Uutiset & Artikkelit

14.03.2022 08:05
Vilpasvikings.fi

Vilppaalle viides voitto putkeen

Kun kulkee niin kulkee. Vilpas on pelannut ylemmässä jatkosarjassa nyt kerran jokaista joukkuetta vastaan ja kasassa on viisi voittoa viidestä ottelusta. Niistä viimeisin irtosi Salohallissa Tampereen Pyrinnöstä koriluvuin 99-90 (50-41) ja viikingit jatkavat sarjataulukon kolmantena saldolla 17/10. Kakkossija jäi haaveeksi, kun Kouvot kaatoi kotonaan Karhubasketin 80-77.

Molemmat jatkosarjat ovat nyt puolivälissä ja ylemmässä saatiin pientä pesäeroa joukkueiden välille. Karhubasket jatkaa tappiostaan huolimatta kohti pudotuspelien kotietua loppuun saakka. Se voi varmistaa ykköspaikkansa jo keskiviikkona, jolloin Vilpas matkustaa Kauhajoelle. Kouvot on sarjataulukon kakkosena 18 voitolla, Vilpas kolmantena (17) ja KTP Basket neljäntenä (16). Viiden ottelun tappioputkessa oleva Seagulls on pudonnut viidenneksi (15) ja se on yhden voiton edellä Pyrintöä. 
Alemmassa jatkosarjassa BC Nokia vahvisti seitsemättä sijaansa hakemalla 81-92 vierasvoiton Joensuusta. Tappio pudotti joensuulaiset pudotuspeliviivan väärälle puolelle ja kahdeksanneksi nousi Lapuan Kobrat.

Vilpas oli hävinnyt kauden molemmat ottelunsa Pyrinnölle, mutta nyt ottelu oli hanskassa kolmatta jaksoa (23-25) lukuunottamatta. Avauskymppi merkittiin kotijoukkueelle 27-23 ja jakson hahmo oli Toiviaisen "varajenkki" William Loyd, joka viimeisteli neljä koria putkeen kylmän viileästi.
Vilpas esitti parastaan toisen kympin ensimmäiset viisi minuuttia ja karkasi 14-0 runillaan jo 17 pisteen johtoon 42-25. Pyrintö sai kuitenkin kasattua rivinsä toisella vitosella ja kavensi puoliaikatilanteeksi 50-41 Devante Fosterin viime sekunnin tip-inillä. Vilppaan heittopeli oli luokkaa parempaa, sillä kakkoset upposivat 73.7% ja kolmoskaarelta se teki 15 pistettä Pyrintöä enemmän. Kotijoukkueen takamiehet ruokkivat Bryan Griffiniä maukkailla passeilla ja "BG" keräsi taukoon mennessä komeat lukemat 18/5. Mikko Koiviston käsi kävi kuumana kolmoskaarella.

 

Kapteeni Koivisto oli lauantaina niin sanotusti kaikkialla 18/4/7 syöttöä. (Kuva: Ville Vuorinen)

 

Kolmas jakso oli niukasti Pyrinnön ja suurin ansio siitä menee David Gonzalvezille, joka heitti neljänneksellä 11 pinnaa. Brian Fobbs nappasi jo neljännen virheensä ja seurasi puolet kympistä penkin puolelta. Viimeiselle jaksolle mentiin numeroista 73-66 ja sekavasti viheltänyt tuomarikolmikko sai kuulla kunniansa useaan otteeseen 788 katsojan edessä. Päätöskymppi oli taas Vilppaan hallintaa ja ratkaisevat niitit upotti kaarelta Juho Nenonen (11/2).
- Intensiivinen peli ja rasitus tuntui jaloissa. Saatiin pidettyä pakka kasassa ja meiltä kypsää tekemistä. Pallo liikkui kivasti ja jaettiin 31 syöttöä, pohti Nenonen.
Syöttömäärä olikin komea ja ne jakaantuivat kuuden miehen kesken. Perttu Blomgren (13/3/8 syöttöä) löysi Griffinin rullaukset useaan otteeseen ja Trey Niemi (3/1/7 syöttöä) jatkoi hyviä otteitaan. Donkkimestari Bryan Griffin teki mahtilukemat 31/10 ja iski kuusi ilmavaa donkkia Pyrinnön koriin. 
Kotijoukkueen tärkein palanen oli kuitenkin loisto-ottelun pelannut Mikko Koivisto (18/4/7 syöttöä), jonka silkinpehmeää heittoa ei koskaan kyllästy ihastelemaan. Koivisto osaa tulla skriinien takaa aina oikea-aikaisesti ja sen jälkeen heiton estäminen on vaikeaa. Koivarin kymmenestä kolmosesta upposi puolet ja Griffinin rullaukset löytyivät mukavasti.
- Griffin oli hyvä, mutta pelin tärkein pelaaja oli Mikko Koivisto. Mikon painovoima veti niin monta puolustajaa itseensä ja muut jäivät vapaiksi. Emme olleet tarpeeksi fiksuja Koivistoa vastaan, huomioi myös Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen.
William Loydille (14/3) on pakko nostaa hattua. Mies on raatanut yhdeksän päivän sisällä kuusi peliä ja sunnuntaina sitkeä laituri johdatti PeU Basketin jatkoaikavoittoon Jyväskylän Weikoista. Jalat eivät enää toimineet loppuhetkillä ja se on ymmärrettävää.
Virhevaikeuksiin joutunut Brian Fobbs kasasi tehot 9/4 ja Onni Mäkynen huilautti isoja vajaan viiden minuutin ajan. Jeremiah Wood, Roope Ahonen, Riku Laine, Niilo Kärkkäinen ja Marcus Lovett Jr olivat edelleen sivussa. Toiveita on, että keskiviikkona Kauhajoelle saadaan ryhmästä ainakin joku mukaan.
- Pirkanmaan joukkueet ovat olleet meille haastavia eikä tänäänkään ollut helppoa. Päästettiin vastustaja lähelle, mutta hoidettiin peli kotiin. Hyökkäyspään pelikirjaa on supistettu ja pelaamiseen on saatu tietynlainen maltti, kiitteli Toiviainen omiaan.

 

 

Otteluisäntä Stremet Oy palkitsi Pyrinnöstä kokeneen Gonzalvezin (26/3) ja muut onnistujat löytyivät kolmikosta Ike Smith (25/9), Devante Foster (19/8), Emanual Shepherd (11/3).
- Vilpas oli parempi ja pelaa tällä line-upilla liikkuvaa ja monipuolista peliä ja heillä on palloskriineissä Griffinin kaltainen rullaaja, totesi Sopanen. 
Vilppaan tuleva viikko pitää sisällään kaksi peliä. Keskiviikkona on edessä bussimatka Kauhajoelle ja perjantaina sarjakakkonen Kouvot saapuu Salohalliin. Tällä kertaa ilman Amir Hintonia, jonka sopimus päätettiin viikonloppuna.

Yhteistyökumppanit