Uutiset & Artikkelit

21.09.2022 11:10
Vilpasvikings.fi

Kaksi päivää Hanhivaaraa Salohallissa

Korisliigan alkuun on aikaa reilu viikko ja ennakkoa tulevaan nähdään kahden päivän ajan Salohallissa, jossa otellaan neljän liigajoukkueen voimin perjantaina ja lauantaina. Vilppaan ohella parketilla nähdään Kouvolan Kouvot, Lapuan Kobrat sekä Tampereen Pyrintö. Päiväliput peleihin irtoavat kymmenellä eurolla.

Kotijoukkue Vilpas on ehtinyt pelaamaan kolme treenimatsia ennen Hanhivaaraa ja kaikki ovat päättyneet voittoihin. Tapiolan Honka kaatui Salohallissa (105-73) ja Tallinnan reissulla voitot haettiin Kalev/Cramosta (89-90) ja TalTech Optibetistä (64-73). Korisliiga starttaa Vilppaan osalta Salohallissa lauantaina 1. lokakuuta BC Nokiaa vastaan. Otetaan lyhyt katsaus muihin Hanhivaara-turnauksen joukkueisiin.

KOUVOLAN KOUVOT

Viime kaudella upean runkosarjan pelannut Kouvolan Kouvot jatkaa kokeneen Jyri Lehtosen (581 liigapeliä) komennossa. Kouvojen lopullinen sijoitus oli viides, sillä pudotuspeleissä Joensuun Kataja pudotti kymeenlaaksolaiset mitalipeleistä. Tuomas Hirvonen siirtyi kesällä Katajaan ja uutena kouvona nähdään Emil Uotila Kotkasta. Sentteri Hannes Pöllän (211cm/123kg) kärsiessä vielä loukkaantumisesta kotimaisen rungon muodostaa viisikko Ilmari Toikkanen, Joel Mäntynen, Henri Permanto, Aarni Korkiatupa ja Teemu Kristeri. 
Coach Lehtonen noudattaa vahvistuksissaan viime vuotista linjaa eli takakentälle on tunkua Austin Butlerin (196), Quan Jacksonin (193) sekä Kouvolaan paluun tekevän Deshon Taylorin (188) muodossa. John Meeks (198) pelaa lähempänä koria ja viides mies Elizjah Scott sai keskenkuntoisena jo lähtöpassit Kouvolasta.  
Kouvot on pelannut syyskuussa neljä harjoitusmatsia. Lahti Basketball kaatui kotona 132-82 ja vieraissa 84-86. Kolmas voitto irtosi Katajasta 100-93 ja ainoa tappio tuli KTP:lle Karhuvuoressa 100-79.

LAPUAN KOBRAT

Ville Turjan Kobralauma sijoittui viime kaudella Korisliigassa sijalle 10 ja näyttää vahvasti entiseltään. Suomi-rosterista löytyvät tutut Juho Lehtoranta, Antto Nikkarinen, Jussi Turja, Henry Boyd, Chrysostom Chukwuma sekä Justus Kilpinen ja uusina kobrina nähdään Korihaista siirtynyt Atte Perttu sekä Juho Pihlajamäki. Lapuan vahvistusnelikko on aina mielenkiintoinen ja tällä kaudella kobrapaitaan pukeutuvat sentteri Eric Adams Jr (203), laiturit Denzel Livingston (193) ja Danny Pippen II (206) sekä takamies KJ Jackson (188). 
Kobrat on pelannut Kouvojen tapaan neljä treenipeliä, joista saaliina kolme voittoa. JBA kaatui Lapualla 92-82 ja Bisons Loimaalla 67-96. Rakveren kutsuturnauksessa se voitti BC Tarvaksen 77-99, mutta hävisi finaalissa KK Viimsille 110-109. Yksittäinen huomio on takamies KJ Jacksonin huimat 39 pinnaa Viimsiä vastaan.

TAMPEREEN PYRINTÖ

Pyrintö oli viime kauden seiska Korisliigassa ja putosi puolivälierissä Vilppaalle voitoin 3-1. Miikka Sopanen jatkaa tamperelaisten päävalmentajana ja joukkueen kokoaminen on sujunut Tampereella muita rauhallisemmin. David Gonzalvez päätti lopettaa uransa jatkosopimuksesta huolimatta ja nuorista vahvistuksista vain takamies LJ Thorpella (196) on kokemusta NCAA:n ykköstasolta. Airen Brooks (197), Jaquan Lawrence (206) ja Daytone Jennings (206) tulevat yliopistosarjojen kakkostasolta. Suomalaismiehistö on tuttua eli Sopasen alaisuudessa jatkavat Osku Heinonen, Lassi Kilpinen, Valtteri Leppänen, Tomas Pihlajamäki sekä Salosta puuttuvat Kion Williams ja Panu Peltokangas. Myös Nokialta tuttu ukrainalainen Kostiantyn Prokopenko nähdään Pyrinnön paidassa Salossa. 
Pyrintö on pelannut harjoituspelejä säästeliäästi ja ainoa esiintyminen parketilla oli virolaista Raplaa vastaan Tampereella. Rapla oli parempi pistein 69-86.

Hanhivaara-turnaus käynnistyy perjantaina Salohallissa kello 17:30 ottelulla Pyrintö-Kouvot ja iltaottelussa kello 20:00 kohtaavat Vilpas ja Kobrat. Lauantain otteluparit ovat kello 14:00 Kobrat-Pyrintö ja kello 16:30 Kouvot-Vilpas. Tervetuloa nauttimaan koripallosta Salohalliin! Päiväliput kahteen otteluun 10 eurolla.

 

Yhteistyökumppanit