Uutiset & Artikkelit

27.03.2022 14:28
Vilpasvikings.fi

Keskiviikolle jäi paljon panosta

Korisliigan jatkosarjat ovat yhtä kierrosta vaille valmiit ja sarjajärjestelmän laatijat voivat onnitella itseään upeasta loppuhuipennuksesta. Ennen kiehuvaa keskiviikkoa sijoituksensa ovat varmistaneet ainoastaan Karhubasket (1), Kouvot (2), Pyrintö (6) ja Kobrat (10). Eli kahdestatoista joukkueesta peräti kahdeksan kohtalo ratkeaa pikkulauantaina. Vilppaan kotitappio Seagullsille ei ratkaissut vielä mitään, sillä salolaisten sijoitus ratkeaa keskiviikkona Tampereella. Voitolla Vilpas on sarjakolmonen ja kohtaa puolivälierissä samaisen Pyrinnön. Tappiolla ja Seagullsin kotivoitolla Kotkasta viikinkien sijoitus putoaa neljänneksi ja vastaan asettuu siinä tapauksessa KTP Basket. ISOJEN pelien keskiviikko siis edessä!

Uusittua sarjajärjestelmää voidaan pitää erinomaisena uudistuksena ja tuskinpa kukaan osasi odottaa tällaista päätöspäivää Korisliigalle. Jopa jännityksen mestari Alfred Hitchcock voisi olla tyytyväinen. Ylemmässä jatkosarjassa Kauhajoki on varma ykkönen, Kouvot starttaa kakkosruudusta ja Vilppaan sijoitus on kolmas tai neljäs. Seagulls on kolmas, neljäs tai viides ja KTP Basketin neljäs tai viides. Pyrintö on kuudes vaikka päällään seisoisi. Päätöskierroksen ottelut ovat Karhubasket-Kouvot, Seagulls-KTP ja Pyrintö-Vilpas.

Jännää piisaa myös alemmassa jatkosarjassa. Pudotuspelipaikoista kisataan peleissä BC Nokia-Joensuun Kataja sekä Lahti Basketball-Kobrat. Mikäli BC Nokia voittaa, se on jatkosarjan ykkönen (15/17) ja kohtaa puolivälierissä Kouvot. Tuolloin Kataja (14/18) olisi kakkonen, sillä vaikka Lahti voittaisi Kobrat, keskinäiset pelit ovat tasan 2-2 ja koriero Katajalle +20. Kataja kohtaisi tässä tapauksessa ensimmäisellä kierroksella Karhubasketin. 
Jos Kataja venyy keskiviikkona Nokialla vierasvoittoon, se nousee Kouvojen avausvastustajaksi. Lahden voitolla Lapuasta BC Nokia pullahtaisi tällöin ulos jatkosta, sillä keskinäiset pelit ovat Lahdelle 3-1. Jos Lahti ei voita Kobria, sen sijoitus on yhdeksäs ja pleijarijoukkueet + sijat 7/8 ratkeavat Nokian ottelussa. Oma trilleri nähdään myös taatusti loppuunmyydyssä Loimaan liikuntahallissa, jossa panoksena on sarjapaikka Korisliigaan. Jos Bisons (10/21) voittaa, se tietää Korihaiden (9/22) lähtöä I divisioonaan. Saman kohtalon kokee Bisons, mikäli Korihait venyy vierasvoittoon. Huh huh!  

Lauantaina Seagulls otti Salohallista kauden kolmannen voittonsa salolaisista lukemin 80-87 (38-48). Yleisöä oli saapunut paikalle 1238 ja tunnelma oli hyvä. Vilpas olisi voinut voitolla varmistaa kolmospaikkansa ja se taistelisi vielä Kouvojen kanssa kakkosruudusta. Taistelu kolmossijasta jatkuu edelleen Tampereella, mutta Kouvojen (21/10) ohi ei enää mennä. Seagullsille voitto oli ehkä vieläkin arvokkaampi, sillä sauma kolmospaikkaan on edelleen elossa, vaikkei se olekaan enää omissa käsissä. Kotietu varmistuu joka tapauksessa voittamalla keskiviikkona Kisahallissa KTP Basketin.
Vilppaan peli ei missään vaiheessa roihahtanut liekkeihin ja lauantaita vietettiin hieman käsijarru päällä. Juho Nenonen palasi pelipaitaan, mutta Jeremiah Wood ja Trey Niemi katselivat pelin verkkareissa. Seagulls on vihdoin selättänyt loukkaantumiset sekä koronat ja asteli Salohallin parketille täydellä rosterillaan. Tosin takamies Seth Allen tyytyi katselemaan voittoa pelkästään penkiltä.
Avauskymppi mentiin vielä tasaisissa merkeissä (22-24), mutta ero kaaripelaamisessa alkoi hahmottua. Vilpas osui kolmosistaan 2/5, Seagulls 5/10. Eron räikeys kasvoi toisella neljänneksellä, kun vieraat olivat upottaneet 22 kolmosestaan 11 ja Vilppaan tarkkuus jäi 23 prosenttiin (3/13). Seagulls jaksoi jauhaa ekstrasyöttöjä ja pääsi rankaisemaan kovalla prosentilla hyvistä paikoista. 
- Viihdyttävä peli ja näitä tää liiga tarvitsee. Salo on hieno paikka ja silloin kun mä lähdin maailmalle, tämä oli Suomen paras halli. Sitä se on edelleen. Vilpas pelaa drop-defenceä isojen kanssa ja meidän isot naulasi tänään kolmosia. Meiltä kypsä esitys ja nyt laitetaan palasia kuntoon, tuumi Petteri Koponen viitaten joukkueensa isoon mieheen Joe Lawsoniin.
201-senttinen Lawson olikin ikävä yllätys Vilppaalle. Seagullsin heittoarsenaali kolmoskaarella on liigan kovin ja Vilpas antoi taktiikan mukaan juuri Lawsonille tilaa kaarelle. Näin jälkikäteen ei ehkä olisi kannattanut, sillä iso mies upotti neljä isoa. 
- Eka minuutista lähtien oli tunne, että jotain jäi antamatta kentälle. Jalka painoi ja vaikutti korvien väliin. Kanervon ja Huffin puolustamisessa onnistuttiin tänään todella hyvin, mutta tietyt valinnat tehtiin Joe Lawsonin kolmen pisteen heittojen kanssa. Lawson ei ole meitä vastaan yhtään huonoa peliä pelannut, mutta en vieläkään usko, että Lawsonin kolmosilla Seagulls voittaa kaikkia pelejään. Se oli valinta tänään ja se oli tällä kertaa hänelle enemmän hyväksi kuin meille, pohti Sami Toiviainen.   

Kolmannella kympillä Vilpas suti kaikki viisi kolmostaan ohi ja ero kasvoi 12 pisteeseen, 59-71. Ottelu näytti saavan täyskäännöksen päätösjaksolla, kun viiden minuutin kohdalla Vilpas oli siirtynyt jo 76-75 johtoon. Ilo oli kuitenkin ennen aikaista, sillä loppuminuutit tanssittiin taas vieraiden tahdissa ja vierasvoitto kirjattiin luvuin 80-87.
- Meillä on ollut vaikea kausi, mutta Kouvolassa pelattiin hyvä peli ja nyt täällä. Nämä antavat uskoa ja turhankin paljon parjattu Lawson näytti tänään mitä hän osaa tehdä, totesi Jussi Laakso.
Seagulls Salohallissa: Joe Lawson 25/7, Lassi Nikkarinen 16/2/9 syöttöä, Zaccheus Darko-Kelly 16/8, Petteri Koponen 10/3, Tuukka Kotti 7/6, Shawn Huff 5/2, Marius van Andringa 3/0, Antti Kanervo 2/0, Ivan Tkachenko 2/3, Timo Heinonen 1/3. Seagulls säkitti lopulta 15 kolmosta 39 yrityksellä eli heitti tavoilleen uskollisena seitsemän kolmosta enemmän kuin kakkosia. Se voitti syöttötilaston murskaavasti 24-11. 

Otteluisäntä Citymarket palkitsi kotijoukkuesta Marcus Lovett Juniorin (15/5) ja Länsirannan hammaslääkärien syömähammas oli Riku Laine (11/3).
- Löydettiin energiat neljännellä jaksolla, mutta ei se riitä tuon tason joukkuetta vastaan, että pelaillaan kolme jaksoa. Oltiin koko ajan vähän myöhässä, oltiin lepsuja, hyökkäys seisoi ja tehtiin puolustuspäässä virheitä. Olen pettynyt omaan ja koko joukkueen esitykseen, harmitteli Mikko Koivisto (11/1).
Muut viikingit: Brian Fobbs 13/5, Bryan Griffin 12/8, Juho Nenonen 6/9, Perttu Blomgren 6/3, William Loyd 6/2, Roope Ahonen 0/2.  
- Isoin asia alkuviikkoon on palautuminen ja miten saadaan vaivaiset takaisin ruotuun. Keskiviikkona lähdetään voittamaan Tampereelle ja varmistamaan kolmossija. Satavarmasti en voi sanoa, että Wood pelaa keskiviikkona, mutta positiiviselta näyttää, Toiviainen päätti.

Yhteistyökumppanit