Uutiset & Artikkelit

31.03.2022 20:14
Vilpasvikings.fi

"Job well done" - puolivälierät käyntiin maanantaina Salohallissa

Vilppaan viimeinen jatkosarjan ottelu Tampereella päättyi onnellisissa merkeissä ja joukkue teki sen minkä pitikin. Kolmannen sijan sinetöinyt vierasvoitto irtosi Pyrinnöstä selvin lukemin 60-80 (37-45) ja tämä tietää, että samat joukkueet kohtaavat maanantaina alkavissa puolivälierissä Salohallissa. Kierroksen huikein taisto nähtiin Loimaalla, jossa kotijoukkue Bisons hävisi ja lähtee takaisin I divisioonaan. Uudenkaupungin Korihait jatkoi upeaa loppukauttaan ja varmisti 76-82 voitolla liigapaikkansa myös ensi kaudelle.

Ensiksi onnittelut Vakka-Suomeen, jossa päävalmentajaksi nostettu Teemu Turunen on tehnyt ihmeitä. Korihait oli Vilppaan (8/2) jälkeen jatkosarjojen toiseksi eniten voittoja napsinyt joukkue (7/3) ja nousi lähes toivottomasta asemasta kuiville. Kova suoritus! Jännittäviä hetkiä elettiin myös Nokian palloiluhallissa, jossa kotijoukkue BC Nokia hävisi hieman yllättäen Joensuun Katajalle ja pullahti kokonaan ulos pudotuspeleistä. Kun Lahti Basketball otti samaan aikaan kotivoiton Lapuan Kobrista, se nosti lahtelaiset viimeiselle playoffs-paikalle. Puolivälierät alkavat sunnuntain ainoalla ottelulla Karhubasket-Lahti Basketball. Vilppaan urakka alkaa maanantaina Salohallissa kello 18:30 Pyrintöä vastaan ja samaan aikaan aloittavat myös oman urakkansa Kouvot-Kataja sekä Seagulls-KTP Basket. Välieriin edetään kolmella voitolla.

Vilpas veti Pyynikillä ensimmäisen kympin (23-20) vielä pintakaasulla ennenkuin kone lähti käyntiin. Sen jälkeen ei enää suuria vaikeuksia ilmennyt ja hyvän kakkosjakson (14-25) ansiosta puoliajalle mentiin kahdeksan pisteen vierasjohdossa. Pyrintö oli saanut jalkeille 11 pelaajan ryhmän, mutta kauden korikuningas Ike Smith tyytyi ottamaan vain lämmittelyheitot ja miehen paikan itse ottelussa otti I divisioonassa pelannut Davon Clare. Vilppaasta Jeremiah Wood teki paluun parketille, Trey Niemi oli vielä sivussa ja Roope Ahonen jäi reissusta kotimaisemiin.
Kolmas kymppi oli vähäkorinen ja meni vieraille 14-17, mutta päätöskympillä Vilpas lähti omille teilleen. Ero repesi nopeasti 16 pisteeseen eikä Pyrintö siitä enää noussut. Eikä suuremmin yrittänytkään, siltä se ainakin näytti. Yksikään pyrintöläisistä ei palannut 20 minuuttia ja päävalmentaja Miikka Sopanen kruunasi iltansa kahteen tekuun ja ulosajoon.

Raati palkitsi Vilppaasta sentteri Bryan Griffinin (20/11), joka räväytti ilmoille muutaman sellaisen blokin, joilla voisi olla asiaan viikon TOP-10 listalle. Jeremiah Wood (8/5/8 syöttöä, +17) pelasi reilut 22 minuuttia ja jakeli maukkaita karkkeja kavereille.
- Meidän puolustus oli 30 minuuttia erittäin hyvää. Saatiin Woodille hyvät minuutit ja peluutettiin häntä samaan aikaan Griffinin kanssa. Vesi kielellä odotan, miten se toimii pudotuspeleissä, tuumi Sami Toiviainen illan annista. 
Se on totta. Jos Vilppaalta jotain kilpailuetua muihin nähden hakee, se on juuri Woodin ja Griffinin peluutus samaan aikaan. Urheilullinen Griffin pystyy operoimaan korin yläpuolella ja Wood on syöttäjänä omaa luokkaansa. Siitä kertoo kauden syöttökuninkuus 6,8 passin keskiarvolla ja se on harvinaista herkkua sentterille. Syöttötilaston voitto on Woodille uran toinen Korisliigassa. 
Vilppaan paras pinnamies oli mukavasti osunut Marcus Lovett Jr (21/2). Lovett oli nopeudellaan todella vaikea pysäytettävä tamperelaisille ja takamies kokosi jo puoliaikaan mennessä 19 pistettä. Hän on viime pelit tullut penkiltä Perttu Blomgrenin (19/3/4 syöttöä) aloittaessa ja on todellinen "game-changer" päästessään irti. Mikko Koivisto (4/2) ei heittokättään rasittanut, Brian Fobbs (9/7) räväytti yhden mojovan donkin Woodin tarjoilusta ja muut viikingit tilastoissa olivat Juho Nenonen 5/3 sekä Riku Laine 3/5/4 syöttöä.

Vaikka Pyrintö ei tällä kertaa laittanutkaan kaikkea likoon, tunteet nousivat pintaan pariinkin otteeseen. David Gonzalvez (10/3) palkittiin parhaana ja muista kaksinumeroisiin pisteisiin ylsivät Emanual Shepherd (12/4) ja Devante Foster (10/12).
- Pudotuspeleistä tulee kova ottelusarja. Voittaaksemme mestaruuden meidän täytyy voittaa mestari, totesi Sopasta pressissä tuurannut liigalegenda Damon Williams.
Pudotuspelit käynnistyvät sunnuntaina yhdellä ottelulla, jossa kohtaavat Karhubasket ja Lahti Basketball. Vilpas aloittaa pelit Salohallissa Pyrintöä vastaan maanantaina kello 18:30, keskiviikkona jatketaan Pyynikillä 18:30 ja kolmas kohtaaminen on Salossa lauantaina kello 18:00. Välieriin selviytyy kolmella voitolla ja mikäli lisäpelejä tarvitaan, ne pelataan back-to-back -tyyliin maanantaina ja tiistaina. Lipunmyynti puolivälieriin on jo alkanut, joten kannattaa varmistaa paikkansa ajoissa!

Yhteistyökumppanit