonna osallistumisen esti Mestarien liigan karsinnat Ateenassa. Tänä vuonna matka toteutui ja valmennusjohto sai varmasti kullanarvoista materiaalia joukkueen iskukyvystä. 

Pelillisesti päävalmentaja Jussi Savolainen oli tyytyväisempi perjantaiseen Kalev/Cramon kaatoon. Reiko Hannulan valmennukseen siirtynyt Cramo on yksitoistakertainen Viron mestari ja joukkue tahkosi vielä viime kaudella neljää eri sarjaa. Se oli mukana Mestarien liigassa, VTB-liigassa, Latvian ja Viron yhteisliigassa ja Viron omassa liigassa. Nykyrosterissa Cramolla on kaksi amerikkalaispelaajaa, kaksi latvialaista ja yksi ukrainalainen sekä kokeneet maajoukkuemiehet Kristjan Kitsing ja Martin Dorbek.

Puoliajalla Vilpas johti vielä 41-52, mutta päätöshetkillä virolaiset nousivat taistelemaan voitosta Wesley van Beckin (18/4) kolmosella ja Artur Konontsukin (8/3) kakkosella. Cramo sai ilmaan viime sekunnin voittoheitonkin, mutta Perttu Blomgren sai puolustettua Alterique Gilbertin (12/1) niin ahtaalle, ettei pallo uponnut koriin. 

- Oli hyvä pelata tällaista aggressiivista puolustusta vastaan. Olimme sopivan epäitsekkäitä ja heittopaikat olivat enimmäkseen haluamiamme. Juho Nenoselle heittäminen tuntui ilmeisen hyvältä, kiitteli Jussi Savolainen kaikki heittonsa upottanutta Nenosta.

 

Juho Nenonen pelasi loistavan turnauksen Tallinnassa. (Kuva: Siim Semiskar)

 

Lauantain finaalissa TalTech Optibet piti salolaisia ahtaalla koko avauspuolikkaan, mutta pitkältä tauolta Vilpas tuli kentälle uudella asenteella. Ero kasvoi hetkessä yli kymmeneen pisteeseen ja lopussa turnauksen ykköstila irtosi yhdeksän pisteen erolla 64-73. Vaikka Nenosen harjoitusotteluiden ensimmäiset ohiheitot näkivät päivänvalon, mies oli taas joukkueen parhaimmistoa.

- Teimme pelistä itsellemme vaikean, sillä olimme ensimmäiset 15 minuuttia aivan kuutamolla. Kaksi ensimmäistä harjoituspeliä (Honka, Cramo) olivat hyökkäyksellisesti hyviä, nyt positiiviset jutut olivat pakissa. Kokonaisuutena menneet viikot ovat menneet joukkueelta plussan puolelle, totesi Savolainen.

Turnaus antoi valmennukselle mukavasti lisäinfoa tilanteesta ja ihan hyvällä tiellä ollaan. Juho Nenosen (18/3 + 11/6) heitto tuntuu olevan kohdallaan ja sisäpelaaja KeyShawn Feazell (16/6 + 11/3) on selkeä pelote korin läheisyydessä. Jalon Pipkins (7/2 + 10/5) parantaa peli peliltä ja suurta moitittavaa ei löytynyt Bo Hodgesin (13/2 + 5/2) eikä Isaiah Crawleyn (17/4 + 5/10) otteistakaan. Pelinjohdosta vastuussa olleet Perttu Blomgren (3/1/5 syöttöä + 13/6) ja Roope Ahonen (5/1/5 syöttöä + 1/4) hoitivat tonttinsa kunnialla ja muut tehot jakaantuivat seuraavasti: Mikko Koivisto 8/3 + 2/1, Patrik Poutiainen 0/0 + 3/0, Niilo Kärkkäinen 0/1 + 4/1, Riku Laine 3/1 + 8/2.

 

Jalon Pipkins väläytteli ajoittain nopeuttaan Kalevi Spordihallin yleisölle. (Kuva: Siim Samiskar)

 

Vilppaan pelit jatkuvat ensi viikonvaihteessa Salohallin Hanhivaara-turnauksessa. Perjantaina Vilpas kohtaa Lapuan Kobrat kello 20:00 ja alkuillan pelinä nähdään Pyrintö-Kouvot kello 17:30. Lauantain avausottelussa kohtaavat Kobrat-Pyrintö kello 14:00 ja päätöspelissä Kouvot testaa Vilppaan iskukyvyn kello 16:30. Korisliiga pärähtää käyntiin Vilppaan osalta lokakuun 1. päivä kello 19:00, jolloin BC Nokia saapuu Salohalliin.   

Yhteistyökumppanit