Uutiset & Artikkelit

12.10.2022 19:12
#korisliiga #vilpaspyrintö
Vilpasvikings.fi

Voitto se on vaikea voittokin

Koripalloilu ei ole aina silkkaa urheilun juhlaa ja se tuli todistettua tiistaina Salohallissa. Salon Vilpas ja Tampereen Pyrintö esittivät sekavan 40 minuutin näytelmän, jonka päätteeksi Vilpas korjasi sarjapisteet lukemin 91-86 (41-50). Näin se otti kauden avausvoittonsa Korisliigassa ja perjantaina on helpompi lähteä kohti aina vaikeaa Lapuan liikuntahallia. 

Kumpikin joukkue lähti hakemaan kauden avausvoittoa ja vielä ensimmäisen puoliajan jälkeen näytti, että se lipuisi tamperelaisille. Kolmannen neljänneksen (29-15) loppupuolisko muutti kuitenkin ottelun kulun ja otteensa menettänyt Pyrintö joutuu jahtaamaan ensimmäistä vinstiään perjantaina Seagullsia vastaan.

Aloitetaan tapahtumien kertaus tällä kertaa hyvistä puolista. 
1) Vilpas hallitsi levypalloja selkein lukemin 44-33 KeyShawn Feazellin (11) ja Isaiah Crawleyn (9) johdolla. 
2) Kotijoukkue voitti syöttötilaston selvästi 29-17 ja kavereita ruokkivat parhaiten kuuden syötön miehet Jalon Pipkins, Perttu Blomgren ja Roope Ahonen. 
3) Koko alkukauden kangerrellut heittopeli kaaren takaa nousi 36.8 prosenttiin (7/19) ja tällä saralla esiin nousi vahvimmin kippari Mikko Koivisto (3/5). 
4) Sisäpelin tärkeys. Vilpas teki liki puolet pisteistään maalatulta alueelta suhteellisen hyvällä tarkkuudella (22/34). Donkkeja nähtiin melkoinen määrä ja suurimmat aplodit keräsi kahdesti (!) alaspäin lyönyt Juho Nenonen sekä näyttävän put-back donkin iskenyt takamies Perttu Blomgren. 
5) Viikinkien sisuuntuminen kolmannella jaksolla saamattomaan esitykseensä. Se nousi 13 pisteen tappioasemasta (41-54) viiden pisteen taukojohtoon (70-65) erityisesti Koiviston (9), Feazellin (6) ja kentälle silmäkulma tikattuna palanneen Crawleyn (6) koreilla. Vilppaan tehominuutit olivat viisikon Pipkins, Koivisto, Nenonen, Ahonen ja Crawley käsialaa.

Vilppaasta onkin tulossa terveyskeskuksien suosikkijoukkue. Kauhajoella Bo Hodges lähti paikattavaksi jo kolmen minuutin pelin jälleen ja tällä kertaa saman kohtalon koki Isaiah Crawley reilun kuuden minuutin kohdalla. Vilppaan onneksi sisäisen pistepörssin kärkimies palasi takaisin Salohalliin kolmannen jakson puolivälissä ja oli tärkeä lenkki voiton suhteen 11 minuutin peliajalla.

Muuten tiistai-illan ottelu ei noussut klassikkojen joukkoon - eikä edes lähelle sitä. Jo preseasonilta asti vaivannut valtava menetyksien määrä nousi uuteen ennätykseen, kun Vilpas menetti pallon peräti 23 kertaa. Eikä niistä kaikkia voi laittaa edes Pyrinnön puolustuksen hyvyydeksi, sillä palloa syötettiin välillä jopa vaihtopenkille asti. Huonoja syöttöjä jaeltiin jo avauspuolikkaalla hurjat 13.

- Kaikki kunnia vastustajalle, mutta mielestäni tämä johtuu meistä itsestämme. Kemiat eivät ole kohdillaan emmekä ole samalla sivulla. Olemme olleet pahempia vastustajia itsellemme, arvioi 16 pistettä tehnyt ja viisi passia jakanut kippari Koivisto.
Pyrintö pelasi ensimmäiset 25 minuuttia aktiivisesti ja kurinalaisesti, mutta sen jälkeen oma pelikonsepti sekosi täydellisesti.

- Kolmannella jaksolla tuli Pyrinnön heikkoudet näkyviin. Ei riittänyt kurinalaisuus eikä kypsyys viimeistelemään hommaa. Mielestäni emme hävinneet Vilppaan 91 pisteestä huolimatta puolustukseen, vaan meidän hyökkäys oli toisella puoliajalla epäkypsää. Se oli sellainen kollektiivinen fuck-up, totesi päävalmentaja Miikka Sopanen.

Samoilla linjoilla oli Pyrinnön parhaana palkittu Tomas Pihlajamäki (22/2), joka rankaisi vapaista kolmosista viisi kertaa.

- Vaiherikas matsi, jossa meillä oli omat hetkemme. Virheet, joita teimme ovat helposti korjattavissa. Vaikka peli hävittiin, tästä on hyvä lähteä eteenpäin, tuumi Pihlajamäki, jonka ohella pistevastuussa olivat Ike Smith (22/7) ja Osku Heinonen (16/2).

Otteluisäntä Länsirannan hammaslääkärit palkitsi kotijoukoista kauden parhaan pelinsä pelanneen KeyShawn Feazellin (25/11). Muista vahvistuksista Isaiah Crawley iski tehot 12/9, Jalon Pipkins 7/5/6 ja Bo Hodges 2/5. Koiviston ohella onnistujiin voidaan laskea ilman menetyksiä pelannut Roope Ahonen (10/0/6), Perttu Blomgren (8/2/6) sekä "donkkikone" Juho Nenonen (11/7).

- Voitto maistuu kahdelta pisteeltä. Ei ollut helppoa, mutta onneksi saatiin käännettyä peli meille lopussa, pohti avausvoittonsa Korisliigassa ottanut Jussi Savolainen.

Vilppaan kausi jatkuu kahdella vierasottelulla. Perjantaina on edessä reissu Lapualle ja ensi viikon ainoassa pelissä kohdataan Kataja Basket Joensuussa. Eli lähiteemana on "matkailu avartaa". Korisliiga jatkuu tänään ottelulla Honka-BC Nokia ja Karhubasket aloittaa FIBA Europe cupin urakkansa uudessa IKH Areenassa Egis Körmendiä vastaan.   

Yhteistyökumppanit