Uutiset & Artikkelit

25.11.2022 16:28
#korisliiga #nokiavilpas
Vilpasvikings.fi

Jatkuuko Vilppaan voittoputki Nokialla?

Vilppaan viikon toinen vieraspeli suuntautuu lauantaina Nokialle, jossa vastaan asettuu keskiviikkona murskatappion Kobrille kokenut BC Nokia. Varmaa on, että Greg Gibson ei ole treeneissä säästellyt palautteen määrää ja lauantaina Vilpas saa vastaansa ärsytetyn kotijoukkueen. Vilpas lähtee Pirkanmaalle samalla kokoonpanolla, millä haettiin Uudestakaupungista kauden kuudes voitto.

Salon Tilausmatkojen bussi pysähtyy edelleen vanhan ja raihnaisen palloiluhallin pihalle, sillä Nokian uuden peliareenan kohdalta on vasta pintatyöt aloitettu. Vanhasta hallista kivenheiton päähän nousevan uuden palloiluhallin on määrä valmistua syksyllä 2024. Hyvää kannattaa silti odottaa. 

Mitä, missä ja milloin.

BC Nokia - Salon Vilpas lauantaina kello 18:00 Kankaantaankadulla. Neljän ottelun voittoputkessa oleva Vilpas on noussut sarjataulukon viitoseksi voittosuhteella 6/5 ja vierasvoittoja on kaksi peräkkäistä (KTP, Korihait). Kahdeksantena (5/6) olevan kotijoukkueen alkukausi on ollut erikoinen, sillä lokakuun alun avausvoittonsa (Seagulls 76-70) jälkeen Greg Gibsonin miehistö on hävinnyt kaikki viisi kotimatsiaan. Kouvoilta tuli takkiin -28, Lahdelta -2, Katajalta -8, Karhubasketilta -10 ja viimeksi Kobrat antoi isän kädestä lukemin 62-100. Eli leikkisästi ajatellen Näätien kannattaisi anoa lupaa pelata kaikki ottelunsa vieraskentillä, joista saldo on 4/1. 

Illan lähtökohdat

BC Nokia on liigan toiseksi heikoin korintekojoukkue (73.9) ja kotona se on tehnyt vain 71 pistettä per ottelu. Jos kotijoukkue jätetään lauantainakin näihin pisteisiin, Vilpas on vahvoilla. Viikingit olivat pitkään eniten menetyksiä kerännyt joukkue Korisliigassa, mutta nyt sitä kunniaa pitää hallussaan BC Nokia (16.4).

Nokian vahvuuksiin ei kuulu myöskään hyökkäyslevypallot (10.4, heikoin koko liigassa) ja heittotarkkuus kaaren takaa (28.6%) on huonompi kuin muilla. Eli ohiheittojen jälkeen salolaisilla on mahdollisuus iskeä puolustuslevypallojen jälkeen vauhdilla Nokian korille. 

BC Nokia on tehnyt kovia liikkeitä viime aikoina. Se purki yhdeksän ottelun jälkeen sopimuksen Xavier Fordin (12/5) kanssa ja uusi mies 198-senttinen Malik Benlevi (10.5/5.0) on esiintynyt kahdesti näätäpaidassa. Samassa rytäkässä viime kaudelta tuttu Tevaun Kokko palasi Nokian treenivahvuuteen Latviasta, jossa takamies pelasi alkukaudella neljä ottelua BK Ogressa. Vaihdoksia tapahtui myös I divisioona B:ssä pelaavan BC Nokia Akatemiassa. Joshua Wilchcombe sai tehdä tilaa Ryan Battelle ja hän voi edustaa ikänsä puolesta myös Nokian liigamiehistöä tarvittaessa. Batte on aloittanut uransa divarissa 30.5 pisteen keskiarvolla.

Joukkueiden välinen liigahistoria on 27 ottelun mittainen ja niistä Vilpas on voittanut 19. Kolme vuotta sitten keskeytyneellä koronakaudella Vilpas voitti kaikki kolme keskinäistä ottelua, mutta toissa kaudella Nokia oli parempi kotonaan 84-66 ja Vilpas Salohallissa 77-62. Viime kaudella BC Nokia oli vaikea vastus salolaisille, sillä molemmat ottelut päättyivät näätävoittoon. Nokialla 100-97, Salossa 81-87.

Huomionarvoista

Kauden ensimmäinen kohtaaminen Salohallissa päättyi Nokian voittoon 65-72, joten on tärkeää muistaa keskinäisten kohtaamisten korierot. Eli Vilppaan pitäisi voittaa kahdeksalla pisteellä, jotta se olisi BC Nokian edellä keskinäisessä vertailussa. Ne voivat olla tärkeitä pisteitä taistelussa ylempään jatkosarjaan.

Kokoonpanot

BC Nokia: 1 Callandret, 2 Benlevi, 4 Lehto, 5 Herndon, 11 Laihonen, 17 Mattila, 30 Stove, 41 Sauramo, 95 Peltonen.
Vilpas: 0 Pipkins, 1 Goodin, 2 Feazell, 3 Blomgren, 4 Koivisto, 7 Nenonen, 8 Ahonen, 14 Kärkkäinen, 21 Laine, 53 Crawley.

Poissaolot

BC Nokia: Hugo Boman.
Vilpas: Tyrell Carroll, Patrik Poutiainen, Tuukka Juntunen, Onni Mäkynen, koska PeU Basket kohtaa sunnuntaina kotonaan MuKin kello 17:00.

Tilastokärjet (pisteet/levyt/syötöt)

BC Nokia: Stove 18.2 / Herndon 7.3 / Mattila 4.0.
Vilpas: Crawley 17.8 / Feazell 8.0 / Blomgren 4.9.

Päävalmentajien mietteet

Greg Gibson: "Jokaisen on syytä katsoa peiliin keskiviikon pelin jälkeen. Nyt ei ole mitään syytä tulla paikalle ilman keskittymistä. Vastassa on joukkue, joka on alkanut pelaamaan paljon paremmin."

Jussi Savolainen: "Viikon toinen vieraspeli fyysisesti pelaavaa Nokiaa vastaan, joten meidän pelikovuus ja puolustuksen intensiteetti pitää olla kohdallaan."

Päivän tietokilpailukyssäri

Viimeksi kysyttiin, kuka oli Korihaiden paras pistemies viime kaudella 2021-2022 ja oikea vastaus on Mitchell Smith. Uusi kysymys koskee BC Nokian viime kauden levyrikuningas Arnaldo Toroa, jolle jäi kouriin peräti 17 irtopalloa per peli. Missä puertoricolainen  koripalloilee tällä hetkellä?

Yhteistyökumppanit