Uutiset & Artikkelit

19.03.2022 10:02
Vilpasvikings.fi

Kouvot oli loppuhetkillä fiksumpi ja päätti Vilppaan voittoputken

Vanha ja väsynyt sanonta on, että kaikki putket katkeavat joskus. Vilppaan osalta komea voittoputki jäi kuuteen, kun Kouvot tuli ja voitti Salohallin tasaisen väännön niukasti 88-89 (42-42). Molemmilla on jäljellä kolme ottelua jatkosarjassa ja neljännellä peräkkäisellä voitollaan Kouvot (20/9) seilaa entistä vahvemmin kohti lopullista kakkossijaa. Vilpas (18/11) jatkaa edelleen sarjataulukon kolmosena. 

Lauantaina pelataan kaksi ottelua, joissa Pyrintö (14/14) kohtaa KTP Basketin (16/12) ja tervehtynyt Seagulls (16/12) isännöi vajaamiehistä Karhubasketia (23/5). Kouvojen perjantainen voitto venytti eron Vilppaaseen nyt kahteen voittoon ja mikäli kouvolalaiset voittavat kaksi otteluaan kolmesta (Seagulls ja Pyrintö kotona, Karhubasket vieraissa), Vilpas ei enää pääse ohi. Salolaissaumat kakkospaikkaan ovat kuirenkin edelleen olemassa ja jos joudutaan keskinäiseen vertailuun, voitot ovat tasan 2-2 ja koriero on Vilppaalle +7.
Alemmassa jatkosarjassa kahden vuoden jatkosopimuksen Petri Virtasen kanssa tehnyt Joensuun Kataja nousi kärkipaikalle voittamalla Korihait 63-79. Kataja taistelee vahvasti pudotuspelipaikasta ja Korihaille tappio oli karvas. Loimaan Bisons voitti samaan aikaan kotonaan Kobrat ja kasvatti putoamistaistelussa eron kahteen voittoon. Joukkueet kohtaavat päätöskierroksella Loimaalla.

 

Riku Laine palasi kokoonpanoon ja viimeisteli 13 minuutissa 4 pistettä. (Kuva: Ville Vuorinen)

 

Sitten Salohallin tapahtumiin. Kotijoukkue aloitti mainiosti ja etenkin Bryan Griffin oli liekeissä voitetusta aloitushypystä alkaen. Seitsemän minuutin kohdalla Vilpas johti 22-11 ja Griffin oli upottanut jo 13 pistettä. Viikinkien meno jatkui vielä toisen neljänneksen puoliväliin asti (34-22), mutta sitten Kouvot hinasi itsensä tasoihin 42-42 Billy "Tray" Boydin yhdeksällä pisteellä.
- Hyvän alun jälkeen meistä tuli pelkästään hyppyheittojoukkue. Heitettiin ne ohi ja Kouvot pääsi juoksemaan. Menin itse hieman siihen lankaan, että kun näin rasituksen keskiviikolta, laitoin rotaatiota leveämmäksi. En tiedä, oliko se paras ratkaisu. Kouvot on inhottava vastustaja ja se käyttää palloskriinejä enemmän kuin kukaan muu, pohti Sami Toiviainen johtoaseman menestystä.

Kolmannen jakson alussa Griffin astui levypallotilanteessa Maluachin jalan päälle ja väänsi nilkkaansa. Huilitauon jälkeen mies palasi kentälle ja pelasi pelin loppuun. Kolmannen kympin jälkeen Vilpas johti 66-62, vaikka Kouvot kahmi levypalloja selvästi hanakammin. 
Päätöskympillä Griffinille puhallettiin kaksi peräkkäistä virhettä ja tie vei penkille neljän virheen rasittamana. Heti sen jälkeen Boyd vei Kouvot johtoon 75-76, mutta Marcus Lovettin ratkaisuilla Vilpas nousi uudelleen. Kotijoukkue johti 34. minuutin kohdalla 81-76, mutta vastustajan selkärangan katkaisu ei onnistunut. Griffinin väsähdettyä Kouvojen isot miehet Hannes Pöllä ja Ilmari Toikkanen ottivat isoa roolia. Pitkään sivussa ollut Toikkanen (15/5) oli tärkeä mies loppuhetkillä. Hän tuli Pöllän (18/12, +27) tilalle ajassa 35:52 ja tasoitti pelin 81-81 ja otti sitten kaksi hyökkäyslevyriä. Niistä jälkimmäisellä hän nosti vieraat 83-85 johtoon ja kävi kruunuksi tippaamassa tärkeän voittokorin 86-87. Otteluisäntä Länsirannan hammaslääkärit oli hereillä palkintojenjaossa.    
Kolmas tärkeä lenkki oli Salohallissa aina onnistuva Tuomas Hirvonen (10/7/4 syöttöä). Tasoitus tilanteeksi 83-83 ja lopullinen sinetti floaterilla (86-89) kymmenen sekuntia ennen summeria olivat kovia suorituksia.
- Puolustuksessa oltiin aika huonoja, mutta peli ratkesi kahdella viime minuutilla, joilla saimme riittävästi stoppeja ja levypallot. Kolme asiaa, joilla tänään voitettiin olivat Hirvonen, Pöllä ja Toikkanen, arvioi Jyri Lehtonen kauden 20. voittoa.
Voitosta huolimatta Lehtonen oli varsin pettynyt omiinsa ja etenkin puolustuspelaamiseen. Eniten vaikeaa oli heittokone Isiah Osbornella (3/4/5 syöttöä), sillä heitot kolisivat rautoihin 1/10. Billy Boyd heitti normaalit 23 pinnaa ja Makuach Maluachin (12/6) sihti oli jäänyt bussiin. 15 heitosta upposi vain kolme.

Vilpas pääsi pitkästä aikaa peliin kymmenellä miehellä, mutta esitys ei ollut samaa luokkaa kuin kuudessa voittopelissä.
- Hyvä opetus meille, ettei voitot tule itsestään. Griffin oli aivan poikki, kun peliä ratkaistiin. Ansaittu tappio, totesi Toiviainen.
Bryan Griffin (30/14/2 riistoa) jatkoi kovia otteitaan ja 16 heitosta upposi 12. Teholuku +40 kertoo kaiken sentterin illasta. Brian Fobbs säesti 16 pisteellä ja nosti joukkueensa voittotaistoon kolmosellaan (86-85) reilu minuutti ennen loppua. Muut: Marcus Lovett Jr 14/2/5 syöttöä, Mikko Koivisto 10/2/5 syöttöä, Perttu Blomgren 8/2, Riku Laine 4/3, William Loyd 4/3, Trey Niemi 2/2.
Eikä se Vilppaan viimeinen hyökkäyskään mennyt ihan putkeen. Kellossa kymmenen sekuntia, Marcus Lovett pomputti aikansa ja heitti korin alta kakkosen... Vilppaan rikottua Tuomas Hirvonen heitti ensimmäisen vaparin vahingossa ohi ja toisen tahallaan, joten Vilppaalle ei jäänyt aikaa kunnon yritykseen. Tällä kertaa näin.

 

Mikko Koiviston illan tilastoriviksi muodostui 10/2/5 syöttö. (Kuva: Ville Vuorinen)


 
Vilpas pelaa seuraavaksi tiistaina Kotkassa ja viimeinen kotipeli ennen pudotuspelejä on vuorossa lauantaina, jolloin Seagulls saapuu Salohalliin. Jatkosarja päättyy Pyrinnön vieraana Pyynikillä 30. maaliskuuta. 

Yhteistyökumppanit