Uutiset & Artikkelit

03.11.2022 18:35
#vilpasvikings #ktpvilpas
Vilpasvikings.fi

Kaatuuko sarjakakkonen KTP Karhuvuoressa?

 
Korisliiga jää vajaan parin viikon pituiselle maajoukkuetauolle viikonlopun jälkeen ja Vilppaan viimeinen rutistus on edessä perjantaina Kotkan Karhuvuoressa. Salolaiset pääsevät illan kamppailuun voitokkaana, sillä tiistaina viikingit kaatoivat kotonaan Kouvot jatkoajan jälkeen 109-105. KTP Basket joutuu peliin yhden päivän lyhyemmällä valmistautumisella. Se vieraili keskiviikkona Lapualla ja kärkipelissä Kobrat oli parempi 63-60. Vilppaan lopullinen kokoonpano ratkeaa vasta perjantain aamutreenien jälkeen. Varmaa on, että kapteeni Mikko Koivisto on edelleen sivussa.

Mitä, missä ja milloin.

KTP Basket - Salon Vilpas Karhuvuoren Steveco Areenalla perjantaina kello 18:30. Legendaarinen korispyhättö sai viime viikolla lisää väriä seinälle, kun SM-koripalloilun meritoituneimman päävalmentajan Kari Liimon paita nostettiin urheilutalon kattoon. Liimo luotsasi KTP:n neljä kertaa Suomen mestaruuteen ja istui 26 pelikauden aikana huimat 914 ottelua päävalmentajana SM-sarjassa. Jälkionnittelut legendalle vielä täältä Salosta.

KTP Basket on aloittanut kauden mallikkaasti ja se on tasaisen Korisliigan kakkosena voittosuhteella 5/3. Neljästä kotiottelusta on kasassa kolme voittoa (Kataja +14, BC Nokia +18, Pyrintö +15) ja yksi tappio (Lahti -18). 

Vilppaan vieraspelaaminen (0/4) on ollut sarjapisteiden valossa vaikeaa, mutta tosiasiassa ainoastaan Espoon vierailu ei kestä päivänvaloa. Lapualla, Kauhajoella ja Joensuussa taisteltiin voitosta lähes loppuun saakka. Olisiko nyt avausvoiton aika?

Illan lähtökohdat

KTP Basket palasi keskiviikkona myöhään Lapualta kirvelevä 63-60 tappio niskassaan. Se aloitti hyvin ja johti parhaimmillaan 15 pisteellä, mutta kolme viimeistä jaksoa kirjattiin Danny Pippenin (27/15) johdolla Kobrille 52-36. Kotkan pirteimmästä esityksestä Pohjanmaalla vastasi Joonas Timonen (11/3).

- Ei saatu omaa hyökkäyspeliä käyntiin vastustajan vaihtavaa puolustusta vastaan ja pelaaminen meni liikaa kaarella pompotteluksi, harmitteli päävalmentaja Roope Mäkelä.

Kotka tykkää juosta ja se vaatii hyvää levypallopelaamista omassa päässä. Juuri levypallopelaaminen onkin ollut Vilppaan ongelma menetysten ohella, sillä salolaiset ovat liigan heikoin levyrijoukkue 35.4 irtopallon keskiarvolla. Kotkan vahvuus alkukaudella on ollut pallosta huolehtimisessa (10.1 menetystä per peli), heikkous puolestaan vähäisessä syöttömäärässä (13.9). 
Mäkelällä on käytössä neljä hyvää ja rosteriin sopivaa ulkomaalaisvahvistusta. Takamies Brandon Sly (12.1/2.9/5.4 syöttöä) pitää hyvää huolta pallosta, laiturit Brandon Tabb (17.4/4.1) ja Roydell Brown (15.8/8.0) tekevät laadukasta työtä illasta iltaan ja Jordan Giles (13.6/5.3) painii lähempänä koria yhdessä kotimaisten isojen miesten Juho-Matti Henttonen (2.1/1.8) ja Mubashar Ali (11.3/6.8) kanssa. Karhuvuoren yleisö on ottanut ilolla vastaan Kouvolasta palanneen ja hienoa kautta pelaavan Vili Nymanin (12.1/4.6).

Vilpas oli vaisun Espoon vierailun jälkeen kuin eri joukkue tiistaina Kouvoja vastaan ja toivottavasti energinen ja taisteleva esitys jatkuu myös Kymijoen alajuoksulla. Viimeksi koko amerikkalaisnelikko Feazell, Crawley, Pipkins ja Goodin onnistui mainiosti ja jokainen jäsen teki yli 20 pistettä. Jos sama tahti jatkuu perjantaina, vierasvoitto ei olisi yllätys. 

Huomionarvoista

Karhuvuoressa kohtaa Korisliigan kaksi tarkinta kahden pisteen heittojoukkuetta, sillä Kotka on upottanut kakkosensa 56.3% tarkkuudella ja Vilpas on osunut 55.6%. Eniten kakkosia ottavat Roydell Brown (10.5/57.1%) ja KeyShawn Feazell (9.8/64.1%).
Kaaren takana on menty tasatahdissa 33.3%. Historian saatossa KTP on ollut niukasti niskan päällä voitoin 42-39.

Kokoonpanot

KTP Basket: 2 Sly, 3 Tabb, 5 Timonen, 10 Nyman, 17 Henttonen, 20 Mykrä (GTD75%), 21 Ali, 22 Brown, 23 Giles, 44 Lehtoranta.
Vilpas: 0 Pipkins, 1 Goodin, 2 Feazell, 3 Blomgren, 5 Poutiainen, 7 Nenonen, 8 Ahonen (GTD75%), 14 Kärkkäinen, 21 Laine, Carroll (GTD25%), 53 Crawley (GTD75%).

Poissaolot

KTP Basket: Kuukkanen, epävarma Mykrä.
Vilpas: Koivisto, epävarmoja Ahonen, Carroll, Crawley.

Tilastokärjet (pisteet/levyt/syötöt)

KTP Basket: Tabb 17.4 / Brown 8.0 / Sly 5.4.
Vilpas: Crawley 17.0 / Feazell 7.8 / Blomgren 5.9.

Päävalmentajien mietteet

Roope Mäkelä: "Salon kohdalla ei kannata katsella sarjasijoituksia. Joukkueessa on reilusti taitoa ja urheilullisuutta. Meidän pitää parantaa levypallopeliä, joka mahdollistaisi nopeamman pelin. Viimeinen peli ennen taukoa. Tauko tulee hyvään paikkaan, moni pelaa tällä hetkellä puolikuntoisena ja tarvitsisi lepoa."

Jussi Savolainen: "Taistelumielellä Kotkaan kohtaamaan sarjakakkonen KTP. Meidän siirtymäpuolustuksen ja levypallopelaamisen täytyy olla korkealla tasolla laadukasta kotijoukkuetta vastaan."

Päivän tietokilpailukyssäri

Viimeksi kysyttiin, millä seuralla on eniten Suomen mestaruuksia keväästä 2000 lähtien ja oikea vastaus on Espoon Honka (5). Pantteripatsas on löytänyt kodin Kauhajoelta ja Tampereelta kolmesti. Nyt kysytään, kuka on ainoa KTP:n pelaaja, joka on valittu vuoden ulkomaalaisvahvistukseksi kauden päätösjuhlassa? Kategorian ensimmäinen valinta (Kurk Lee) tehtiin keväällä 1997. 

Yhteistyökumppanit