Uutiset & Artikkelit

17.03.2022 16:41
Vilpasvikings.fi

Griffin ja Lovett Jr - mainiot karhunkaatajat

Vilppaalle ei löydy pysäyttäjää Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa. Keskiviikkona se haki kuudennen voittonsa kuudesta ottelusta ja vahvisti asemaansa liigakolmosena. Voiton arvoa nostaa se, että pisteet haettiin aina vaikeasta Kauhajoen liikuntahallista. Kotitappio on ollut tuntematon käsite kauhajokiselle yleisölle, mutta ei enää. Loppunumerot kääntyivät Vilppaalle erinomaisen toisen puoliajan ansiosta 76-88 (43-37) ja vaikka Karhunkaadossa kunnostautui tietysti koko kentällä käynyt yhdeksikkö, erityiskiitokset voi silti antaa korinalustaa hallinneelle Bryan Griffinille sekä viiden viikon pelitauolta tulleelle Marcus Lovettille.

Vilppaan historian voitot Kauhajoelta ovat laskettavissa yhden käden sormilla eikä keskiviikkoista vierasvoittoa nähnyt tulevaksi vielä ensimmäisen puoliajan jälkeen. Karhun hyökkääminen oli jouhevaa, pallo liikkui ja parempaa heittopaikkaa jaksettiin jauhaa viime sekunneille saakka. Pakkipäässä tekeminen oli totuttua eikä Vilpas saanut Karhun vaihtavalla puolustuksella yhtään heittopaikkaa ilmaiseksi. Kotijoukkue juhli korin alla pistein 32-14 ja pinnat toisista yrityksistä menivät aktiivisemmalle Karhulle 16-4. Näihin lukuihin peilattuna vain kuuden pisteet kotijohtoa voikin pitää pienenä ihmeenä.
 
Ottelun kuva muuttui kolmannella jaksolla, jonka Vilpas vei 20-22, vaikka Lee Skinner viskaisikin pallon koriin omalta kenttäpuoliskolta jakson päätteeksi. Skinnerin veto tullaan taatusti näkemään viikon TOP-10 kimarassa. Viikingit saivat uudenlaista ryhtiä levypallopelaamiseen ja puolustuspäässä Karhun pelaaminen saatiin näyttämään vaikeammalta. Myös Simeon Carterin neljäs virhe helpotti vieraiden jatkoa.
Varsinainen näytös tarjoiltiin sitten päätösjaksolla, joka päättyi salolaisille murskaavasti 13-29 ja varsinkin Marcus Lovett Jr (19/1) oli elementissään. Hän piti Kauhajoen 1vs1 puolustusta pilkkanaan ja jollei Portugalin pääsarjan korikuningas päässyt omastaan ohi liukkailla ajoillaan, heitot upposivat kaarelta kuin lähempääkin mukavasti. Takamies aloitti avauskympin nollilla, heitti toisella ja kolmannella jaksolle viisi pinnaa, mutta hiljensi kotiyleisön (734) päätösjakson yhdeksällä pisteellään. Komea comeback Marcukselta!
Jos oli Lovett kuumana takakentällä, samaa voi sanoa tulevasta (?) kuukauden valopilkusta eli Bryan Griffinistä. Viikinkisentteri on noussut häikäisevään iskuun Jeremiah Woodin oltua sivussa ja Kauhajoella "BG" kokosi tilastorivin 23/12/2 torjuntaa ja tarjoili bonuksena katsojille viisi komeaa donkkia.
Illan parhaan plus/miinustilaston urakoinut Mikko Koivisto (11/4, +14) teki kaikki pisteensä avauspuolikkaalla kolmella tärkeällä kolmosella ja isot minuutit kasasivat myös Brian Fobbs (18/6) sekä Rene Rougeaun kimpussa ansiokkaasti häärännyt William Loyd (6/4). Hyvää työtä teki myös Perttu Blomgren (9/5) ja pienemmille minuuteille jäivät tällä kertaa Trey Niemi (2/0), Roope Ahonen (0/1) sekä Niilo Kärkkäinen (0/1).
- Oli hyvä, että saimme miehiä lisää kokoonpanoon. Ekalla puoliajalla olimme jäljessä kuusi pistettä, kun hävisimme levypalloja. Hyökkäyspäässä olimme arkoja emmekä tulleet palloa vastaan. Toisella puoliajalla saimme levypallot ja pidimme pallosta huolta, totesi lähes kotimaisemissaan pelannut Blomgren.

Miten ratkaisu sitten tapahtui? Vilpas siirtyi johtoon tilanteessa 63-64 ja kaksi minuuttia ennen loppua ero oli kasvanut jo yhdeksään pisteeseen 74-83. Paljon pallossa ollut Lovett Jr nousi isoon rooliin. Hän palasi kentälle 32. minuutin kohdalla ja säkitti kakkosella + vaparilla 67-69. Sitten ajo pohjaan 73-77, hyppyheitto sisään 73-79 ja samoin kujein 74-83. Syöttö Loydin donkkiin (76-85) ja toinen passi Fobbsin kolmoseen (76-88) kruunasivat illan. Marcuksen yhdeksästä yrityksestä upposi seitsemän ja vaparit 4/4. Vähätellä ei voi Griffinin päätösjakson kymmentä pistettäkään.
- Meidän siirtymäpuolustus parani toisella puoliajalla, joten saimme pelaajat kontrolliin emmekä antaneet korin alta vastustajalle pisteitä. Puoliaikaan mennessä he olivat tehneet läheltä 32 pistettä. Hyökkäyspelimme on aika yksinkertaista, koska nyt meiltä puuttui isoja pelaajia. Teimme toisella puoliajalla myös vähemmän mokia kuin Karhubasket, arvioi Sami Toiviainen ottelun ratkaisua. Isojen puutteessa hän viittasi kolmeen poissaoloon eli Jeremiah Wood, Riku Laine ja Juho Nenonen eivät Kauhajoelle reissanneet. Se tarkoitti, että Griffin jäi ainoaksi puhtaaksi isoksi ja nelospaikan hommia joutuivat hoitamaan Brian Fobbs ja William Loyd. Vaihtuvuudesta kertoo, että edelliset pelit Fobbs veti takamiehen tontilla!

Korona-aalto on iskenyt Pohjanmaalle nyt kunnolla ja Karhubasket sai jalkeille vain seitsemän pelaajaa. Täytyy toki muistaa, että tässäkin tapauksessa laatu korvaa määrän, sillä rosteriin mahtui neljä hyvää amerikkalaista sekä päälle Kaukiainen, Innamaa ja Suokas. Poissa olivat myös päävalmentaja Janne Koskimies ja kakkosmies Risto-Matti Rousku, joten vastuu siirtyi Marcos Santos Alijalle.
- Minun rooli muuttui paljon tänään. Pelasimme tänään hyvin kolme neljännestä. Ehkä viimeisen neljänneksen virheet johtuivat väsymyksestä ja lopussa turhauduimme omiin suorituksiin, tuumi päävalmentajan pallille joutunut Santos. Jättiminuutit vetivät Cameron Jones (38:51, 19/5), Lee Skinner (37:51, 14/8), Rene Rougeau (32:45, 17/9) ja Severi Kaukiainen (32:39, 10/2). 

Vilppaan osalta kausi jatkuu jo perjantaina, jolloin sarjakakkonen Kouvolan Kouvot saapuu Salohalliin. Seitsemäs voitto putkeen? Se nähdään Salohallissa kello 18:30.

 

VEIKKAUKSEN ETUASIAKKAAT PUOLEEN HINTAAN PERJANTAIN KOTIOTTELUUN!

 

Yhteistyökumppanit