Uutiset & Artikkelit

10.03.2022 16:42
Vilpasvikings.fi

KTP vei levypallot, Vilpas sarjapisteet

Vilpas porskuttaa puhtaalla pelillä Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa. Neljäs voitto putkeen irtosi KTP Basketista luvuin 85-76 (43-38) ja edelleen vahvasti vajaamiehisenä. Keskiviikon voitolla viikingit nousivat sarjataulukon kolmanneksi ja kakkossija on yhden voiton päässä. Siihen harva uskoi vielä kuukausi sitten. Tällä kertaa tahtipuikkoa heilutti takamiehen tontille pelaajapulassa siirretty Brian Fobbs.

Päävalmentaja Sami Toiviainen ei lakkaa ihmettelemästä joukkueen venymiskykyä. Takamiesosastolla Marcus Lovett Jr ja Roope Ahonen istuivat edelleen verkkareissa kannustusjoukoissa, samoin ykkössentteri Jeremiah Wood sekä Niilo Kärkkäinen ja keskiviikkona joukkoon liittyi myös Riku Laine kahdella testiviivalla.
Onkin ollut hienoa seurata, miten muut ovat ottaneet ruutua ja tehneet Vilppaasta liigan kuumimman joukkueen. Alkukaudesta vähille minuuteille jäänyt Trey Niemi (10/2) oli toista kertaa aloitusviisikossa ja pelasi jälleen hienon ottelun. Kauhajokea vastaan pienoinen jännitys vielä paistoi läpi, mutta keskiviikkona esitys oli rauhallisempi ja heittokin upposi mukavasti. Toiviainen teki pointtipulassa toista kertaa laituri Brian Fobbsista vt. takamiehen ja energinen "Fabio" pokkasi otteluisäntä Salon Seudun Sanomien palkintokassin kentän korkeimmalla pistesaalilla 22/2/6 syöttöä. 
William Loydin kylmänviileää asennetta on ilo katsella. Peu Basketissa päätyökseen pelaava Loyd (9/1) tekee pakkipäässä kovaa duunia ja iski Kotkan päätyyn kolme donkkia. Koronasta toipunut Perttu Blomgren (10/3/4 syöttöä) teki paluun rosteriin ja toi helpotusta pelinjohtoon.

 

Perttu Blomgren teki paluun rosteriin koronan jäljiltä. (Kuva: Ville Vuorinen)


Eniten isoista poissaoloista on hyötynyt sisämies Bryan Griffin. "BG" kuritti Kotkaa viidellä komealla donkilla ja yhteispeli takamiesten kanssa sujuu peli peliltä paremmin. Ulottuva Griffin iski 16 pistettä ja kaapi pitkiin käsiinsä 16 levypalloa, joista viisi hyökkäyskorilta.
- Griffinillä on iso rooli tällä hetkellä meidän palloskriinihyökkäyksessä. Hän menee niin kovaa kohti koria ja sitoo aika monta pelaajaa. Se avaa meille paljon. Bryanin rooli on kasvanut Woodin ollessa sivussa ja hän on monessa asiassa yksi sarjan parhaista pelaajista, kiitteli Toiviainen.
Juho Nenonen (16/4) pääsi mielipuuhaansa eli kolmoskaarelta heitot upposivat 3/5 ja pystypaini Kotkan Remu Raitasen kanssa jatkui läpi ottelun. Siksi Kauhajokea vastaan liekissä olleen Mikko Koiviston (2/2/4 syöttöä) ohiheittopäivä (1/10) ei satuttanut. 
- Koivistolta miehekäs esitys, sillä ennen peliä ei ollut varmaa pystyykö Mikko pelaamaan ollenkaan kovassa vatsataudissa. En olisi missään nimessä uskonut, että olisimme 4/4 jatkosarjassa, koska pelaajia on tippunut matkan varrella eri syistä. Ihmetellä täytyy, mitä kaikkea tästä joukkueesta löytyy. Kauneuspisteitä ei jaeta, mutta yksinkertainen on kaunista, totesi päävalmentaja.

 

Brian "Fabio" Fobbs pokkasi otteluisäntä Salon Seudun Sanomien palkintokassin kentän korkeimmalla pistesaalilla 22/2/6 syöttöä. (Kuva: Ville Vuorinen)

 

Kotkan vahvuus koko kauden on ollut levypallopelaaminen ja se tuli todistetuksi myös Salohallissa. Vieraat juhlivat levypalloissa 33-46 ja esitys oli tyly etenkin hyökkäyspäässä, josta se kävi noukkimassa hurjat 25 irtopalloa.  Vilppaan onneksi osumatarkkuus kakkospalloissa ei noussut korkeaksi ja KTP vei pisteet hyökkäysriboista vain 15-19. Toisaalta kolmoskaaren heittohyvä oli jäänyt bussiin. Kolme osumaa 25 yrityksestä ei ole paljon. 
Ykkösmies levyriosastolla oli toisella kympillä nilkkaansa loukannut Urald King (12/13), jonka käsiin jäi kahdeksan hyökkäyslevyriä. SSS palkitsi vieraista Roydell Brownin (21/5) ja kolmas kova oli Remu Raitanen (19/7), jolta nähtiin päätösjaksolla erikoinen temppu. Susijengin laituri missasi molemmat vapaaheittonsa! Viimeksi Kotkassa Vilpasta 30 pinnalla kurittanut Jahvon Blair jäi yhdeksään pisteeseen (kolmoset 1/9) eikä virhevaikeuksissa olleesta Flenard Whitfieldistä (3/5) ollut mitään apua 1255 katsojan edessä.
- Koiviston puolustuksessa onnistuttiin hyvin, mutta heittopeli oli tänään luokatonta. Pöytäkirja on vähän samanlainen kuin alkukaudesta eli voitetaan levypallot mutta heitetään huonosti. Sanoin jätkille pelin jälkeen, että jos näin paljon taistellaan ja hävitään niin ei voi mitään. Koko kauden kuva on ollut, että on sitten voitettu tai hävitty, jätkillä on sydäntä. Taistelun puutteesta jätkiä ei voi syyttää, arvioi Roope Mäkelä.

Vilppaan kotiputki jatkuu vielä lauantaina, jolloin Tampereen Pyrintö tulee kylään jo kello 14:00. Mikäli Vilpas voittaa ja Kouvot häviää Kauhajoelle, viikingit nousevat jo kakkossijalle. Sitä ei vielä alkuvuodesta oikein voinut kuvitella...

Yhteistyökumppanit