Uutiset & Artikkelit

24.11.2022 18:03
Vilpasvikings.fi

Vaikeuksien kautta voittoon

- Ei se kaunista ollut, mutta pisteet tuli. Näin totesi Vilppaan päävalmentaja Jussi Savolainen taiston tauottua Uusikaupunki Areenalla keskiviikkoiltana. Vilpas oli juuri voittanut sarjan hännillä majailevan Korihait 78-88 (33-35) eikä neljäs peräkkäinen voitto irronnut todellakaan helpolla. Korihait oli sitkeä kuin tilliliha, sillä Tero Vasell on saanut joukkueen pelaamaan hyvää koripalloa. Harmi vaan, että sitä ei ole palkittu enempää kuin kahdesti tällä kaudella.

Helpotus olikin se päällimmäinen tunne summerin soidessa, sillä Korihait on selvästi sarjasijoitustaan parempi joukkue. Bojan Sarcevic pitää ohjaimia hallussaan ja Trey Niemestä on ollut valtava apu Vasellin korintekotalkoissa. Eilenkin ex-viikinki Niemi (21/1/7 syöttöä) oli jatkuva uhka Vilppaan puolustukselle ja 16 heitosta upposi yhdeksän.

- Ikävä hävitä, mutta oli kiva pelata tuttuja vastaan pitkästä aikaa. Liikaa menetyksiä ja peli ratkesi second chance pointseihin, arvioi Korisliigan kovin kotimainen pistemies Niemi (17.2 pistettä per peli).
 
Ottelun jaksonumerot 19-17, 14-18, 21-17, 24-36 kertovat mainiosti ottelun luonteesta. Kolme ensimmäistä jaksoa mentiin tasaisissa merkeissä johdon vaihdellessa puoleen jos toiseen. Vasta viimeisellä kympillä Vilpas pystyi puristamaan tarvittavan eron tulostaululle ja iso ansio sarjapisteistä menee kaksikolle Isaiah Crawley (23/9) - Jalon Pipkins (21/3). 

Mainioksi 1vs1 pelaajaksi osoittautunut Crawley upotti 14 heitostaan kymmenen ja keräsi kentän korkeimman plus/miinuslukeman +15. Alkukauden hieman varovaisesti hyökännyt Pipkins oli elementissään Pohitullin parketilla. Kaikki kahdeksan kakkosta sisään, samoin molemmat vaparit ja kun toinen heitetyistä kolmosista onnistui, Teksasin mies pussitti kauden ennätyspisteensä. Myöskään pakkipäästä ei valittamista löytynyt, sillä Pohitullin kettu Bojan Sarcevic jäi 12 pisteeseen - ja mikä tärkeintä, kolmeen syöttöön. Kaksikon tehoja todella tarvittiin, kun KeyShawn Feazellille (11/8) ja Quentin Goodinille (8/2) osui se  vaisumpi päivä.

- Pipkinsiltä selvästi kauden paras peli molemmissa päissä kenttää. Hän teki duunia puolustuksessa ja oli röyhkeä hyökkäyspäässä, myönsi Savolainen.

Kotimaan kaartin parhaaksi nousi energisesti esiintynyt Juho Nenonen (12/1) eikä Perttu Blomgrenin (9/2) iltakaan hullumpi ollut. Mikko Koivisto (2/0) ei päässyt missään vaiheessa sinuiksi Pohitullin korien kanssa ja suti kaikki kuusi kolmostaan ulos renkaasta. Muut viikingit: Roope Ahonen 2/3, Riku Laine 0/1.

- Tiedettiin, että tulee hankala matsi, sillä Korihait on pelannut hyvin kotonaan. Oltiin alussa vaikeuksissa, mutta saatiin päätöskympillä tarvittavat stopit ja meidän onneksi kaveri heitti kohtalaisen vapaat kolmoset huonolla prosentilla. Ei meidän pelaaminen ollut sillä tasolla mitä haluttaisiin, Savolainen pohti.

Virkaveli Tero Vasell harmitteli kauden tuttua kaavaa.

- Taistelulla ei ole mitään merkitystä ellei pystytä voittoihin. Se on sympaattista, mutta pieni ja söpö koiranpentukin kasvaa jossain vaiheessa. Ei ole salaisuus, että korintekokilpailussa meillä ei ole palaa. Peluutukset meni lopussa liian pitkiksi eikä saatu energiaa puolustukseen. Kaikki kunnia kuitenkin jätkille ja niitä on turha sorsia. Ne tekee kovasti töitä treeneissä näissä olosuhteissa. Kurjia tilanteita kentän ulkopuolella, kun kämpät palaa ja jätkät nukkuu missä sattuu, totesi Vasell.

Keskiviikon erikoisin tilanne osui päätösjakson loppupuolelle. Kolme minuttia ennen loppua (67-72) tuomaristo vihelsi Nick Stampleylle hyökkääjän virheen omalla kenttäpuoliskolla, mutta tuomio muuttui hovissa (videotarkistus) ensiksi Pipkinsin virheeksi ja lopulta se tuomittiin Goodinille. Stampley onnistui molemmissa vapareissa kaventaen Vilppaan johdon kolmeen. Salolaisten onneksi Feazell kosti toisessa päässä donkillaan eikä korihait päässyt enää neljää pistettä lähemmäksi.  

Vilppaan viikon toinen matkapeli osuu lauantaille, kun pallo nousee ilmaan Nokian palloiluhallilla kello 18:00. BC Nokia romahti eilen kotonaan sarjakärki Kobrille peräti 38 pisteellä. Keskiviikon kierros oli samalla viimeinen koskien Suomen cupia. Maanantaina suoritetaan kahdeksan parhaan kesken vastustajien valinnat ja Kobrat (9/2) pääsee valitsemaan ensimmäisenä vastustajansa nelikosta Vilpas (6/5), KTP (6/5), Kouvot (5/5), BC Nokia (6/5). Sen jälkeen valintavuorot menevät järjestyksessä Karhubasket (8/2), Seagulls (7/5) ja Kataja Basket (7/5). Suomen cupin puolivälierät pelataan joulukuun 10. päivä ja Final Four on edessä tammikuun puolivälissä. 

Yhteistyökumppanit