Uutiset & Artikkelit

04.10.2022 18:18
#korisliiga #karhuvilpas
Vilpasvikings.fi

Vilpas pääsee korkkaamaan IKH Areenan keskiviikkona

Keskiviikkona Kauhajoella alkaa uusi elämä koripallon ympärillä, kun Karhubasket isännöi Vilpasta kello 18:30 upouudella IKH Areenalla. Ottelu käynnistyy lyhyillä juhlallisuuksilla, jossa Areenan seinälle nostetaan tuore mestaruusviiri. Viime kevään finaalivastustaja  Vilpas on täten ensimmäinen joukkue, joka pääsee testaamaan Suomen komeimman korisareenan. 

Kauhajoella on vietetty kiireistä aikaa ja nyt kaikki on valmista. Positiivista Vilppaan kannalta on se, että Janne koskimiehen miehistö ei ole ehtinyt paljoa enempää tutustumaan uuteen pelikenttäänsä, mutta toisaalta  katsomossa nähdään varmasti enemmän oranssia kuin punavalkoista väriä. 

Uljas IKH Areena on melkoinen ponnistus kauhajokisille. Pinta-alaa on hulppeat 7000 neliötä, asiakaspaikkoja on 3600 ja istumapaikkoja kentän ympäriltä löytyy tarkalleen 2362. Aitioita on neljä ja ravintolaan mahtuu 1000 katsojaa. Areena taipuu helposti myös messujen, kokousten ja konserttien järjestämiseen.

Mitä, missä ja milloin

Korisliigan 2. kierrosta, Kauhajoen Karhubasket - Salon Vilpas. IKH Areena, Pikikuja 16  klo 18:30. Tilaa uudessa Areenassa on jopa 3500 katsojalle ja onkin mielenkiintoista nähdä, saako Karhubasket "korttelin kokoisen" komeutensa täyteen. 

Keskiviikon asetelma

Kummankin joukkueen avauskierros meni enemmän tai vähemmän vihkoon. Vilpas hävisi ponnettoman esityksen jälkeen kotonaan BC Nokialle 65-72 ja Karhubasket otti kuokkaan Lapualta 81-72 Pohjanmaan paikallispelissä. Voiton nälkää löytyy siis molemmilta joukkueilta. 

Vilpas lähtee Pohjanmaalle kymmenen miehen rosterilla ja alkuviikon treeneissä on lauantain tapahtumia käyty läpi tiukalla kammalla. Nokiaa vastaan onnistujat jäivät minimiin ja keskiviikkona usealla viikingillä on tason noston paikka.

Karhubasketin lopullinen kokoonpano on vielä hämärän peitossa, sillä kuuden ulkomaalaispelaajan joukosta varmasti mukana ovat vain oranssipaitojen kapteeni Cameron Jones (193) sekä viime vuodesta tuttu Lee Skinner (198). Todennäköisesti rosterista löytyvät myös Manny Patterson (203) sekä Jaye Crockett (201), pienemmällä todennäköisyydellä Theo John (206) ja Kuany Kuany (201).   

Huomionarvoista

Kauhajoki lähtee illan otteluun harvinaisessa kahden ottelun tappioputkessa, sillä ennen Kobrat-peliä se hävisi Mestarien liigan karsinnoissa Malagassa Slovakian mestari Patrioti Levicelle selvin numeroin 57-81. Vilppaalle sopii hyvin, että putki kasvaa keskiviikkona kolmeen.   

Kokoonpanot

Karhubasket: 1 Jones (C), 5 Kantonen, 7 Dolenc, 8 Suokas, 10 Patterson (GTD75), 11 Kaukiainen, 13 John (GTD25), 15 Kuany (GTD25), 20 Innamaa, 21 Marttinen, 23 Hakamaa, 30 Crockett (GTD75), 34 Skinner.

Vilpas: 0 Pipkins, 1 Hodges, 2 Feazell, 3 Blomgren, 4 Koivisto (C), 7 Nenonen, 8 Ahonen, 14 Kärkkäinen, 21 Laine, 53 Crawley.

Poissaolot

Karhubasket: ei poissaoloja, vahvistusten peluutus ratkeaa todennäköisesti vasta pelipäivänä.
Vilpas: PeU-kvartetti Carroll, Poutiainen, Mäkynen, Juntunen.

Päävalmentajien mietteet

Janne Koskimies: "Keskiviikko 5.10.2022 merkitsee uuden aikakauden alkua Kauhajoen koripallossa. IKH Areena saa arvoisensa avajaisottelun, kun viime kauden finaalijoukkueet kohtaavat. Vanha liikuntahalli on ollut viime vuosina ehdottomasti yksi Korisliigan vaikeimmista pelipaikoista vierasjoukkueille ja toivottavasti sama jatkuu myös uudessa kotiluolassa. Vilppaan pelityyli on muuttunut tälle kaudelle nopeampaan suuntaan, kun joukkueen hyökkäyspelaaminen ei rakennu enää J.Woodin sisäpelaamisen ympärille. Molempien joukkueiden avauskierroksen pelaamista voisi luonnehtia lyhyesti tehottomaksi ja keskiviikkona on varmasti paljon näytönhaluisia pelaajia parketilla."

Jussi Savolainen: "Pelivalmius ja -kovuus ei ollut ensimmäisessä pelissä lähelläkään sitä mihin parhaimmillaan pystytään. Asia on alkuviikosta käsitelty ja Kauhajoella päästään todelliseen testiin miten tästä ollaan otettu opiksi. Levypallopelaaminen on varmasti yksi ottelun ratkaisevista tekijöistä."

Päivän tietokilpailukyssäri

Viimeksi kysyttiin, kuka oli viime kaudella BC Nokian paras pistemies Korisliigassa keskiarvon mukaan ja oikea vastaus on Steven Haney. Nyt kysytään Kauhajoen tarkinta vapaaheittäjää viime kaudelta?

Yhteistyökumppanit