Uutiset & Artikkelit

05.11.2022 16:31
#vilpasvikings #ktpvilpas
Vilpasvikings.fi

Vilpas vei Karhuvuoren trillerin

(Kuva: Mikko Mäkelä / mikonkuvat.fi)


Ennätystasaisessa Korisliigassa kurssinmuutoksia alkaa tapahtua. Kauden alavireisesti aloittaneet Karhubasket, Seagulls ja Vilpas ovat saaneet uutta eloa otteisiinsa ja kipuaminen ylöspäin on alkanut. Seagulls nousi voitolla Kouvoista jo sarjakakkoseksi ja Karhubasket viilettää europelien ruuhkassa neljän liigavoiton putkessa. Myös Vilppaan peli on lohkahtanut uusiin uomiin ja viimeinen osoitus siitä saatiin Kotkan Karhuvuoresta, josta salolaiset hakivat trillerivoiton 84-85 (48-42). Viikonlopun aikana pelataan vielä kolme ottelua ja sen jälkeen joukkueet pääsevät odotetulle maajoukkuetauolle.

Vilppaan voittoa ei moni olisi lähtenyt veikkaamaan vielä päätösjakson alussa. Brandon Tabb pisti kolmosen sukkaan ja nosti kotijoukkueen 16 pisteen johtoon 73-57. Vilppaan aikalisän jälkeen vieraat lähtivät takaa-ajoon, jonka käynnisti Roope Ahonen kolmosellaan ja jatkoa seurasi KeyShawn Feazellin ja Isaiah Crawleyn kakkosilla. Reilussa minuutissa mentiin Kotkan aikalisälle (75-66), mutta se ei tuottanut vastaavaa tulosta.
Crawleyn kakkonen, Jalon Pipkinsin ilmava donkki ja Quentin Goodinin kolmonen ajssa 2:39 nostivat Vilppaan jo kahden pisteen päähän 79-77. KTP:n toisen aikalisän jälkeen Joonas Lehtoranta antoi vielä toivoa kotiyleisölle vapareillaan (81-77), mutta taistelumoodin päälle saanut Vilpas ei taipunut. Perttu Blomgrenin alley-oop Feazellille ja ison miehen onnistuneet vaparit hetkeä myöhemmin tasasivat pisteet 81-81. Oltiin jännän äärellä.

Goodin vei vieraat kakkosellaan johtoon 1:16 ennen summeria ja kun Lehtoranta onnistui vain toisessa vaparissaan Crawleyllä oli kunnia nostaa joukkueensa 82-85 johtoon 40 sekuntia kellossa. Lehtorannan ajon jälkeen Vilpaalle jäi 18 sekuntia aikaa juonia voittosuunnitelmaa, mutta viimeinen hyökkäys päätyi pallonmenetykseen oman päätyrajan jälkeen ja ohjat palautuivat taas Kotkalle.

Kellossa 16,2 sekuntia ja KTP pelasi ratkaisupallon Joonas Lehtorannan käsiin. Kolmosyritys ponnahti raudasta ulos ja Perttu Blomgren ehti ensimmäisenä levypalloon. Summeri soi ja uskomaton nousu päättyi vierastuuletuksiin. Kolmas voitto neljästä viimeisestä pelistä oli tosiasia ja uskollinen Forza Vilpura sai maukkaan kotimatkan laulatettua ensiksi viikinkimiehistöä.
Lapuan Kobrat (6/2) pääsee maajoukkuetauolle sarjakärjessä ja sillä on vielä mahdollisuus kasvattaa sarjajohtoaan tänään Lahdessa. Viiden voitonjoukkueita perjantain jälkeen ovat Seagulls, Kauhajoki ja KTP Basket ja Vilppaan ohella neljässä voitossa majailevat Kataja Basket, Kouvot, Lahti Basketball sekä BC Nokia. 

Vilppaan parhaana palkittiin oivaan vireeseen päässyt KeyShawn Feazell (21/11/3 torjuntaa). Joukkuekaverit löytävät ilta illalta paremmin pitkäkätisen sentterin ja hänelle on helppoa pistää palloa renkaan yläpuolelle. Myös Quentin Goodin (20/2/5 syöttöä) alkaa osoittautua oivaksi vahvistukseksi. Xavierin mies ei ole kentällä mikään sähikäinen, mutta osaa rauhoittaa peliä kun on sen aika eikä takamies pelkää ottaa omia ratkaisuja. Jalon Pipkinsin (10/6) lähtöä ei tarvitse miettiä tällä hetkellä ja Isaiah Crawley (16/6) oli jälleen mies paikallaan ratkaisuhetkillä. Eli toinen peli putkeen, jossa koko jenkkinelikko onnistui. Tästä on hyvä jatkaa maajoukkuetauon jälkeen kotona Lahtea vastaan ja vieraissa kohdataan seuraavaksi Korihait.

 

KeyShawn Feazell oli jälleen Vilppaan pistekunkku. (Kuva: Mikko Mäkelä / mikonkuvat.fi)

 

Suomimiehistä Roope Ahonen (7/1/4 syöttöä) ja Perttu Blomgren (3/7) pelasivat suurimmat minuutit ja muut tehot lepäsivät herrojen Juho Nenonen (5/1), Riku Laine (3/3) ja Niilo Kärkkäinen (0/2) harteilla Mikko Koiviston parannellessa flunssaansa.

Levypallopelissä (33-44) oltiin hyvin mukana ja positiivista oli aktiivisuus hyökkäyslevyissä (14-15). Niistä tehdyt pisteet voitettiin 15-18. Myös transition-puolustus kehittyy, josta kertoo Kotkan tekemät neljä pistettä nopeista hyökkäyksistä.

Kotkan parhaana raati palkitsi Joonas Lehtorannan (14/2), mutta eniten päänvaivaa aiheutti Jordan Giles (19/5). Brandon Sly teki tilastot 10/4/7 syöttöä, heikolla prosentilla heittänyt Brandon Tabb 9/6 ja hyökkäyslevypalloissa kunnostautunut Roydell Brown 14/11. Mubashar Alin ollessa sivussa yllätyskortti oli Juho-Matti Henttosen 12 pistettä.

Yhteistyökumppanit