Uutiset & Artikkelit

02.11.2022 19:00
#korisliiga #vilpaskouvot
Vilpasvikings.fi

KeyShawn Feazell liekeissä Salohallissa

Paljon voi muuttua neljässä päivässä. Perjantaina Vilpas vieraili Espoossa Hongan vieraana täydellisessä ohipelissä ja hävisi vaatimattoman esityksen jälkeen liigajumbolle kymmenellä pisteellä. Tiistaina viikingit kohtasivat Salohallissa liigakolmosena olleen Kouvolan Kouvot ja otti uudella ilmeellä jatkoaikavoiton 109-105 (48-49). Salohallin sankariksi nousi kauden parhaan pelinsä pelannut KeyShawn Feazell. Toivotaan, että joukkueen vire säilyy samana perjantaina Kotkan Karhuvuoressa.

Kouvot saapui Saloon varsin erikoisella kokoonpanolla, sillä laadukkaan ulkomaalaisnelikon lisäksi Jyri Lehtosen rosterista löytyi sunnuntaina I divisioonaa vetänyt nelikko Veeti Helakorpi, Aarni Korkiatupa, Daniel Rantapaju ja Teemu Kristeri sekä "yli-ikäinen" Emil Uotila. Sivussa oli yhä kotimainen kärkinelikko Pöllä, Toikkanen, Mäntynen sekä Permanto.

- Uskomatonta, että joka ilta väännetään kuudella pelaajalla voitosta. Tänäänkin oli hyvä mahdollisuus voittaa, mutta teimme viimeisten kahden minuutin aikana sellaisia rookie-virheitä, ihmetteli Jyri Lehtonen pressissä.

Kouvolan tunnelin päässä siintää kuitenkin valoa, sillä kaksoistornit Pöllä-Toikkanen ovat tekemässä paluuta parketille näillä näkymin maajoukkuetauon jälkeen. Ison kaksikon paluu aiheuttaa lisäpohdittavaa Kouvojen johdolle, sillä Wayne Martinin jatko Kouvoissa on vielä pilvien peitossa. Joukkue on rakennettu kahden kotimaisen ison miehen ympärille ja vaikka Martin on laadukas pelaaja, mahtuuko rosteriin jatkossa kolmea vitospaikan pelaajaa. 

Vaikka Kouvojen kotimaisten tehot jäivät seitsemään pisteeseen, vauhdikkaat ulkomaalaiset olivat maineensa veroisia. Etenkin Deshon Taylor esitteli Salohallin 931 katsojalle sellainen shown, että oksat pois. Avauskympillä (24-21) syntyi kahdeksan pinnaa, toisella (24-28) seitsemän, kolmannella (23-22) kuusi ja neljännellä (23-23) peräti 17. Kun siihen lisätään jatkoerän yhdeksän pojoa, kokonaissaalis nousi 47 pisteeseen. Samaan pystyi Okko Järvi kaksi vuotta sitten ja sitä ennen täytyy mennä kauas kauteen 2013-2014, jolloin Lapuan Kyle Fogg takoi huimat 51 pinnaa Kauhajoen naruihin. Komean pistesaaliin lisäksi liukas Taylor noukki kuusi levypalloa, antoi neljä syöttöä ja riisti pallon viidesti. Siinä ei seitsemän menetystä enää paina hirveästi. Viimeksi Taylor rokotti Kobria 38 pinnalla, joten mikäli esitykset jatkuvat tällaisina, Korisliigan korikuningasta on turha etsiä muualta.

 

Kouvojen Deshon Taylor oli illan pistekuningas! (Kuva: Ville Vuorinen)

 

Urheilullinen Quan Jackson heitti 22 pistettä ja virkaveli Feazelliä vastaan vahvasti vääntänyt Wayne Martin 20. Ainoastaan monipuolinen Austin Butler (9/9) jäi normaalia pienempiin numeroihin. Muut: Emil Uotila 4/5, Aarni Korkiatupa 3/4.

Vilpas joutui peliin ilman sairaana ollutta Mikko Koivistoa eikä kapteenia nähdä myöskään perjantain kokoonpanossa Kotkassa. 
Vaikka Kouvot joutui peliin edelleen varamiehisenä, se ei ota mitään pois Vilppaan voitosta. Viikinkien esitys oli energinen ja sydäntä löytyi aivan eri tavalla kuin kauden aiemmissa otteluissa. Ilahduttavaa oli myös Salohallin hurja kotijoukkueen kannustus loppuhetkillä. Nyt tarjottiin viihdettä koko rahan edestä.

- Tosi ylpeä jätkistä ja erityisesti siitä, ettei luovutettu vaikeilla hetkillä. Tultiin hyvällä ilmeellä paikalle ja pidettiin tempoa yllä. Hienoa, että kaikki ulkomaalaispelaajat onnistuivat ensimmäistä kertaa samassa pelissä, iloitsi päävalmentaja Jussi Savolainen.

 

Vilppaan Jalon Pipkins pelasi kauden parhaan ottelunsa, viimeistellen 21 pistettä. (Kuva: Ville Vuorinen)

 

Salohallin suurin huudattaja oli 206-senttinen KeyShawn Feazell (28/11, +38), jolla on seitsemän metrin pituiset kädet ja niitä Mississipin mies myös käytti. Seitsemän ilmavaa donkkia ja kuusi upeaa blokkia takasivat, että otteluisäntä Astrum Auton palkintokassi matkasi Feazellin kämpille.

Espoossa nilkkaansa pyöräyttänyt Isaiah Crawley (23/8) heitti vain kolmesti ohi ja takakentän miehistä Jalon Pipkins (21/3) piti Vilpasta mukana avauspuoliajalla, Quentin Goodin (21/4/7 syöttöä) lämpeni jälkimmäisellä puolikkaalla. Etenkin Goodinin jatkoajan kolmonen (105-97) oli hyvinkin ratkaiseva. Muut: Perttu Blomgren 9/4/5 syöttöä, Juho Nenonen 3/1, Roope Ahonen 3/1, Niilo Kärkkäinen 1/0, Riku Laine 0/1.

 

Quentin Goodin oli yksi illan onnistujista ja teki samalla debyyttinsä Salohallissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

 

Ennen ottelua Vilpas muisti Salohallin pitkäikäistä vahtimestaria Jarmo Rannikkoa, joka on jäämässä ansaituille eläkepäiville. Kiitokset Jambo! Vilppaan viikon toinen ottelu suuntautuu perjantaina Kotkaan, kun joukkueet kohtaavat Steveco Areenalla kello 18:30. Sen jälkeen alkaa maajoukkuetauko ja Vilppaasta 16 pelaajan rinkiin valittiin Perttu Blomgren. Päävalmentaja Lassi Tuovi kelpuutti Korisliigasta ryhmään myös Karhubasketin Henri Kantosen ja Daniel Dolencin sekä Seagullsin Okko Järven. Hienoa, että seulan läpäisi myös -Saksan Tubingenissä hyvää kautta pelaava Aatu Kivimäki.  

Yhteistyökumppanit