Uutiset & Artikkelit

13.10.2022 18:22
#korisliiga #kobratvilpas
Vilpasvikings.fi

Vilpas perjantaina Pohjanmaan Turja Cityyn

Perjantai on Vilppaalle GAMEDAY ja kauden toinen vierasreissu suuntautuu Pohjanmaalle Lapuan Kobrien vieraaksi. Lapuan urheilutalo ei ole niitä helpoimpia vierailukohteita, sillä taitavan kotijoukkueen lisäksi bussimatkaa kertyy 340 kilometriä ja ajallisesti se ottaa 4 tuntia ja 13 minuuttia ilman stoppeja. Aikataulua on tosin mahdoton toteuttaa, koska välissä on Ikaalisten legendaarinen Tei-Tupa ja Inkerin notkuva buffetpöytä. Perjantain muut liigapelit ovat Pyrintö-Seagulls ja Korihait-KTP Basket.

Vilppaalle ottelu on viikon toinen, sillä tiistaina viikingit kohtasivat Salohallissa Tampereen Pyrinnön ja ottivat kauden avausvoittonsa luvuin 91-86. Kobrat pääsevät illan kamppailuun treeniviikolta ja mustapaitojen seuraava ottelu on ensi viikon tiistaina Seagullsin vieraana.

Mitä, missä ja milloin.

Korisliigan neljättä kierrosta. Lapuan Kobrat - Salon Vilpas perjantaina Lapuan urheilutalolla kello 18:30. Etelä-Pohjanmaan Lapua tunnetaan vahvana painikaupunkina ja katsomosta voi suurella todennäköisyydellä bongata vaikka keihäänheiton olympiavoittajan Tapio Korjuksen. Asukkaita paikkakunnalla on reilut 14 000 ja se tunnetaan historiallisesti mm. Lapuan liikkeestä sekä traagisesta patruunatehtaan räjähdyksestä. Katsotaan, nähdäänkö urheilutalolla myös punavalkoista katsojakuntaa. Huhut ainakin kertovat, että Forza Vilpura olisi tekemässä maihinnousua Suomen pienimpään kaupunkiin, josta löytyy piispanistuin ja tuomiokirkko. 

Perjantain asetelma

Kobrat on aloittanut liigakautensa kahdella voitolla (Karhubasket +9, Pyrintö +16) ja yhdellä tappiolla (Kataja Basket -18). Joensuun reissusta ei jäänyt paljoa muisteltavaa, sillä Ville Turjan joukot jäivät Pohjois-Karjalassa aivan lähtötelineisiin.

- Ei päästy tälläkään kertaa bussista ulos. Katajalla oli paras intensiteetti näistä kolmesta ottelusta pakissa. Pitkä reissu tänne ja viimeinen tsemppi jäi tekemättä, harmitteli coach Turja pitkän pelireissun jälkeen. 

Vilpas sai tiistaina vihdoin pistetilinsä auki Salohallissa Pyrinnön kustannuksella. Lupaavan preseasonin jälkeen viikinkien peli ei ole ollut kuosissaan ja suurin huomio on kohdistunut pallonmenetyksiin. Niitä on kertynyt 19.7 per ottelu ja jokainen ymmärtää, että ne on pikaisesti saatava puolittumaan. Kobrat on pitänyt hyvää huolta pallosta, josta kertyy 10.0 menetystä ottelua kohti. Ainoastaan KTP:llä on parempi rekordi (9.7). Vilppaan hyökkäyspään pistekeskiarvo 76.3 pistettä on myös alhaisempi kuin vuosikausiin, joten sitä olisi mukava kasvattaa Lapualla.

Illan joukkueet ovat kohdanneet liigatasolla 35 kertaa ja niistä Vilpas on ollut parempi 24/11. Viimeiset kymmenen ottelua ovat päättyneet Vilppaalle 7/3. 

Huomionarvoista

Vilppaan alkukausi on raskas, sillä sarjan kolme pisintä pelimatkaa Salon Tilausmatkojen bussissa (Kauhajoki, Lapua, Joensuu) osuvat kaikki lokakuulle. Toisaalta se on hyvä, sillä nyt niitä on mukavampi jyrätä kuin talven lumimyrskyissä. 

Kokoonpanot

Kobrat: 0 Jackson, 1 Livingston, 2 Adams Jr, 3 Lehtoranta, 4 Nikkarinen, 5 Pippen II, 7 Boyd, 10 Turja (GTD25%), 13 Chukwuma, 15 Perttu, 40 Kilpinen (GTD25%).
Vilpas: 0 Pipkins, 1 Hodges, 2 Feazell, 3 Blomgren, 4 Koivisto (C), 7 Nenonen, 8 Ahonen, 14 Kärkkäinen, 21 Laine, 53 Crawley.

Poissaolot

Kobrat: Pihlajamäki + epävarmat Turja ja Kilpinen.
Vilpas: PeU Basketin kvartetti Carroll, Poutiainen, Mäkynen ja Juntunen, joka suunnistaa lauantaina Jyväskylään.

Tilastokärjet (pisteet/levyt/syötöt)

Kobrat: Jackson 21.7 / Pippen 5.3 / Jackson 5.7 
Vilpas: Crawley 15.7 / Crawley 10.7 / Blomgren 5.0
 
Päävalmentajien mietteet

Ville Turja: "Vaikean Kataja-ottelun jälkeen meillä on ollut yllättävästi aika vaikea viikko. Sairastelua, nilkkaralleja ja muutenkin monenmoista. Vilpas-peliä ajatellessa tärkeimpänä yksittäisenä tekijänä näen, että olemme joukkueena valmiita laittamaan itsemme likoon ja pelaamaan riittävän kovaa."

Jussi Savolainen: "Meidän otteet pelien sisällä ovat ailahdelleet liikaa. Tasaisuuden löytäminen, pallonmenetysten karsiminen sekä siirtymäpuolustuksen terävöittäminen ovat suurimmat kehityskohteet perjantai-illan peliin Lapualle."

Päivän tietokilpailukyssäri

Viimeksi kysyttiin, missä kategoriassa Pyrintö oli viime kaudella parempi kuin muut liigajoukkueet. Vastaus oli riistoissa. Tällä kertaa kysytään Lapuasta eli millä lempinimellä tunnettu lapualainen ammattirikollinen Matti Markkanen tunnetaan?

Yhteistyökumppanit