Uutiset & Artikkelit

30.09.2022 19:44
Vilpasvikings.fi

BC Nokia kahdeksalla miehellä Saloon lauantaina

Uusi Korisliigakausi pyörähtää Vilppaan osalta käyntiin lauantaina, jolloin se kohtaa Salohallissa BC Nokian kello 19:00. Myöhäinen ajankohta johtuu uudesta käytännöstä, jolla viikonlopun pelit pelataan yleisöystävällisesti porrastetusti. Vilpas pääsee avauspeliin täydellä 12 pelaajan miehistöllä, mutta Greg Gibsonin Nokia saapuu näillä näkymin Salohalliin vajaamiehisenä. Se saa jalkeille vain kahdeksan pelaajaa ja arvoasteikolla korkeimmalla oleva majuri Antero Lehto on poissaolijoista merkittävin.

Korisliiga sai virallisen startin jo perjantaina, jolloin Seagulls ja Korihait ottivat yhteen Kisahallissa. Lauantain muut otteluparit ovat Kymeenlaakson derby Kouvot-KTP, Pohjanmaan derby Kobrat-Karhubasket sekä Espoossa Honka-Lahti. FIBA Europe cupin karsinnoissa käynyt Kataja Basket pääsee tositoimiin tiistaina ja Tampereen Pyrintö keskiviikkona.  

Mitä, missä ja milloin

Korisliigan avauskierros Salon Vilpas - BC Nokia kello 19:00 ja paikkana pian 24 vuoden iän saavuttava Salohalli. Sitä ei kyllä paljain silmin uskoisi, sillä Pormestarinkadun päässä lepäävä korispyhättö on edelleen liigan parhaita pelihalleja. On todella hienoa, että olosuhteet alkavat kehittyä myös muilla paikkakunnilla. Joensuun Motonet Areenan avajaisia juhlittiin jo keväällä ja Kauhajoen komea IKH Areena saa tulikasteensa ensi viikolla ottelussa Karhubasket - Vilpas. Uusia halleja on nousemassa myös Nokialle ja Uuteenkaupunkiin. Huominen otteluisäntä on Salon kaupunki ja lisämökää halliin tuo Nokian keltamusta faniporukka Alakulma. Tervetuloa Saloon!

Lauantain asetelma

Nokian harjoituskausi ei mennyt aivan putkeen, sillä joukkue joutui painimaan terveysongelmien kanssa ja ne jatkuvat edelleen. EM-kisojen vauhdikkaana kommentaattorina toiminut Antero Lehto on sivussa, samoin parimetrinen laituri Antti Ahonen sekä nuorten maajoukkueessa hienosti esiintynyt Hugo Boman. Mielenkiintoista nähdä, miten Gibsonin 7-8 miehen rotaatiossa minuutit tulevat jakaantumaan. 
Gibsonin uudet ulkomaalaisvahvistukset ovat kaikki kokeneita pelimiehiä. Takamies Perrion Callandret (188) ja Alan Herndon (206) ovat 27-vuotiaita, laituri Johnathan Stove (193) vuotta nuorempi ja nelikon kokenein Xavier Ford (203) on 29-vuotias.
Tappiottoman harjoituskauden vetänyt Vilpas pääsee Salohallin "Saturday Night Feveriin" täydellä miehistöllä, mikä on hieno juttu. Viimeinen viikko on menty treeneissä kovaa ja toivottavasti se näkyy Salohallin sokerivaahteraparketilla energisenä esityksenä.

Huomionarvoista

Nokialla on käynyt todellinen tuuletus pelaajistossa. Viime kauden joukkueesta ovat poistuneet Ross, Kokko, Haney, Toro, Pierce, Ojala, Besselink, Piirtola ja Hiekkataipale. Ainoa viime vuoden näätä rosterissa on seitsemässä ottelussa esiintynyt 17-vuotias Elias Sauramo. 

Kokoonpanot

Vilpas: 0 Pipkins, 1 Hodges, 2 Feazell, 3 Blomgren, 4 Koivisto (C), 5 Poutiainen, 7 Nenonen, 8 Ahonen, 10 Mäkynen, 14 Kärkkäinen, 21 Laine, 53 Crawley.
BC Nokia: 1 Callandret, 5 Herndon, 11 Laihonen, 17 Mattila, 30 Stove, 41 Sauramo, 43 Ford, 95 Peltonen. 

Poissaolot

Vilpas: ei poissaoloja
BC Nokia: Lehto, Ahonen, Boman, Kuhalampi.

Päävalmentajien mietteet

Jussi Savolainen: "Preseason meni suurimmaksi osaksi suunnitelmien mukaan, nyt luottavaisin fiiliksin kohti sarja-avausta. Kumpi aggressiivisista puolustuksista saa toisen paremmin pois rytmistä on vahvoilla."

Greg Gibson: " Meidän preseason ei ollut ihanteellinen, mutta treeneissä olleet kaverit ovat tehneet töitä kovaa. Tulemme tekemään parhaamme."

Päivän tietokilpailukyssäri

Kuka oli viime kaudella BC Nokian paras pistemies Korisliigassa keskiarvon mukaan?

 

Yhteistyökumppanit