Uutiset & Artikkelit

10.10.2022 16:22
#korisliiga #vilpaspyrintö
Vilpasvikings.fi

Tiistain tavoite: tappioputki poikki Pyrinnön kustannuksella

Harva olisi uskonut, että Salon Vilpas majailee kahden kierroksen jälkeen Korisliigan sarjataulukon jumbosijalla. Seitsemän pisteen kotitappio ja yhdeksän pisteen vierastappio Kauhajoelta eivät tuoneet pisteitä sarjataulukkoon, joten tiistaina viikingit hakevat avausvoittoa Salohallista. 22 ottelun runkosarjassa jokainen tappio on merkittävä, koska jokaisen joukkueen tavoitteena on paikka ylempään jatkosarjaan. Mahdollisuus kurssin korjaamiseen avautuu huomenna, jolloin liigan toinen voitoton joukkue Tampereen Pyrintö saapuu Salohalliin kello 18:30.

Korisliigassa on edessä kahdeksan ottelun viikko ja kahdesti parketilla esiintyvät Vilppaan ohella (Kobrat perjantaina), Pyrintö (Vilpas, Seagulls), Honka (BC Nokia, Karhubasket) sekä BC Nokia (Honka, Kouvot). Korisliiga on käynnistynyt mielenkiintoisesti ja ainoa tappioton joukkue on enää Greg Gibsonin BC Nokia. Yllätyksenä voidaan pitää myös sitä, että suurin ennakkosuosikki Karhubasket majailee sijalla yhdeksän yhdellä voitolla ja kahdella tappiolla.

Mitä, missä ja milloin.

Korisliigan kolmatta kierrosta. Salon Vilpas - Tampereen Pyrintö tiistaina Salohallissa kello 18:30. Ottelun jälkeen vain toinen jatkaa ilman voittoja. Viime viikolla juhlittiin kahdella paikkakunnalla uusia peliareenoita. Keskiviikkona Kauhajoella vihittiin upea IKH Areena virallisesti käyttöön ja lauantaina Joensuussa Motonet Areenalla kuultiin juhlapuheita jo toistamiseen. Vilpashan pääsi kuulemaan kehut jo viime keväänä pudotuspelien yhteydessä. Otteluisäntänä toimii Länsirannan hammaslääkärit. Tervetuloa kannustamaan Vilpas kauden avausvoittoon!

Tiistain asetelma

Säästeliäästi treenimatseja pelannut Pyrintö on pelannut liigassa vasta yhden ottelun ja siinä se kärsi 76-90 kotitappion Kobrille. Avauspeli oli kaksijakoinen, sillä Pyrintö johti alussa suurimmillaan 12 pisteellä ja Kobrat puolestaan 14 pisteellä summerin soidessa. Pyrintö sai aivan liigakauden kynnyksellä mieluisan yllätyslahjan, kun viime kaudella kovia korilukuja takonut Ike Smith teki paluun Pyynikille. Avauspelissään 193-senttinen Smith pussitti 15 pinnaa, vaikka heittotarkkuuteen (3/11) jäikin petraamisen varaa. Ykköstykiksi nousi 23 pistettä pussittanut Daytone Jennings (206) ja parasta tukea hän sai Osku Heinoselta (15) ja paljon pallossa olevalta LJ Thorpelta (10). 

Vilpas pääsee tiistain kamppailuun täydellä rosterilla. Jokaisella pelaajalla riittää parantamisen varaa eikä vähiten bonuskaaren takana. Viime kaudella Vilpas upotti kolmosensa 37.1% tarkkuudella, tällä kaudella tarkkuus on jäänyt 25 prosenttiin. Pakki kuntoon ja heitot kohdalleen niin hyvä siitä tulee. Kotihallista on taas tehtävä paikka, josta pisteitä ei helpolla haeta.

Huomionarvoista

Vilpas ollut historian lehdillä niukasti niskan päällä voitoin 46-40 ja viimeiset kymmenen ottelua ovat menneet Vilppaalle 6-4. Jokainen kausi on silti erilainen ja tällä kaudella Vilppaan suurimmat ongelmat ovat olleet pallosta huolehtimisessa. Salolaiset pitävät hallussaan liigan "kärkipaikkaa" 18.0 menetyksen keskiarvolla ja se on aivan liikaa. Huomionarvoista on se, että menetyksiä on kertynyt jokaiselle kentällä käyneelle pelaajalle. Parhaiten pallosta huolehtivalla Kotkalla menetykset ovat jääneet alle kymmeneen. 

Kokoonpanot

Vilpas: 0 Pipkins, 1 Hodges, 2 Feazell, 3 Blomgren, 4 Koivisto (C), 5 Poutiainen, 7 Nenonen, 8 Ahonen, 10 Mäkynen, 14 Kärkkäinen, 21 Laine, 53 Crawley.

Pyrintö: 2 Thorpe, 3 Smith, 4 Jennings, 5 Pihlajamäki, 7 Leppänen, 9 Kilpinen, 10 Heinonen, 12 Ahvenjärvi, 16 Peltokangas, 28 Pitkänen (GTD50%), 40 Lawrence (GTD50%). 

Poissaolot

Vilpas: ei poissaoloja.
Pyrintö: Kion Williams, epävarmoja Pitkänen, Lawrence.

Tilastokärjet (pisteet/levyt/syötöt)

Vilpas: Crawley 17.5 / Crawley 11.5 / Blomgren 4.5
Pyrintö: Jennings 23.0 / Smith, Jennings 9.0 / Thorpe 4.0 

Päävalmentajien mietteet

Jussi Savolainen: "Molemmat joukkueet haluaa pelata aktiivisesti koko kentällä, joten vauhdikas matsi tiedossa. Meidän täytyy pystyä pitämään puolustuksessa paketti kasassa koko pelin ajan ja hyökkäyksessä huolehtia pallosta paremmin edellisiin otteluihin verrattuna."

Miikka Sopanen: "Lähdemme hakemaan toiseen peliin ehjempää suoritusta kuin avausottelussa Pyynikillä tapahtui. Ottelussa oli paljon hyviä hetkiä, mutta huonoja hetkiä tuli liikaa. Haemme tasaisuutta ja sitä kautta hyvää lopputulosta Salosta."

Päivän tietokilpailukyssäri

Viimeksi kysyttiin Kauhajoen tarkinta vapaaheittäjää viime kaudella ja oikea vastaus oli Eero Innamaa. Nyt kysymys koskee Pyrintöä eli missä tilastokateroriassa tamperelaiset olivat muita parempia viime kaudella?

 

Yhteistyökumppanit