Uutiset & Artikkelit

04.03.2022 16:11
Vilpasvikings.fi

Kovia poissaoloja Salohallin parketilla lauantaina

Ensiksi faktatietoa lauantaista. Karhu kuuluu Suomessa tiukasti suojeltuihin lajeihin ja sen metsästys alkaa 20. elokuuta. Karhua ei saa ajaa pesästä eikä ampua pesältä. Myöskään ravintoon liittyvää houkutinta ei saa käyttää. Naaras ja sen alle vuoden ikäiset pennut ovat aina rauhoitettuja.
Lauantaina Salohallin yleisö pääsee tutustumaan hieman erilaiseen karhukantaan, sillä kyseinen lauma asustaa Pohjanmaalla, pukeutuu mielellään oranssiin ja osaa pelata pirullisen hyvin koripalloa.

 

Kello 16:00 alkavan kamppailun konsepti on varsin selvä - molemmilla on puutteita kokoonpanossa ja normaalia roolitusta voidaan joutua muuttamaan. Karhubasket hakee revanssia syksyn tappiolliselle Salon vierailulle ja vahvasti vajaamiehinen Vilpas pistää kampoihin minkä pystyy. Let´s go!

Vaikka virallinen karhun metsästyskausi päättyi jo lokakuun lopussa, Pohjanmaan oranssikarvainen alalaji on yleistä riistaa liigajoukkueille toukokuulle asti. 
Kaatohommat ovat tosin olleet normaalia vaikeampia tällä kaudella ja siihen ovat pystyneet vain Seagulls ja Vilpas kotikentillään. Koska kauhajokiset karhut lähtevät kotipesästään jo aamupäivällä, senkin puolesta kaatolupa on kunnossa, etenkin kun joukkue on erittäin vahvasti urospuolinen. Ravintohoukutinta ei tarvita, sillä otsot syövät jo matkalla Saloon ja nauttivat ilta-aterian vasta pelin jälkeen Salohallilla Maran keittiön maittavista antimista.

Asiaan. Susijengin menestyksekäs MM-karsintaviikko on takana ja paluu Korisliigaan edessä. Osa joukkueista kärsii edelleen väen vähyydestä eivätkä sairaushuolet tunnu hellittävän Vilppaankaan leirissä. Vaikka on koronaa ja on muita pelaamista estäviä vammoja, vastoinkäymiset eivät saa vaikuttaa asenteeseen. Siitä saatiin hyvät esimerkit maajoukkuetaukoa edeltävältä viikolta. Kouvolasta haettiin voitto ilman Jeremiah Woodia ja Niilo Kärkkäistä ja Seagulls kaatui Kisahallissa ilman Woodia, Kärkkäistä, Lovettia ja Lainetta. Toivottavasti hurmokselle saadaan jatkoa huomenna.

Mitä: 
Sarjataulukon neljäntenä oleva Vilpas (14/10) kohtaa kauhajokiset (22/2) kolmatta kertaa tällä kaudella ja voitot ovat tasan 1-1. Karhubasket oli lokakuussa parempi kotonaan 99-85, Vilpas kuittasi velat joulukuisessa Salohallissa 76-65. Salohallissa kohtaa kaksi liigan kuuminta joukkuetta. Karhubasket on voittanut 11 peliä putkeen ja hävinnyt viimeksi juuri Salossa joulukuun 4. päivä. Vilppaalla on viidestä viimeisestä ottelusta tilillä yksi tappio, BC Nokialle kotonaan 81-87. Voitot on otettu Kotkasta, Loimaasta, Kouvoista ja Seagullsista. Historian aikana joukkueet ovat kohdanneet liigatasolla 66 kertaa ja niistä 39 on päättynyt kauhajokisten voittoon.

Missä ja milloin: 
Salohalli, Pormestarinkadun päässä lauantaina kello 16:00 ja vihdoin ilman yleisörajoituksia! Lisää tunnelmaa halliin tuo  bussilastillinen oranssipaitaisia ja taatusti äänekkäitä pohjalaisia. Pidetään me salolaiset huoli siitä, että Karhufanit eivät pääse isännäksi äänentasossa. Pelimannin ravintola on auki normaalisti ja Salohallin ovet avautuvat kello 14:30. Kausikortit ovat voimassa normaalisti ja ennakkolippuja voi ostaa etukäteen osoitteesta lippu.fi.

Lauantain asetelma: 
Tällä kertaa illan otteluun lähdetään erikoisesta asetelmasta, sillä Vilpas joutuu taistoon varsin erikoisella kokoonpanolla. Viisikolla Marcus Lovett Jr - Roope Ahonen - Perttu Blomgren - Niilo Kärkkäinen - Jeremiah Wood voisi pelata helposti Korisliigaa, mutta lauantaina kyseinen viisikko istuu penkillä verkkareissa. Kuten edellämainitusta listasta käy ilmi, eniten suonenveto iskee viikinkien takakentälle. Mielenkiinnolla odotetaan, kenestä päävalmentaja Toiviainen leipoo pelinjohtajan ja miten vaihtoruletti tulee pyörimään. Vastuuta ja peliaikaa on ainakin tarjolla!
Eikä pääse Karhubasketkaan paikalle parhaalla miehistöllään. Pitkäaikaispotilas Henri Kantonen on edelleen sivussa, mutta Lee Skinnerin palattua kokoonpanoon Simeon Carter puuttuu ja hänen tilallaan jatkaa Malik Toppin. Rosterista puuttuu myös hienoa kevättä pelaava Severi Kaukiainen. 

Huomionarvoista:
Kauhajoen tasapainoinen kausi molemmissa päissä kenttää. Puolustuspäässä vieraat ovat olleet aivan omaa luokkaansa koko kauden. Se on päästänyt omaan päähän vain vajaat 72 pistettä per peli ja se on kova suoritus. Toiseksi pitävin pakki on ollut Seagullsilla (78.6) ja Vilppaan lukema on 84.7 pinnaa ottelua kohden. Kauhajoen koriero on plussalla peräti +436 ja se on lähes 300 pistettä parempi kuin kakkosena olevalla Kouvoilla.

Kokoonpanot:
Vilpas: 2 Niemi, 4 Koivisto, 7 Nenonen, 10 Mäkynen, 11 Fobbs, 21 Laine, 25 Griffin, 33 Loyd.
Karhubasket: 1 Jones, 4 Rougeau, 8 Suokas, 20 Innamaa, 21 Marttinen, 23 Hakamaa, 31 Toppin, 34 Skinner, 95 Peltonen.

Piste/levyrikärjet:
Vilpas: Griffin 16.0, Lovett Jr 15.0, Wood 13.8 / Wood 8.4, Griffin 6.7, Fobbs 5.4.
Karhubasket: Jones 17.1, Carter 14.6, Rougeau 14.2 / Carter 8.1, Rougeau 7.7, Skinner 7.0. 

Poissaolot:
Vilpas: Wood, Lovett Jr, Ahonen, Blomgren, Kärkkäinen.
Karhubasket: Kantonen, Kaukiainen, Carter.

Päävalmentajien puheenvuorot:
Sami Toiviainen: "Maajoukkuetauko takana ja erittäin hyvä harjoitusviikko alla. Ainostaan hieman vähäinen määrä pelaajia ollut mukana erilaisten vammojen ja koronan takia. Niillä mennään, ketkä kentälle pystyvät ja jatketaan sitä hyvää meininkiä, joka meillä oli ennen taukoa."
Janne Koskimies: "Kahden viikon maaottelutauon ensimmäinen viikko sujui harjoittelun puolesta hyvin, mutta nyt jälkimmäinen viikko on ollut rikkonaisempi. Lauantain ottelusta korin alta puuttuvat Wood ja Carter, takakentältä Lovett, Blomgren, Ahonen, Kaukiainen ja Kantonen. Uskon, että se joukkue on vahvoilla, jonka pelaaminen menee vähemmän 1vs1 ratkaisujen pakottamiseksi ja pystyy pitämään pallosta paremmin huolta. Meidän tavoitteena on tietysti päästä oman aktiivisen puolustuspelaamisen ytimeen tauon jälkeen mahdollisimman nopeasti."

Tuomaristo:
Miltos Ioannidis, Henri Hilke, Lauri Jäämaa.

Päivän tietokilpailukysymys:
Viime ennakon kysymys koski Kouvojen maajoukkuemiehiä. Amir Hinton pelaa Syyrian maajoukkueessa ja toinen on Australian maajoukkueen Makuach Maluach. Tällä kertaa kysytään Kauhajoelta. Kuka Karhuista on tehnyt eniten pisteitä kauden kahdessa kohtaamisessa Vilpasta vastaan tällä kaudella?

Yhteistyökumppanit