Uutiset & Artikkelit

25.09.2022 17:43
Vilpasvikings.fi

Vilpas päätti harjoituskautensa puhtaalla pelillä

Vilpas aloittaa 23. Korisliigakautensa ensi lauantaina BC Nokiaa vastaan Salohallissa kello 19:00. Punavalkoiset päättivät omat harjoitusottelunsa viikonloppuna Hanhivaara-turnauksessa kahteen voittoon ja preseasonista muodostui näin tappioton. Se voitti kaikki viisi treenipeliään, kun perjantaina kaatui Lapuan Kobrat 84-69 ja lauantaina Kouvolan Kouvot 109-96.

Kun syyskuun pelilistaan lisätään voitot Hongasta (+32), Kalev/Cramosta (+1) ja TalTech Optibetistä (+9), liigaan valmistautumiseen täytyy olla suht tyytyväinen. Päävalmentaja Jussi Savolainen on peluuttanut ryhmäänsä ilman ylisuuria minuutteja ja vastuuta on annettu kaikille. 

 

Korisliiga-tulokas Patrik Poutiainen sai mukavasti vastuuta harjoituskaudella. (Kuva: Ville Vuorinen)

 

Hanhivaara-turnaus sopi ajallisesti mainiosti viikon päästä starttaavaan Korisliigaan ja Salossa nähtiin kolme järjestelyihin tyytyväistä liigajoukkuetta. Niistä Kouvolan Kouvot esitti selvästi valmeinta peliä pitäen päätöspelissä Vilpasta talutusnuorassaan liki 20 minuuttia. Jyri Lehtosen poppoon esitys oli mykistävä ja kymeenlaaksolaiset johtivät ottelua parhaimmillaan 23 pisteellä 31-54. Sitten Kouvojen peli sekosi. Jo viime kaudella mainoita otteita esittänyt Henri Permanto väänsi polvensa Vilppaan korin alla pahannäköisesti ja ottelu jouduttiin keskeyttämään reiluksi puoleksi tunniksi. Kouvot ei shokista toipunut ja sen jälkeen kentällä oli enää yksi joukkue. Vilpas vei loppupelin 71-42 ja 40 minuutin pelin jälkeen taululla loisti salolaisten 13 pisteen voitto.

- Ei se ollut kiinni X:stä ja O:sta, se lähti pääkopasta. Kaveri sai hurmoksen päälle ja me löysäiltiin. Tottakai Kouvojen ei ollut helppo tulla takaisin otteluun, mutta se ei silti ota meiltä pois sitä, paljonko paransimme omaa peliämme. Meillä ei ollut vielä kokemusta takaa-ajoasemasta. Nyt on ja pirun tärkeä sellainen, pohti päävalmentaja Savolainen dramaattisen päätöspelin jälkeen.

 

Jussi Savolaisen aika Vilppaan peräsimessä on alkanut viidellä voitolla. (Kuva: Ville Vuorinen)

 

Vaikka ottelun ensimmäiset 16 minuuttia olivat lievästi sanoen karmeat, toisella puoliskolla nähtiin paljon hyvää. Joukkue otti päävalmentajan puoliaikaripityksen tosissaan ja päätti ryhtyä pelaamaan. Kuusi miestä nousi kaksinumeroisille tehoille ja pistekärkenä hääri hyvillä tehoilla preseasonin vetänyt Isaiah Crawley (28/9). Ilahduttavaa oli myös Roope Ahosen paluu vanhaan muottiin. Ahonen (18/6) upotti pelinjohdon ohella kahdeksasta heitostaan seitsemän ja virtaa löytyi myös pakkipäästä. Bo Hodges (17/2) meni rohkeasti rimalle ja Perttu Blomgren (17/1) pisti kolme peräkkäistä kolmosta sisään takaa-ajovaiheessa. KeyShawn Feazell (14/6) ja Juho Nenonen (10/4) pistivät kroppaa likoon korin läheisyydessä. Toipilaana pelannut Mikko Koivisto (3/0), Riku Laine (0/1), Tyrell Carroll (0/1) sekä ennakkoluulottomasti liigauransa aloittanut Patrik Poutiainen (2/4) vastasivat lopuista tehoista. Perjantaina alaraajaansa loukannutta Jalon Pipkinsiä (0/1) ei varmuuden vuoksi juurikaan peluutettu.

 

Roope Ahonen (18/6) kirjautti komeat tilastot Hanhivaara-turnauksen päätösottelussa. (Kuva: Ville Vuorinen)

 

Jyri Lehtosen Kouvot oli ensimmäiset 16 minuuttia suorastaan erinomainen. Hyökkäykset lähtivät liikkeelle kuin tykin suusta, pallo ja miehet liikkuivat ja viimeistely oli kylmän viileää. Permannon valitettavan loukkaantumisen jälkeen peli ymmärrettävästi sekosi ja nuoren takamiehen poistuminen riveistä on kova isku nuorelle kouvoryhmälle. Varsinkin kun Eli Scott laitettiin keskenkuntoisena kotiin ja Salossa vielä perjantaina pelannut John Meeks lähtee perhesyiden vuoksi kotiin. Uutta vahvistusta odotellaan Kouvolaan jo lähiaikoina.
Kouvot: Austin Butler 19/5, Joel Mäntynen 17/2, Deshon Taylor 16/1, Quan Jackson 15/2, Aarni Korkiatupa 12/2, Henri Permanto 7/4, Veeti Helakorpi 4/2, Ilmari Toikkanen 4/12, Teemu Kristeri 2/1.

Perjantaina Vilpas kaatoi pirteästi esiintyneen Lapuan Kobrat 84-69. Kobrat piinasi salolaisia täydet 30 minuuttia (59-61), mutta päätösjaksolla Vilpas pisti isomman vaihteen silmään ja kaasutti 15 pisteen voittoon Isaiah Crawleyn (22/7) johdolla. KeyShawn Feazell teki korin läheisyydestä tehot 19/11 ja Bo Hodges 11/5. Muut: Juho Nenonen 8/5, Perttu Blomgren 7/2/5 syöttöä, Jalon Pipkins 6/3, Roope Ahonen 6/1, Riku Laine 3/1, Patrik Poutiainen 2/3, Mikko Koivisto 0/3.

 

Isaiah Crawley oli Vilppaan viikonlopun tilastoykkönen. (Kuva: Ville Vuorinen)

 

Kobrat: Denzel Livingston 14/8, Eric Adams Jr 14/5, Henry Boyd 11/3, KJ Jackson 10/1/6 syöttöä, Justus Kilpinen 9/0, Juho Lehtoranta 6/1, Danny Pippen 5/5, Chrysostom Chukwuma 0/2.

Perjantaina Kouvot voitti sekavasti esiintyneen Tampereen Pyrinnön 92-71 (34-47) takamieskaksikon Quan Jackson (17) ja Deshon Taylor (17) johdolla. Pyrinnöltä Daytone Jennings heitti 19 ja Osku Heinonen 17 pinnaa. Tamperelaiset paransivat otteitaan lauantaiksi ja kaatoivat Kobrat 90-82. Daytone Jennings heitti 22, Osku Heinonen 21 ja LJ Thorpe 14 pistettä. Kobrien tehot lepäsivät kolmikon Danny Pippen (25), Denzel Livingston (21) ja KJ Jackson (20) harteilla.

 

Jalon Pipkins tarjoili perjantaina Salohallin yleisölle harjoituskauden lennokkaimman donkin! (Kuva: Ville Vuorinen)

 

Vilppaalla on nyt vajaa viikko aikaa Korisliigan tulikasteeseen. Lauantainen vastustaja BC Nokia on kärsinyt loukkaantumisista, mutta otti lauantaina 88-69 kotivoiton Korihaista. 

 

Katso kuvia viikonlopun Hanhivaara-turnauksesta!

Yhteistyökumppanit