Uutiset & Artikkelit

26.10.2022 16:50
#korisliiga #vilpasgulls
Vilpasvikings.fi

Salohallin pääosassa tuhannen kolmosen Mikko Koivisto

Vilppaan leirissä nähtiin tiistaina pitkästä aikaa iloisia ilmeitä ja syykin oli selvä. Kauden toinen voitto irtosi ehjällä esityksellä Helsinki Seagullsista ja tulostaululla komeilleet 102 pistettä kertoivat, että Salohallin yleisölle tarjoiltiin hyvää viihdettä. Ilta parani entisestään, kun pitkään odotettu pelaajasopimus Quentin Goodinin kanssa saapui Saloon allekirjoitettuna. Vilpas kohtaa seuraavaksi Tapiolan Hongan Espoossa perjantaina ja toivotaan, että uusi takamies saadaan rosteriin mukaan.

Seagullsin Antti Kanervo tiivisti lehdistötilaisuudessa tiistaisen kohtaamisen tunnelmat.

- Ennen peliä oli juttua Vilppaan pelaajien kanssa, että kentällä on kaksi aika tuskaista joukkuetta. Vilppaalla se tuska nyt helpotti ja meidän rämpiminen jatkuu, totesi 510 liigaottelun Kanervo.

Vilppaalle kauden toinen kotivoitto oli enemmän kuin sata jänistä. Eikä vähiten siksi, että pisteet jäivät Saloon hyvällä esityksellä.

- Tämä on ollut nousujohtoinen kuukausi ja olemme paranteneet peliä koko ajan. Olimme viimeksi Joensuussa melkein jo siellä ja nyt jatkoimme siitä, mihin siellä alkupelin osalta jäimme, arvioi Vilppaan helpottunut päävalmentaja Jussi Savolainen.

Kotijoukkueen esitys olikin positiivinen ja lupauksia herättävä. Kolmatta jaksoa (24-30) lukuunottamatta Vilpas hallitsi kenttätapahtumia ja tunnelma Salohallissa oli hyvä. 60-vuotisjuhlia viettävä Salon Viihdelaulajat oli saapunut Forza Vilpuran tueksi fanikatsomoon ja toi oman punaisen vivahteensa illan peliin. Kiitokset koko porukalle!

Illan kohtaaminen alkoi Jalon Pipkinsin räjähtävällä donkilla ja viiden minuutin kohdalla Vilppaan johto oli kasvanut kymmeneen pisteeseen. Mikko Koivisto huudatti loppuhetkillä katsomoa upottamalla pitkän uran tuhannen kolmen pisteen korinsa ja se oli vasta alkusoittoa sille, mitä oli tulossa. Aivan Korisliigan ennätyspisteisiinsä (31) Länsirannan hammaslääkäreiden syömähammas ei yltänyt, mutta se tuskin jäi kipparia harmittamaan. Onnistuneiden kolmosten määrä nousi lopulta lukemaan 1004 ja kahdeksantena oleva Antti Kanervo on enää kahdeksan kolmosen päässä. Bojan Sarceviciin matkaa on 15 onnistunutta kolkkia. Tilastoihme Toni Flinkin rustaaman listan ykkösenä keikkuu nykyinen Kataja-luotsi Petri Virtanen (1440) ja nykypelaajista korkeimalla on BC Nokian Antero Lehto 1309 kolmosellaan.

 

Jalon Pipkins täräytti jälleen illan komeimman donkin. (Kuva: Markus Moisio)

 

Koiviston (26/1) ilta oli joka tapauksessa komea. Peliaikaa kertyi Bo Hodgesin poistuttua enemmän kuin pitkään aikaan (35:31), kakkoset upposivat 2/2 ja kolmoset 5/9. Sataprosenttista työtä Koivisto teki myös vapariviivalla (7/7) ja siihen kaveriapua antoivat Seagullsin Edosomwan, Carroll Jr sekä coach Laakso omilla teknisillä/EU-virheillään. 

Toinen iso palanen voiton takana oli upean pelin pelannut Roope Ahonen (20/0/5 syöttöä). "Robson" säkitti kaikki neljä kakkostaan ja kaaren takaa tarkkuus oli 4/8.

- Hyvä voitto ja oma pelikin kulki. Ensimmäisen puoliajan 20 pisteen johtoasema kantoi meidät tänään voittoon, kiitteli kauden ennätyspisteensä heittänyt Ahonen.

 

Roope Ahonen oli tärkeä palanen Vilppaan voiton takana. (Kuva: Markus Moisio)

 

Vahvaa työtä tekivät myös Isaiah Crawley (17/6), tupla-tuplan kirjannut KeyShawn Feazell (15/11), pikkurilliään loukannut Perttu Blomgren (10/3/6 syöttöä) sekä Lassi Nikkariselta (2/0) terävimmät pelihalut vienyt Jalon Pipkins (7/0/4 syöttöä). Muut viikingit: Juho Nenonen 5/1, Niilo Kärkkäinen 2/1. Vilpas upotti 28 kolmosestaan tasan puolet eli 14 ja kakkosprosentti nousi lukemaan 70.6%. Syöttöjä (22) tuli tällä kertaa huomattavasti enemmän kuin menetyksiä (13).

- Tasainen 40 minuuttia meiltä. Liikutettiin palloa hyvin ja saatiin niitä heittoja mitä haluttiin. Haluttiin energinen startti ja mätsättiin (Pipkins, Blomgren, Koivisto, Crawley, Feazell) hyvin Seagullsin viisikkoon (Nikkarinen, Kanervo, Järvi, Carroll Jr, Edosomwan). Treeneissä on ollut tekemisen meininki koko ajan, totesi päävalmentajauransa toisen voiton napannut Jussi Savolainen.

 

KeyShawn Feazell kirjautti jälleen tupla-tuplan. (Kuva: Markus Moisio)

 

Seagullsin alkukausi on ollut vaisu ja sama meno jatkui Salohallissa. Päävalmentaja Jussi Laakso oli erityisen tyytymätön ensimmäisen puoliajan esitykseen molemmissa päissä kenttää. Vieraat eivät tehneet pistettäkään nopeista hyökkäyksistä puoliaikaan mennessä ja pisteet menetyksistä menivät Vilppaalle 12-2. Seagullls ei johtanut 40 minuutin aikana ottelua kertaakaan ja avausvitosen jälkeen Vilppaan raapima kymmenen pisteen ero ei kaventunut enää missään vaiheessa. 

Parhaiten sitä yritti Jeffrey Carroll Jr (26/8), joka piti lähes yksinään vieraita mukana kolmannen jakson 17 pisteen suonenvedollaan. Otteluisäntä OP Lounaismaan palkitsema laituri pilasi iltansa kahdella teknisellä virheellään ja vietti loppuhetket pukukopissa yhdessä Zena Edosomwanin kanssa. Seagullsin sentterihän ajettiin suoraan ulos vajaat kolme minuuttia ennen loppua napattuaan niskalenkin Mikko Koivistosta.

- Edosomwanin (19/8) tilanne näytti ehkä pahemmalta mitä se oli. Ei hän yrittänyt Mikko vahingoittaa. Kahden tekun aiheuttama Carrollin ulosajo oli harmittomampi, mutta kaksi ulosajoa kielii hermokontrollin menetyksestä eikä me haluta näyttää tältä. Vaikka kuinka turhautuu, ei voi alkaa tekemään typeryyksiä. Suut on pysyttävä kiinni ja mennään pelin jälkeen peilin eteen. Kyllä tästä molemmille tulee ainakin sanomista. Ei tämä kuulu meidän tapaan esiintyä, kommentoi Jussi Laakso harvinaista kahden pelaajan ulosajoa.

Muut lokit: Robert Hall III 12/1, Okko Järvi 11/1, Timo Heinonen 7/4, Antti Kanervo 5/4, Zane Waterman 5/3, Elias Leskinen 3/0.

Vilppaan pelit jatkuvat viikon toisella ottelulla ja suuntana on perjantaina Espoo ja vastassa liiganousija Tapiolan Honka (1/5). Seagulls matkaa lauantaina Joensuuhun Kataja Basketin vieraaksi. 

Yhteistyökumppanit