Uutiset & Artikkelit

26.10.2022 10:05
Vilpasvikings.fi

Vilppaalla kahden voiton ilta - Seagulls kaatui ja uusi vahvistus varmistui

Kuva: IMAGO/Beautiful sports

Jos etsitään Vilppaan onnellisinta miestä tiistailta, se löytyy Salon Tupurista. Vilppaan manageri Antero Jokinen pääsi nautiskelemaan alkuillasta Vilppaan 12 pisteen voittoa Seagullsista ja paria tuntia myöhemmin pitkään hiottu pelaajasopimus Belgiasta saapui managerin sähköpostiin. Takamiehen tontille saapuu Belgian pääsarjan Telenet Giants Antwerpista 193-senttinen Quentin Goodin ja miehen pelaaminen perjantaina Honkaa vastaan riippuu enää peliluvasta.

25-vuotias Goodin on maineikkaan Xavierin yliopiston kasvatti Cincinnatista ja hänestä tuli neljän vuoden opiskeluaikana yksi opinahjonsa menestyksemmäimmistä syöttökoneista 544 syötöllään. Goodin pelasi Xavierissa 134 ottelua ja uran keskiarvot olivat 7.6 pistettä, 2.5 levypalloa ja 4.1 syöttöä Big East -konferenssissa.

Koronakauden 2020-2021 jälkeen ensimmäinen ammattilaissopimus vei miehen Saksan ProA-liigaan Bayer Leverkusenin riveihin. Siellä Kentuckyn Campbellsvillessä syntynyt takamies tilastoi 15.5 pistettä, 4.1 levyä ja 3.8 syöttöä kaudella 2021-2022. Kuluvalle  kaudelle Goodin teki sopimuksen Belgian pääsarjan Telenet Giants Antwerpiin, mutta viiden amerikkalaisen systeemissä vastuu jäi odotettua pienemmälle. 

Pohjois-Belgian Flanderissa vaikuttava Antwerpen pelaa tällä kaudella kahta sarjaa ja Goodin ehti pelata BNXT-liigaa kolmen ottelun verran (4.7/1.0) ja FIBA Europe Cupissa neljä peliä tehoilla 7.0/1.8. Antwerpen on kahdeksankertainen Belgian mestari ja seura on juhlinut kuusi kertaa Belgian cupin voittoa. FIBA Europe Cupissa se jahtaa jatkopaikkaa samassa lohkossa Turkin Gaziantepin, Israelin Hapoel Haifan ja Itävallan Swans Gmundenin kanssa. 

Vilppaan sopimusneuvottelut belgialaisseuran kanssa venyivät odotettua pitempään, mutta mikäli lentoaikataulut pitävät kutinsa, Goodin saapuu Helsinki-Vantaalle keskiviikkona iltapäivällä ja pääsee tutustumaan uuteen joukkueeseensa torstaina. Perjantaina Vilpas kohtaa Tapiolan Hongan Espoossa kello 18:30. Mikäli pelilupa saapuu ajoissa Suomeen, Goodin nähtäneen tuolloin kentällä.

Yhteistyökumppanit