Uutiset & Artikkelit

18.11.2022 13:56
#korisliiga #vilpaslahti
Vilpasvikings.fi

Tervetuloa Salohallin etkoille lauantaina!

Korisliiga palasi vajaan parin viikon pituiselta maajoukkuetauolta keskiviikkona Katajan ja Karhubasketin voitoilla ja Vilppaan osalta liiga jatkuu lauantaina Salohallissa, jolloin se saa vastaansa juuri Kauhajoelle hävinneen Lahti Basketballin. Kahden ottelun voittoputkessa oleva Vilpas pääsee otteluun ykkösmiehistöllään ja yleisölle on tarjolla mielenkiintoista puuhaa, joten hallille kannattaa tulla ajoissa.

Salohallin ovet avautuvat jo kello 16:00 ja ravintola Pelimannissa voi nauttia ennakkotunnelmista virvokkeiden, haastattelujen, tietokilpailun sekä hyvän musiikin parissa. Eli tervetuloa paikalle heti kello 16:00! Otteluisäntänä toimii Finnparttia.

Mitä, missä ja milloin.

Salon Vilpas - Lahti Basketball Salohallissa lauantaina kello 18:00. Illan joukkueet majailevat sarjataulukossa tasapisteissä ja lisäpanosta peliin tuo kilpajuoksu kohti Suomen cupia. Joulukuussa pelattaviin puolivälieriin selviytyy sarjataulukon (23.11.) kahdeksan parasta joukkuetta voittosuhteen perusteella ja cupin avauskierros mennään vanhalla kaavalla eli runkosarjan kärjessä oleva pääsee valitsemaan vastustajansa ensimmäisenä sijoilta 5-8 ja kakkonen tekee valintansa seuraavana. Valinnat suoritetaan maanantaina 28.11. Vilppaan osalta aikarajaan lasketaan Lahti-pelin lisäksi vielä keskiviikon vieraspeli Korihaita vastaan Pohitullissa. Lahdella on jäljellä Vilppaan lisäksi kotiottelu Seagullsia vastaan, sillä keskiviikon Karhubasket-ottelu oli jo toisen kierroksen peli ja sitä ei cupin rankingiin lasketa.

Illan lähtökohdat

Lahti Basketball ei ole ollut alkukaudella onnettaren suosioissa, sillä loukkaantumisia on riittänyt etenkin vahvistusosastolla. Paljon telakalla olleen Trejon Jacobin (10.7/5.3) sopimus päätettiin jo lokakuun lopulla ja liukas takamies Devon Thomas (15.5/4.5 syöttöä) pelasi keskiviikkona vasta kauden neljännen pelinsä. Ykköstykki Michael Ertel II (19.8/3.4) ja Karl Gamble (12.5/6.4) ovat pelanneet kaikki kymmenen ottelua. Jacobin tilalle hankittu Steve Haney (11.9/4.3) on esiintynyt Lahden paidassa neljä kertaa. Suomiosaston tehokkain on ollut Erik Sajantila seitsemän pisteen keskiarvolla.
Lahti palasi maajoukkuetauolta keskiviikkona Kauhajoella ja putosi Karhubasketin kyydistä toisen jakson 14-0 rykäisyyn. Loppunumerot IKH Areenalla olivat 85-68 ja pisteseppona hääri 21 pistettä pussittanut Devon Thomas. Pieti Poikolan LaBa on parhaillaan neljän ottelun tappioputkessa, sillä Kauhajoen lisäksi pisteet ovat jääneet Lapualle (84-81), Pyrinnölle (107-70) ja toistamiseen Karhulle (101-81). Viimeinen voitto on lokakuun 21. päivältä, jolloin BC Nokia kaatui 76-74.

Vilpas on päässyt treenaamaan tauon aikana hyvin. Kaksi peliä sivussa ollut Mikko Koivisto on kokoonpanossa ja susijengin mukana ollut Perttu Blomgren palasi harjoitusvahvuuteen keskiviikkona. Joukkueiden yhteinen liigahistoria on vain 12 ottelun mittainen, koska vieraat esiintyivät ennen nimellä Namika Lahti. Tusinasta Vilpas on voittanut 10 peliä, Lahti Basketball kaksi. Salolaiset ovat viime aikoina kurittaneet kymeenlaaksolaisia, sillä KTP kaatui ennen maajoukkuetaukoa kotkan trillerissä 84-85 ja sitä ennen Kouvot joutui poistumaan Salohallin korijuhlasta lukemin 109-105. Vilppaan kannalta vaarallisinta Lahtea tulee olemaan aktiivisuus hyökkäyslevypalloissa (15.1), joita vieraat ovat napsineet enemmän kuin kukaan muu liigassa. Toisaalta puolustuspään irtopalloissa LaBa on ollut selvästi liigan heikoin (22.1 per peli). Heittoprosenteissa Vilpas on edellä kaikissa kolmessa kategoriassa.

Huomionarvoista

Lahti ei ole ollut kovin vieraskorea, sillä kauden neljästä voitostaan se on ottanut peräti kolme vierasparketilta (Honka, KTP, BC Nokia). Lahtelaisilla on edelleen vihreä valo päällä kolmen pisteen kaaren takana. Se ottaa eniten kolmosia kaikista liigajoukkueista lähes 31 heittoyrityksen keskiarvolla. Onnistumisprosentti on 31.4%.

Kokoonpanot

Vilpas: 0 Pipkins, 1 Goodin, 2 Feazell, 3 Blomgren, 4 Koivisto, 5 Poutiainen, 7 Nenonen, 8 Ahonen, 14 Kärkkäinen, 21 Laine, 53 Crawley.
Lahti: 0 Thomas, 1 Saarijärvi, 2 Ertel, 6 Ventoniemi, 7 Luukkonen, 8 Gamble, 9 Lähdetniemi (GTD50%), 10 Tolonen (GTD50%), 17 Sajantila, 21 Byman, 24 Haney, 47 Waxlax (GTD50%).

Poissaolot

Vilpas: Tampereella U19 matsissa olevat Mäkynen ja Juntunen sekä PeU:n Carroll. 
Lahti: Laitinen, Homanen, epävarmoja Lähdetniemi, Tolonen ja Waxlax.  

Tilastokärjet (pisteet/levyt/syötöt)

Vilpas: Crawley 16.9 / Feazell 8.1 / Blomgren 5.6.
Lahti: Ertel 19.8 / Gamble 6.4 / Saarijärvi 3.3.

Päävalmentajien mietteet

Jussi Savolainen: "Saatiin energinen meininki peleihin ennen maajoukkuetaukoa ja nyt jatketaan siitä. Hyvä siirtymäpelaaminen ja puolustuksen tiiveys ovat avaimia voittoon."

Pieti Poikola: "Tauon jälkeen Karhut tarjoili meille hyvän koulun pelirutiinista. Aloitimme kummassakin päässä asiallisesti, saimme haluamiamme heittoja, mutta hutien sattuessa tekemisen taso lopahti. Nyt meidän pitää pystyä tekemään töitä puolustuksessa koko 40 minuuttia ja pysyä yhtenäisinä. Vilppaalla on paljon lahjakkuutta, kokemusta ja urheilullisuutta. Joukkue on löytänyt itseluottamusta viimeisissä peleissä. Siinä on iso haaste purtavaksi.

Päivän tietokilpailukyssäri
Viimeksi kysyttiin, kuka on ainoa KTP:n pelaaja, joka on valittu vuoden ulkomaalaisvahvistukseksi kauden päätösjuhlassa. Vastaus oli Jerald Fields kaudella 2006-2007. Tällä kertaa kysytään samaa Salosta eli ketkä Vilppaan ulkomaalaisista on valittu vuoden ulkomaalaispelaajiksi vuodesta 1997 lähtien?  

 

Otteluisäntänä

 

Liput ennakkoon

Yhteistyökumppanit