Uutiset & Artikkelit

21.03.2022 18:39
Vilpasvikings.fi

Kotkassa tiistaina tärkeä peli kolmossijasta

Jeremiah Wood tekee mahdollisesti paluun rosteriin tiistaina Kotkassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

 

Korisliigan ylempää jatkosarjaa on jäljellä kolmen kierroksen verran ja nyt pelataan sijoituksista pudotuspelien avauskierrokselle. Kaikki kuusi joukkuetta ovat tulessa tiistaina ja Vilpas matkustaa Karhuvuoreen KTP Basketin vieraaksi. Salolaiset ovat parhaillaan kolmossijalla saldolla 18/11 ja kotijoukkue KTP neljäntenä voittosuhteella 17/12. Illan muut pelit ovat Karhubasket-Pyrintö ja Kouvot-Seagulls.

Tässä vaiheessa kautta keskinäiset pelit nousevat tärkeään rooliin. Kotkaa vastaan Vilpas (18/11) johtaa voitoin 2-1 ja koriero on +13. Eli tasapisteissä 12 pisteen tappiollakin Vilpas on Kotkan (17/12) edellä kahdenkeskisessä vertailussa. Pyrintö (14/15) ei tule enää Vilppaasta ohi menemään, mutta Seagullsilla (16/13) on siihen edelleen mahdollisuudet. Se kohtaa viimeisissä peleissään ensiksi vieraissa Kouvot, sitten Salohallissa Vilppaan ja päätöspeli on kotona Kotkaa vastaan. Lauantaiseen Vilpas-Seagulls (klo 16:00) peliin jää siis mukavasti panosta. Keskinäiset pelit ovat pääkaupunkilaisille 2-1 ja koriero on salolaisittain pakkasella -9 eli kymmenen pinnan kotivoitolla Vilpas jää edelle. Kauhajoki (24/5) varmisti Seagulls-voitollaan kärkisijansa ja saa pitää kotiedun loppuun saakka.
 
Mitä: 
Kakkossija taisi karata Vilppaalta perjantaiseen yhden pisteen Kouvot-tappioon, mutta kolmossija olisi arvokas jatkoa ajatellen. 
Kotkalla on Vilpas-pelin jälkeen kotipeli Kauhajokea vastaan ja jatkosarja päättyy vierailulla Kisahalliin. Sen jälkeen tiedetään, aloittavatko viikingit puolivälierät kotona ja ketä vastaan.
Joukkueiden kokoonpanot tiistaiseen matsiin ovat vielä hieman auki. KTP Basket saa mahdollisesti mukaan pitkään sivussa olleen Richie Williamsin ja silloin yksi kolmikosta Whitfield-King-Blair jäisi pyyhkeenheiluttajaksi. Roydell Brown on varmuudella kokoonpanossa ja samoin Joni Herrala, Remu Raitanen, Vili Nyman, Topias Kuukkanen sekä Joonas Timonen. Tampereelta puuttuneen Joonas Lehtorannan pelaaminen on epävarmaa.   

Missä ja milloin: 
Steveco Areena, Karhuvuoren pyhättö Ututie 4. Hallina ei enää uudenkarhea, mutta jokainen neliö henkii historiaa. Todennäköisesti PeKan naiset vetävät taas treenejä, kun Vilpas astelee paikalle. Aloitusheitto kello 18:30 ja voit seurata pelin myös Ruutu+ palvelusta. 

Tiistain asetelma: 
Vilppaan kuuden ottelun voittoputki katkesi perjantaina, mutta kolmossija on edelleen omissa käsissä. Kauden kohtaamiset ovat Vilppaalle 2-1. Salohallin ensimmäisessä pelissä KTP oli parempi 81-86, mutta kaksi muuta ovat päättyneet salolaisille yhdeksän pisteen eroilla 104-113 ja 85-76.
Näyttäisi siltä, että viikingit saavat pitkästä aikaa Jeremiah Woodin pelaavaan rosteriin. Wood on viihtynyt Karhuvuoressa erinomaisesti, sillä cupin välierässä ja runkosarjan pelissä mies iski molempiin tripla-tuplat. Nyt se on epätodennäköistä, sillä Akronin härän viimeinen peli on runkosarjan päätösmatsista helmikuun alusta. Tai mistäs sitä tietää? 
Jos Wood pelaa, se tarkoittaa vapaapäivää (treenipäivää) hienosti pelanneelle William Loydille. Loyd pääsee valmistautumaan PeU Basketin kanssa keskiviikon I divisioonan pudotuspeliotteluun Pajulahtea vastaan. Juho Nenonen on todennäköisesti yhä sivussa, mutta muuten Toiviaisen paketti alkaa olla vihdoin kasassa.  
Joukkueet ovat kohdanneet liigassa 80 kertaa ja KTP on niukasti niskan päällä voitoin 42-38. Roope Mäkelän ryhmä on pelannut hyvän kauden ja on liigan eliittiä etenkin hyökkäyslevypalloissa (14.7) ja torjunnoissa (3.6). Vilppaan vahvuudet löytyvät korinteosta (90.4), syötöistä (21.6) ja heittotarkkuuksista. Kakkosissa se on liigan tarkin (58.7%) ja kolmosissa toiseksi tarkin (37.6%).  

Huomionarvoista:
KTP Basket on ollut aktiivinen hyökkäyslevypalloissa läpi kauden ja se on niissä Kauhajoen jälkeen liigan toiseksi paras keskiarvolla 14.66. Peräti neljä miestä on noukkinut yli kaksi levypalloa per ottelu eli Flenard Whitfield 2.5, Roydell Brown 2.4, Urald King 2.3 ja Remu Raitanen 2.1. Siinä osa-alue, joka on saatava kuntoon Karhuvuoressa.  

Kokoonpanot:
KTP Basket: 3 Williams (75%), 4 Blair (75%), 7 Herrala, 10 Nyman, 11 Raitanen, 20 King (50%), 22 Brown, 24 Whitfield (50%), 32 Kuukkanen, 40 Timonen, 44 Lehtoranta (25%).
Vilpas: 2 Niemi, 3 Blomgren, 4 Koivisto, 7 Nenonen (25%), 8 Ahonen, 11 Fobbs, 14 Kärkkäinen, 19 Lovett Jr, 21 Laine, 22 Wood (75%), 25 Griffin, 33 Loyd (25%).

Piste/levyrikärjet:
KTP Basket: Raitanen 17.6, King 13.8, Williams 13.4 / King 8.3, Raitanen 7.6, Brown 5.5. 
Vilpas: Griffin 17.3, Lovett Jr 15.1, Fobbs 14.0 / Wood 8.4, Griffin 7.6, Fobbs 5.1.

Poissaolot:
KTP Basket: yksi jenkeistä, Rautasalo, Uotila ja todennäköisesti Lehtoranta.
Vilpas: todennäköisesti Nenonen. Loyd pelaa ellei Wood pysty.

Päävalmentajien puheenvuorot:
Roope Mäkelä: "Korona ja loukkaantumiset sekoittavat valmistautumista meillä niin kuin muillakin joukkueilla. Hallitseva mestari pelaa hienoa korista näin kevään kynnyksellä. Palloscreenien puolustus, Koiviston heitot ja isojen miesten riehuminen korin alla, siinä muutamia asioita oman pelin ohella mihin pitää kiinnittää huomiota." 
Sami Toiviainen: "Ylempää jatkosarjaa jäljellä kolme peliä ja panokset kovenee. Saamme lähes täyden miehistön Kotkaa vastaan, joten saamme myös yhteisiä kokemuksia ennen playoffeja. Isoin parantamisen aihe meillä on oman pään levypallopelaaminen, johon KTP antaa todella kovan haasteen."

Tuomaristo:
Ville Selkee, Johannes Sarekoski, Joona Haaja.

Päivän tietokilpailukysymys:
Viime ennakon kysymys koski Kouvolan asukasmäärää ja oikea vastaus oli 80 000. Kolme pelaajaa ovat pelanneet kaikki KTP:n 29 ottelua tällä kaudella. Ketkä? 

Yhteistyökumppanit